Ik heb sinds kort Chia zaad ontdekt en wat een ontdekking dat was! Ja, ik weet het, het is vogelvoer, maar de gezonde eigenschappen van Chia zaad liegen er niet om: Per eetlepel bevat Chia zaad meer calcium dan een glas melk, meer Omega-3 vetzuren dan zalm en meer antioxidanten dan blauwe bessen. De structuur is een beetje vreemd, maar ik moest en zou het uitproberen!
De repen die ik er van gemaakt heb, zijn een uitkomst. Puur superfood als je het mij vraagt! Chia zaad, kokosolie, dadels en geraspte kokos. De kinderen vinden ze heerlijk en Simon neemt ze mee naar werk. Niet aan te slepen. En zo eenvoudig om te maken. Echt een aanrader dus.
Let wel op! Eet niet een reep na het avondeten, je komt niet meer in slaap. En niet omdat je trillerig en nerveus wordt van deze repen, maar meer omdat je ‘nog zoveel kan doen’! 😉 Eet ze dus lekker ’s ochtends en heb er de hele dag profijt van, werkt veel beter.
Chia zaad Energierepen
6 repen
70 gram Chia zaad
80 gram kokosrasp
6 Medjool dadels, ontpit
2 el kokosolie
- Doe de dadels in een blender of keukenmachine met messen en maal tot het een pasta wordt.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe en maal goed door elkaar. Gebruik een lepel of pannenlikker om tussendoor de zijkanten van de kom af te schrapen.
- Neem een bakblik of klein overschaaltje, doe er een vel bakpapier in en spreid het mengsel hier in uit.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Snijd er mooie repen van, verpak ze in wat bakpapier en bewaar in de koelkast tot consumptie.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.