Budget Dag 73: Back to School!

Echtgenoot en vrienden hard aan ’t werk!

Gelukkig, die vakantie is ook voorbij. Afgezien van het feit dat mijn wekker niet af hoefde te gaan heb ik door alle drukte nauwelijks het idee gehad dat ik ook vakantie had! Meestal zijn de schoolvakanties lekker lui: beetje klussen, op bezoek hier of daar, een dagje uit en vooral veel uitslapen. De kinderen zijn nu zo groot dat ze zelf naar beneden gaan, de honden naar buiten laten, gordijnen opendoen en indien eenvoudig te bereiden, zelf een ontbijtje maken. Gisterochtend had ik een kom Monster Cookie Dough Dip met een kan met sap klaargezet voor het ‘gespuis’. Dat zij om zeven uur ’s ochtends al staan te stuiteren is prima, maar laat mij dan nog lekker even liggen! Zij de buikjes vol, spelen lekker zoet en mams hoeft niet direct aan te treden! Volgende stap: Kinderen leren hoe ze koffie kunnen zetten! 😉


Dus al met al ben ik wel blij dat we vanaf vandaag weer in het gewone ritme zitten. Vanaf half negen is het huis leeg en kan ik me weer concentreren op mijn werk. Nog maar twee maanden tot aan de grote vakantie, dus ik wil graag nu even vaart maken! Mijn plan is o.a. om een soort schema te maken van vaste artikelen die om de zoveel tijd herhaalt worden. De Budget Dag op maandag en het Orthomoleculaire stukje op donderdag zijn daar al voorbeelden van. Ik merk dat ik het steeds drukker krijg en steeds meer moeite heb om leuke artikelen ’te verzinnen’ en dat ik een erg opgelucht gevoel heb als ik bijvoorbeeld drie stukjes op een dag kan schrijven om die verdeeld over drie dagen te publiceren. Door een soort schema te maken, zal mij dat meer rust geven omdat ik dan niet per artikel het wiel opnieuw hoef uit te vinden.

Kip uit de oven, Guacamole en geroosterde paprika

Nu heb ik al een aantal hele goeie tips van lezers gekregen, waarvoor dank! Dit vond ik zo leuk, dat ik zojuist een oproep op Facebook heb geplaatst voor meer suggesties. Dus denk mee en laat van je horen! Het zal mij enorm helpen en wie weet welke leuke onderwerpen er voorbij komen!

Uiteraard gaat het gezonde eten gewoon door. Ik ga nu elke donderdag naar de markt om daar in ieder geval groenten, fruit en kipvlees te kopen. Dat is zo’n besparing dat het de moeite van het heenreizen waard is! Ik ben tegenwoordig helemaal fan van kippendij-vlees. Op de markt koop ik dit zonder bot voor 4,95 per kilo. Weliswaar niet biologisch, maar wel erg lekker vlees. Dijenvlees lijkt erg ondergewaardeerd, maar ik vind het lekkerder dan kipfilet dat gauw te droog is. Het dijvlees verwerk ik bijvoorbeeld in een heerlijke ovenschotel met tomatensaus, kaas en paprika. Lekker met guacamole en salade.

Ook is het een sport om bij de groentekraam te vragen naar groente of fruit dat vandaag of morgen op moet. Zo heb ik een grote zak met groene asperges en een kist vol champignons voor samen 3 euro meegenomen. De buit deelde ik met mijn moeder, omdat het anders echt teveel was, maar die avond aten wij gegrilde asperges met een Jagerssaus! Hoe eenvoudig en hoe lekker wil je het hebben?

Al met al lukt het me zo om met mijn budget van 100 euro per week meer dan genoeg lekkere dingen in huis te halen, plus extra’s! En groenten of fruit dat blijft liggen, droog ik met een voedseldroger die ik te leen heb. Juf Marloes, bedankt! 😉

Maar genoeg over de markt. Ik heb het er iedere keer over! 😉 Bij deze mijn weekmenu.

Ontbijt
Elvissmoothies (banaan, kokosmelk en notenpasta)
Amandelmeelscones (met boter en aardbeien), eten we ook voor lunch
Crackers met kokosolie en notenpasta, of zelfgemaakte Nutella

Lunch
Maandag: Roerbakspinazie met eieren
Dinsdag: Mini ei-pizzaatjes
Woensdag: Gebakken eieren
Donderdag: Amandelmeelscones
Vrijdag: Gebakken vis
Zaterdag: Hamburgers met salade
Zondag: Ovenschotel

Avondeten
Maandag: Zuurkool met worst
Dinsdag: Roerbak van gehakt met groenten
Woensdag: Curry
Donderdag: Kip in pittige tomatensaus, guacamole en salade)
Vrijdag: Zelfgemaakte patat en salade
Zaterdag: Gevulde kippensoep
Zondag: Restjes

Sinds onze knul het boek Eat Like a Dinosaur voor zijn verjaardag heeft gekregen, wil hij steeds meer ook echt op die manier eten. In zijn beleving eet hij niet als een dino als hij niet een recept uit dat boek voorgeschoteld krijgt. Lastig en handig tegelijk! Nu eet hij ineens wel avocado en moet er elke dag een smoothie gemaakt worden. Brood is bij ons dus definitief verleden tijd! Dit betekent wel meer baktijd voor mij, maar op deze manier heb ik het er graag voor over! Restjes van avondeten gaan nu gewoon mee naar school waar verkondigt wordt dat hij tenminste als een echte dino eet (wijsneus).

Wie probeert er nog meer hun kinderen grotendeels graanvrij en suikervrij te laten eten? Wat was voor jou de motivatie hiervoor?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »