Glutenvrije Pad Thai met Garnalen en Rijstnoedels

Dit snelle recept voor Pad Thai staat letterlijk binnen 15 minuten op tafel. Ideaal dus als het warm weer is en je wel iets gezonds op tafel wilt zetten dat niet sla is… 🙂

De afgelopen dagen was het weer heerlijk warm. We hebben her en der doeken voor de ramen opgehangen en onze voor- en achterdeur kunnen voor de helft open. Staldeuren. Op die manier houden we het koel en prettig in huis. Simon en ik werken beiden vanuit huis en hoewel de kinderen weer naar school gaan, was Marjanne laatst toch niet fit. Dan maar vanuit huis weer les volgen. Blij dat het kan! Maar dan is een koel huis erg belangrijk omdat je je anders gewoon niet kunt concentreren.

Dus naast de flessen water die overal staan, de deuren en ramen die tactisch opengezet worden en doeken aan de buitenkant, is er nog iets wat ik Niet doe als het warm weer is. En dat is: uitgebreid in de keuken staan. Het liefst sta ik helemaal niet in een warme keuken, maar ja, het volk moet te eten krijgen! Dus eten we regelmatig salade, kook ik een flinke hoeveelheid eieren voor makkelijke eiwitten en maak ik regelmatig een smoothie. Zo komen we al een heel eind, maar het avondeten is toch wel een ding. Want om dan wéér sla te eten, nee, daar heb ik zelfs geen zin in.

Pad Thai met Garnalen

Ik wil iets kunnen maken dat gezond, snel en lekker is. Het liefst in één pan en met minimale rommel na de tijd. Roerbakken dus! Ik heb een mooie wok die hier uitermate geschikt voor is. Ja, dat doe je op hoog vuur. Maar het is maar kort en je zou het eventueel zelfs op de barbecue kunnen doen (al vind ik dat zelf wat omslachtig, manlief en kinderen vonden het ge-wel-dig!).

Deze pad thai maakte ik met garnalen en rijstnoedels en de roerbaksaus maakte ik op basis van glutenvrije sojasaus, vissaus, azijn en honing. Verder gebruik ik lekker veel knoflook en frisse groenten om het af te maken. Het resultaat: heerlijke knoflook-garnalen in een zoete-zure-hartige saus met smakelijke rijstnoedels en lekker want groenten waar we met z’n allen wel twee keer van konden eten.

Pad Thai met Garnalen

Glutenvrije Pad Thai met Garnalen en Rijstnoedels

Een heerlijk roerbakgerecht zonder pakjes of zakjes!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Avondeten
Keuken Thais
Porties 4 personen

Equipment

  • Wok

Ingrediënten
  

  • 200 gram brede rijstnoedels
  • 4 el glutenvrije sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 rode peper optioneel
  • 500 gram roerbakgarnalen
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 el boter
  • 150 gram taugé
  • 400 gram Thaise roerbakgroenten
  • 1 lente-ui
  • platte peterselie of koriander ter versiering

Instructies
 

  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de roerbaksaus door de sojasaus, vissaus, azijn, honing en een fijn gesneden rode chili door elkaar te roeren in een schenkbeker. Zet even apart.
  • Verhit een beetje kokosolie in de wok en hak ondertussen de teentjes knoflook fijn. Zodra de olie begint te roken, doe je de garnalen in de wok en roerbak je ze 2 – 3 minuten totdat ze rozig worden.
  • Voeg de boter en de knoflook toe en roerbak nog 2 minuten tot het geheel begint te karameliseren.
  • Voeg nu de groenten toe en roerbak nog even kort.
  • Voeg als laatste de noedels en de saus toe en roerbak tot de noedels de saus op hebben genomen.
  • Serveer direct, anders worden de noedels slap. Serveer met verse koriander en een gesnipperd lente-uitje.

Notities

Vervang de garnalen door kip, tofu of stukjes bloemkool.
Ook erg lekker met gehakte pinda’s er overheen! 

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »