Zoete Aardappel – Lekkerder dan de Witte (vind ik)

Ik ben om. Zoete aardappel is mijn favoriet boven de gewone aardappel. Eerlijk toegegeven, zo’n beste relatie had ik al niet met de nederige witte aardappel. Te melig, saai en gewoontjes. Deed het niet voor mij. Totdat de zoete aardappel intrede deed. Wat een verschil! En dat nog menigeen de witte aardappel verkiest boven de zoete is mij een raadsel. Zoet van smaak, bomvol beta-caroteen en vitamine C en heel veelzijdig. Voor mij geen witte aardappels meer!

Zoete Aardappelpuree

  1. Reken ongeveer 1 aardappel per persoon.
  2. Schil de aardappels dun en snijd ze in stukken.
  3. Kook in een beetje water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
  4. Stamp fijn met een klont boter en serveer direct.

Tip: Roer er wat appelmoes door, of kook wat appeltjes mee. Samen pureren en je hebt een overheerlijk baby hapje!

Zoete Aardappel uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd een aardappel per persoon in de lengte door midden, besprenkel rijkelijk met olijfolie of kokosolie en strooi er wat zout op.
  3. Bak in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.
  4. Serveer direct met nog wat extra olijf- of kokosolie.

Tip: Strooi wat kaneelpoeder over de aardappels voordat ze de oven ingaan.

Zoete Aardappel Patat

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd 1 aardappel per persoon in patatten en doe in een kom. Schillen is niet nodig.
  3. Schenk olijfolie of kokosolie over de aardappels en bestrooi met zout en chilipeper.
  4. Roer goed om totdat alle patatten bedekt zijn met olie.
  5. Verdeel de patatten op een bakplaat en bak in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.
  6. Serveer met zure room en een frisse salade.

Wat doe jij met zoete aardappel? Laat van je horen!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Is rijst met groenten in een bowl
Gezond eten

Is rijst met groenten gezond? Dit moet je weten

Rijst met groenten is een klassiek gerecht dat wereldwijd op tafel staat. Of je nu kiest voor een simpele wokschotel, een curry of een rijstsalade, het lijkt op het eerste gezicht gezond. Maar hoe zit het écht? In dit artikel leg ik je als voedingsexpert uit waarom deze combinatie meestal

Lees verder »
rookworst op een snijplank
Gezond eten

Is rookworst ongezond?

Rookworst is een klassiek onderdeel van de Nederlandse keuken. Vooral in de wintermaanden zie je hem vaak op tafel, bijvoorbeeld bij stamppot of erwtensoep. Maar is rookworst eigenlijk wel zo gezond? Als voedingsdeskundige en liefhebber van pure voeding, leg ik het je graag uit. Wat is rookworst precies? Rookworst is

Lees verder »
gezonde surimi sticks op een snijplank
Gezond eten

Surimi sticks: gezond of misleidend?

Surimi sticks, ook wel bekend als krabsticks, lijken misschien op krabvlees, maar schijn bedriegt. Deze populaire vissticks zie je vaak in salades of sushi, en ze worden gemaakt van witvis die vermalen, gezeefd en gemengd wordt met zetmeel, smaakstoffen en soms kleurstoffen. Maar zijn ze eigenlijk wel gezond? Laten we

Lees verder »