Dit weekend vieren we Pasen en wij zijn dan veel in de kerk te vinden om dit te herdenken en om samen leuke dingen te doen. Maar onze knul was woensdag jarig, dus zaterdag hebben we ook nog koffie visite! Al met al een druk en gezellig weekend. Daar komt bij dat Pasen echt de favoriete feestdag van mijn moeder was, dus daarom wordt het nog bijzonderder. Deze keer wil ik een lekkere brunch op tafel zetten om lekker uitgebreid samen te eten en te herinneren.
Brunch Paasrecepten staan vaak in het teken van broodjes en matzes, maar als ik daar aan begin, loop ik op tweede Paasdag met enorme kramp in mijn buik rond. Daarom kies ik liever voor recepten zonder graan en het liefst ook zonder lactose. Nou heb ik al aardig wat leuke paasachtige recepten op mijn blog gepubliceerd, dus vandaag wil ik jullie een overzicht geven van de beste brunch paasrecepten!
Feestbrood
Dit feestbrood maak je met amandelmeel, gedroogd fruit en minimaal toegevoegd zoet. Erg lekker met 100% fruit abrikozenjam of gewoon zo. Je kunt het recept ook verdelen over muffinvormpjes zodat ze minder lang in de oven hoeven. Amandelmeel is glutenvrij, dus het kan kruimelen. Door het als bolletjes te serveren, hapt het lekker weg zonder al te veel gekruimel.
Mueslirepen
Deze repen zijn op basis van kokosmeel en daardoor erg voedzaam. Maak in plaats van repen, muesli door het beslag over een bakplaat met bakpapier te verdelen en er even met je handen doorheen te gaan zodat het ‘los’ wordt. Lekker met je favoriete melk of yoghurt en extra feestelijk als je er vers fruit overheen strooit.
Gekookt eitje
Een gekookt eitje mag uiteraard niet ontbreken bij het paasontbijt. Maar hoe kook je nu het perfecte ei? Lees dit artikel voor tips en trucs en een handig overzicht!
Frittata met Groenten
Een lekkere frittata past ook prima bij Pasen. Seizoensgroenten als spinazie, raapstelen en asperges verwerk je tot een hartige pannenkoek met eieren. Ook koud is hij erg lekker, dus je kan hem ook meenemen als je bij familie of vrienden gaat brunchen. Klik hier voor het recept.
Iets met Chocola
Wat ook altijd goed ontvangen wordt, is een toetje na het ontbijt of brunch! Meestal wacht ik een uurtje ofzo en serveer het bij de koffie, maar noem het wel een toetje. Want wanneer doe je dat nou, dus is het heel bijzonder 😉 Deze trifle van chocoladecake en custard (beiden lactosevrij en graanvrij) zal zeker in de smaak vallen! Maak hem de avond ervoor, zodat je het zo uit de koelkast kan pakken.
En jullie? Wat staat er bij jullie op het menu met Pasen? Gaan jullie ook nog iets bijzonders doen?
Laat een reactie achter