Week 4 Uitdaging: Weekmenu & Aankondiging

De vierde week van de uitdaging 100 dagen Onbewerkt Eten is aangebroken! Hebben jullie al nieuwe dingen gemerkt? Smaak die veranderd is, hoofdpijn verdwenen, hardnekkige puistjes die niet terugkomen? Het kan allemaal door te letten op wat je eet. Iedereen is anders, dus deel hieronder wat je al gemerkt hebt.

Zelf heb ik de afgelopen dagen ineens erge trek gehad aan zoete dingen. Heel erg. En elke dag op hetzelfde moment, rond drie uur ’s middags. Handig, want dan komen de kinderen uit school. Leuk moment om dan via de winkel te gaan en iets lekkers te halen. Nou zal ik de eerste zijn om toe te geven dat ik het belang van traktaties inzie en ze als haast essentieel zie om je veranderde/ verbeterde voedingspatroon vol te houden. Niemand is perfect en niemand kan iets 100% van de tijd volhouden. Maar zodra iets een haast dagelijks terugkerende behoefte wordt, is het tijd om je af te vragen wat er aan de hand is. Ik ben er nog niet achter (ik hoop stiekem dat het vanzelf weer weggaat), hoewel ik vermoed dat het een gebrek aan vet is. Mijn huid is ook droger dan anders. Meer vet dus. Want, door meer gezonde vetten te eten, kun je je hongergevoel beter onder controle houden.

Mijn ‘uitdaging’ deze week is dus om die zoete trek weer onder controle te krijgen. Dikke smoothies, drie eetlepels kokosolie en eieren in boter gebakken. Het is zo simpel, maar het is ook heel simpel om de zaak maar te laten gaan.

Mogelijk dat sommigen van jullie soortgelijke klachten hebben ervaren, omdat je lichaam gewend was een regelmatige toevoer van geraffineerde producten. Nu dat deze is ingebonden of helemaal is stopgezet, heb je best kans dat je daar last van kan krijgen. Maar zie het als iets positiefs! Dat betekent namelijk dat je lichaam hard aan het werk is! Hou dus vol, eet meer vet en snack op fruit, noten en eieren. Lees hier wat de symptomen zijn van een suikerverslaving.

Weekmenu
Aankomende zaterdag is mijn verjaardag (hou mijn blog in de gaten voor een leuk cadeautje!) en vrijdag wil ik mij omringen met lieve vrouwen en samen koffiedrinken en genieten van lekkers (zonder suiker, want tegen die tijd ben ik van die pesterige zoet behoefte af), dus daar moet ik de komende week rekening mee houden in mijn acties en tijdsplanning.

Zondag
Ontbijt: Havermout met amandelpasta uit de slow cooker (recept volgt)
Lunch: Kip, prei en champignon stoofschotel
Avondeten: Restjes

Maandag
Ontbijt: Dikke smoothies
Lunch: Amandelmeelbrood met beleg
Avondeten: Visschotel met extra groenten toegevoegd

Dinsdag
Ontbijt: Amandelmeelbrood
Lunch: Soep
Avondeten: Boerenkoolstamppot

Woensdag
Ontbijt: Dikke smoothies of fruit en noten
Lunch: Salade met vis
Avondeten: Bietjes, aardappels en gehakt

Donderdag
Ontbijt: Gierstpap
Lunch: Brood voor de kinderen, salade voor mijzelf (overblijf op school)
Avondeten: Kipcurry

Vrijdag
Ontbijt: Crackers met notenpasta
Lunch: Gebakken vis
Avondeten: Mexicaanse kip uit de slow cooker

Zaterdag
Ontbijt: Smoothies
Lunch: Hopelijk iets bijzonders!
Avondeten: Verjaardagstaart en hapjes 😉

Ik krijg steeds vaker reacties van lezers die ook (weer) zijn begonnen met menuplannen. Erg leuk om te lezen hoe jullie het doen, dus keep ‘em coming! Dat geldt overigens voor alle reactie, op deze site, Facebook of per mail: Ik lees ze allemaal en doe mijn best om zoveel mogelijk te beantwoorden. Tip voor als je snel antwoord wilt hebben: Deel je vraag op de Eet Goed, Voel je Goed facebook pagina. Het is onderhand een leuke club geworden, dus het moet raar lopen wil er niet iemand wel een idee of suggestie hebben. Dus kom langs en praat mee!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezondste granola
Gezond eten

De gezondste granola kies je zo

Granola lijkt gezond, maar schijn bedriegt soms. Veel mensen denken dat alle granola goed voor je is, omdat het haver en noten bevat. Maar als je goed kijkt, zit er vaak veel toegevoegde suiker, siroop of olie in. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Lees verder »
Gezond eten

Venkel: gezond of niet?

Venkel is zo’n groente waar je niet direct aan denkt, maar zodra je het probeert, ben je verkocht. Het heeft een frisse, licht anijsachtige smaak die verrassend goed past in zowel salades als warme gerechten. Maar hoe gezond is venkel eigenlijk? Wat is venkel precies? Venkel is een knolgroente die

Lees verder »
leverworst gezond
Gezond eten

Leverworst gezond of ongezond? Uitleg + tips

Leverworst: je vindt het in veel Nederlandse keukens. Een smeuïg broodbeleg met een kenmerkende smaak. Maar is leverworst eigenlijk wel gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaker dan je denkt. In dit artikel vertel ik je precies wat leverworst is, wat erin zit, en of je het gerust op

Lees verder »