Het is Herfst! 10x Stoofschotel

De blaadjes verkleuren en vallen zoetjes aan van de bomen, ’s avonds voel je die ‘bite’ steeds vaker op je gezicht en soms lijkt de hele wereld wel bedekt in een grijze deken van regen en zware bewolking: het is herfst!

stoofschotel herfst

Vaste lezers weten dat de herfst mijn meest favoriete seizoen is. De geuren, kleuren en vooral de smaken van de herfst maken mij echt enorm blij. De geur van kaneel, kruidnagel en appels bijvoorbeeld associeer ik echt alleen maar met herfst, hoewel die smaken uiteraard op elk moment erg lekker zijn.

Stoofschotels en Herfstsmaken

Ook qua avondeten ga ik weer helemaal los. Er zijn nu zoveel verschillende soorten groenten volop te verkrijgen! Rode kool, pompoen, knolgewassen, paddestoelen… Heerlijk!

Maar ook het aanbod vlees verandert iets. Er komt weer wild op het menu. Stoofschotels met wild zwijn of hert hebben een hele bijzondere smaak en qua bereiding is het niet heel veel anders dan werken met stoofvlees van een rund of regulier varken. Stoofschotels vind ik ideaal omdat ik ze kan starten op een moment gedurende de dag dat het mij goed uitkomt. Als je overdag buitenshuis werkt, geef ik de slowcooker als tip. Die kun je ’s ochtends al aanzetten en tegen de tijd dat je thuiskomt, is het alles heerlijk gaar.

Ik hoop dat mijn verzameling stoofgerechten jullie net zo inspireren als mij. En als jullie zelf een lekker recept voor een stoofschotel hebben: deel die dan hieronder!

1.Simpele Stoofschotel met Worst

Dit is een perfect doordeweeks gerecht met heerlijke worst. Je kan het zowel op het fornuis als in de oven laten garen. Net wat jou het makkelijkst is. Klik hier voor het recept.

2. Chinese Runderstoof

Gebruik malse riblappen van bijvoorbeeld Aberdeen Angus koeien om deze Aziatische stoofschotel te maken.

3. Stoofpot met Suddervlees en Groenten

Dit is een lekker basic suddergerecht met flink wat groenten. Kan ook perfect in de slowcooker. Klik hier voor het recept.

stoofschotel suddervleees

4. Gestoofde Rode Kool

Zelf rode kool maken is niet heel moeilijk. De truc is om vooral te zorgen dat de smaak er goed in komt. Klik hier voor het recept.

rode kool met appeltjes

5. Runderwangen gestoofd in Rode Wijn

Dit recept is van mijn lieve collega-blogger Hanneke van Culinea. Zij gebruikte het vergeten stukje rundvlees, de wangen, om een heerlijke herfstige stoofschotel te maken. Klik hier voor het recept.

6. Stoofpeertjes

In deze lijst mogen stoofpeertjes uiteraard niet ontbreken! Ik ontwikkelde een recept zonder suiker. Klik hier om het te bekijken.

Stoofperen uit de Slowcooker

7. Runderstoof met Paddenstoelen en Pompoen

Helemaal herfst: pompoen én paddenstoelen! Klik hier voor het recept.

8. Pulled Pork

Normaliter maak je dit op de barbecue in de zomer, maar ook in de oven werkt dit recept erg goed. Low en Slow zijn de sleutelwoorden. Klik hier voor het recept.

9. Groentecurry Stoofschotel

Groentes kun je ook prima stoven en die hoeven niet de hele dag op te staan! Deze groentecurry is binnen een half uur klaar. Hier vind je het recept.

groentecurry stoofschotel

10. Groentestoof met Verse Kruiden

Als hekkensluiter dit vegetarische recept van Resi, ook een ontzettend lieve collega-blogger. Zij maakte gebruik van kikkererwten en veel verse kruiden om deze groentestoof te maken. Klik hier voor het recept.

stoofschotel groente

Zoek je nog meer bijzondere recepten om heerlijk mee te koken?

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »