Amandelspijs met Honing

Amandelspijs is heel eenvoudig te maken. Het bestaat immers uit niets meer dan amandelmeel en suiker! Het enige met spijs is dat het wel even moet rusten of rijpen. Maak het daarom deze week nog en leg het in plastic folie in de koelkast. Op deze manier kun je nog voor het heerlijk avondje gevulde speculaas maken!

Recept Amandelspijs met Honing

250 gram geblancheerd amandelmeel
200 ml koud geslingerde honing
Klein beetje water

  • Neem een keukenmachine met messen en doe alle ingrediënten hier in.
  • Maal goed, schraap de randen van de kom even na met een pannenlikker en maal nog een keer. In totaal zo’n drie minuten.
  • Doe het water er bij en maal nog een minuutje ofzo.
  • Wikkel de klomp amandelspijs in plastic folie en dan in aluminiumfolie en leg het in de koelkast.
  • Maak een herinnering aan in je online agenda dat je over een week heerlijke amandelspijs in de koelkast hebt liggen!
  • Als je er aan toe bent om het te gebruiken, kluts je een klein eitje los en roer je dit er eerst doorheen. Op deze manier wordt de amandelspijs zacht en makkelijk te verdelen. Op het moment dat je gaat bakken, verhit je het ei ook.
  • Gebruik je de spijs rauw en gebruik je liever geen ei? Voeg dan een beetje extra water of room toe om het los te kloppen.

Variaties

Wil je een extra smaak aan je spijs toevoegen? Goed idee! Meng dit aan het begin er doorheen, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen. Wees terughoudend overigens. Omdat er weinig ingrediënten aan te pas komen, komt elke smaak goed naar voren. Je kan als het moet achteraf altijd nog een beetje extra toevoegen.

  • Rozen- of Oranjebloesemwater Neem een goede, liefst biologische kwaliteit
  • Biologische schil-rasp: mandarijn-, sinaasappel- of grapefruitschil
  • Kruiden: Lavendelbloemetjes of Citroenmelisse (vermalen tot poeder)
  • Specerijen: Kardemon, Piment, Gember of Vanillepoeder
  • Drank: Madeira, Tia Maria of Port

Op zoek naar een lekker recept voor glutenvrije kruidnoten? Dat heb ik ook! Combineer de twee voor een smakelijk, glutenvrij speculaaskoekje met spijs!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

veel verschillende ongezouten noten
Gezond eten

Wat is de gezondste snack?

We snacken allemaal wel eens. Even snel iets tussendoor, of gewoon uit trek. Maar zoals je weet, zijn lang niet alle snacks even goed voor je. De supermarkt ligt vol met verleidingen: van chips tot energierepen. De vraag is dan ook: wat is nou écht de gezondste snack? Wat maakt

Lees verder »
heel veel galia meloenen
Gezond eten

Is Galia meloen gezond?

Galia meloen is een zoete, sappige vrucht die vaak wordt gegeten als tussendoortje of in fruit- en zomersalades. Maar is deze meloensoort ook gezond? Als voedingsdeskundige kan ik je zeggen: ja, Galia meloen is een uitstekende keuze binnen een gebalanceerd voedingspatroon. In dit artikel leg ik uit waarom, wat de

Lees verder »
een glaasje rivella op en tafel
Gezond eten

Is Rivella gezond?

Rivella is voor veel mensen een geliefde dorstlesser. Het heeft een lichte, frisse smaak en staat bekend als een “gezondere frisdrank”. Maar klopt dat beeld eigenlijk wel? In dit artikel leg ik je uit wat Rivella precies is, welke ingrediënten erin zitten, en of het echt zo gezond is als

Lees verder »