Werkwijze van een Natuurgeneeskundige

Vandaag een gastblog van Danielle van Huis. Zij is natuurgeneeskundige en in dit artikel legt ze e.e.a. uit over haar werkwijze en de redenen daarvoor. Ik vond dit erg interessant en ben blij dat ze dit hier wilde delen. Heet haar dus welkom en als jullie vragen hebben, schroom niet ze te stellen. 

Voedselintolerantie

Het lijkt wel of steeds meer mensen allergisch reageren op bepaalde voedingsmiddelen. Veel voorkomende voedingsmiddelen die reacties veroorzaken zijn die waarin gluten voorkomen, maar ook bijvoorbeeld koemelk, eieren, noten, aardbeien, paprika en vele anderen. Maar voordat je erachter bent welke voedingsmiddelen specifiek voor jou niet goed of zelfs slecht zijn… Voor iedereen die hiermee worstelt heb ik goed nieuws. Het is relatief eenvoudig om jouw persoonlijke intoleranties op te sporen en, erg belangrijk, ook om deze te behandelen. Behandeling door middel van ontstoring zorgt ervoor dat de allergische reactie minder wordt en in het gunstigste geval helemaal verdwijnt.

Zo ben ikzelf mijn hele leven al allergisch geweest voor amandelen. Een zeer jeukende, opgezette keel na het eten van alles waar maar iets van amandel in was verwerkt. Niet heel ernstig, maar vervelend genoeg om amandelen en alle voedingsmiddelen waar deze in verwerkt waren zoveel mogelijk te vermijden.

Digitale homeopathie

Ik was allergisch voor amandelen. Was, tot ongeveer een half jaar geleden. Als natuurgeneeskundige maak ik gebruik van het meest geavanceerde apparaat op het gebied van de digitale homeopathie van dit moment, de Asyra Pro®. Hiermee meet ik mensen (en eventueel ook dieren) door op onder meer voedselintoleranties. Tevens behandel ik direct deze intoleranties en maak ik druppels, die gedurende een bepaalde periode moeten worden ingenomen, om de intolerantie verder te ontstoren. Daarnaast moeten deze specifieke voedingsmiddelen (tijdelijk) uit de voeding geschrapt worden. Tijdens een vervolgafspraak test ik hoe ver de ontstoring is. Op deze manier heb ik mezelf van mijn amandelintolerantie afgeholpen.

Sommige mensen weten dat ze intolerant zijn voor eieren. Vraag is dan echter of het het eigeel of het eiwit is dat de reactie veroorzaakt. Met de Asyra Pro® meet ik wat specifiek de intolerantie veroorzaakt. Mocht dit het eiwit zijn, hoef je alleen dit een periode uit je eten weg te laten, het eigeel kun je gewoon eten. Na een behandeling en met 4-6 weken druppels, zijn de meeste voedingsmiddelen weer normaal te verdragen door het lichaam. Voor producten waar het lichaam sterk op reageert kan dit anders zijn. Vaak zijn hier meerdere behandelingen voor nodig en soms is hier het hoogst haalbaar dat de ‘gillende’ intolerantie verdwenen is, maar dat je wel gevoelig blijft voor dit voedingsmiddel.

Verder is het altijd belangrijk om gevarieerd te eten. Wij zijn gauw geneigd elke ochtend hetzelfde te eten. Ook qua ontbijt is het belangrijk om af te wisselen. Denk ook aan variatie in broodsoorten.

Glutenintolerantie

En over brood gesproken… Iedereen kent wel iemand op een glutenvrij dieet. Volwassenen, maar heel regelmatig ook kinderen. Hoe komt dit? Tegenwoordig zitten grote hoeveelheden suikers in ons brood en sowieso consumeren we door middel van ons huidige voedsel grote hoeveelheden koolhydraten en suikers. Ons lichaam heeft steeds meer moeite om de grote hoeveelheden koolhydraten en suikers te verteren, waardoor er afvalstoffen in de darmen achter blijven. In het slechtste geval veroorzaken deze een lekkende darmwand (leaky gut). Het gevolg van een niet goed werkende darmwand is dat goede vitamines en mineralen niet meer aan het lichaam worden afgegeven, waardoor vitamine- en mineralentekorten ontstaan, met bijbehorende consequenties. Daarnaast komen door de lekkende darmwand afvalstoffen, die via de darm afgescheiden zouden moeten worden, in het lichaam terecht. Bijbehorende klachten zijn vermoeidheid en algemeen energieverlies, een opgeblazen gevoel, een onregelmatige stoelgang.

Maar wat kan ik dan nog wel eten?
Als natuurgeneeskundige adviseer ik regelmatig cliënten glutenvrij en/of koemelkvrij. Vaak krijg ik dan de vraag, wat mag ik dan nog wel? Aangezien ik zelf ook glutenvrij en koemelkvrij ben, heb ik inmiddels zelf de nodige ervaring opgedaan en kan ik mijn cliënten gerichte adviezen en recepten geven. Zo verwijs ik ook graag naar de site van Heleen ‘Eet goed, voel je goed’. Wat me op viel in de vele commentaren is dat niet iedereen exact weet waar hij allergisch op reageert en dan maar wat ruimer voedingsmiddelen uit het menu schrapt. Zoals bijvoorbeeld het ei van hierboven, waar mogelijk het eigeel prima te verdragen is. Sterker nog, in eigeel zitten cruciale voedingsstoffen als B12, zink en ijzer, die je op deze manier mis loopt, terwijl dit niet nodig is.

Naast voedselintoleranties, behandel ik in mijn praktijk ook alle andere allergische reacties, veroorzaakt door bijvoorbeeld hooikoorts, huisstofmijt, huisdieren, etc.

Eventuele vragen kunt u stellen via mijn site: www.daniellevanhuis.nl.

Hartelijke groet,

Danielle van Huis
Holistisch Natuurgeneeskundige
Praktijk in Andelst (tussen Arnhem en Nijmegen)

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Disclaimer:

De informatie op deze blog is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Hoewel wij streven naar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, is de inhoud niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een arts of gekwalificeerde zorgverlener bij vragen over je gezondheid of voordat je veranderingen aanbrengt in je dieet, supplementgebruik of levensstijl.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

voedingsstoffen
Gezondheid Algemeen

Wat zijn voedingsstoffen? Uitleg en tips

Voedingsstoffen zijn de basis van een gezond lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, hoe goed je herstelt, en zelfs hoe scherp je geest is. Toch hoor ik regelmatig dat mensen niet precies weten welke voedingsstoffen ze écht nodig hebben. Daarom leg ik het je graag uit. Kort, duidelijk en

Lees verder »
karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »