Voorzichtig in de Zon

voorzichtig in de zonHoera, de lente en de zon zijn in aantocht! Als er ooit een moment was dat ik hier intens van kan genieten, dan is het nu wel. De bomen en bolletjes die voorzichtig uitlopen, helder blauwe luchten en… een lekker zonnetje! Het is heel dubbel, want het voorjaar was het favoriete seizoen van mijn moeder en dat ze dit uitlopen van de natuur niet meer mee zal maken, is heel verdrietig. Maar daarom wil ik hier dubbel plezier van hebben. Ik kijk uit naar warmere temperaturen, dekens die te luchten hangen en buiten koffie drinken, lekker in het zonnetje zitten.

Zonkracht

De zon op ons velletje is erg belangrijk, zelfs al in maart. Via de huid maken we vitamine D aan in het zonlicht. Op dit moment is de zon daar nog niet sterk genoeg voor, maar het is wel een goed idee om vanaf nu, wanneer het weer het toelaat regelmatig even naar buiten te gaan en je gezicht en handen en eventueel onderarmen voorzichtig bloot te stellen aan het zonlicht. Op die manier went je huid er aan en bouw je langzaam ook weer wat kleur op.

En ga dan niet meteen smeren! Zonnebrandcrème houdt belangrijke UV stralen die helpen bij de aanmaak van vitamine D juist tegen. Beter is het om korter, dus zeg een minuut of tien, buiten bezig te zijn, dan een half uur stil te zitten in de zon met zonnebrand.

Zon en Slaap

Verder is de extra hoeveelheid zonlicht waar we vanaf nu weer van mogen genieten ook erg goed voor het slaap-waak ritme. Ik denk dat velen van jullie, mijzelf meegerekend, het wel gemerkt hebben: ’s ochtends uit bed komen is een stukje makkelijker geworden! Het zonlicht dat door de ramen stroomt al ’s ochtends vroeg, zorgt ervoor dat ik met meer enthousiasme uit bed kom. En als je overdag vaker naar buiten gaat en in het zonnetje zit en bezig bent, helpt dit je weer om s’ avonds beter in te slapen en door te slapen. Dit geldt ook voor kinderen uiteraard! Na het eten is het vaak nog even licht, zeker als het niet al te bewolkt is. Ga dan nog even een loopje doen of wandel even naar de brievenbus of winkel. Of wat dan ook. Snel nog een frisse neus halen en genieten van een prachtige avond, staat garant voor een lekker moe gevoel later op de avond.

Dus ondanks de koele temperaturen wil ik jullie toch aanraden om lekker even naar buiten te gaan en echt te genieten van het zonnetje en de ontluikende natuur. Op meerdere fronten zul je er plezier van hebben!

Disclaimer:

De informatie op deze blog is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Hoewel wij streven naar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, is de inhoud niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een arts of gekwalificeerde zorgverlener bij vragen over je gezondheid of voordat je veranderingen aanbrengt in je dieet, supplementgebruik of levensstijl.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »