Glutenvrije Crêpes met Gebakken fruit en Yoghurt

Marjanne klaagde dat ze wel eens wat anders wil eten voor ontbijt. Dat is niet vreemd. Marjanne wil al gauw weer eens iets anders, of het nu haar eten, haar kleren of haar kamer is. Inmiddels zijn de kids oud genoeg dat ze zelf een ontbijt kunnen klaarmaken ’s ochtends en ik gaf dus ook aan dat ze maar met een paar suggesties moest komen en dat ik zou zorgen dat de spullen in huis zouden zijn. Binnen redelijke grenzen uiteraard 😉

Creativiteit is dan ook nooit haar probleem geweest. Ze kan van alles bedenken en ook zeker wel maken. Haar ehm… uitdaging ligt meer op het gebied van timing. Als ik niet op tijd mijn bed uit kom om haar als eerste aan het ontbijt te zetten, duurt het eindeloos (lijkt het) voordat ze eindelijk uitgeneuzeld is. Een uitgebreid ontbijtbuffet is daarom niet handig.

Maar ze wil wel zelf haar ontbijt klaarmaken. Immers, mejuffrouw is acht-en-een-half en dus heeft zelfredzaamheid nieuwe hoogten bereikt en die moeten gehandhaafd worden! Als compromis bood ik aan om zo wat dingen klaar te maken en in de koelkast of op het aanrecht te zetten zodat ze zelf haar ontbijt klaar kan maken.

Glutenvrije Crêpes van kokosmeel

Een stapel glutenvrije crêpes maken is echt de moeite niet en er staat altijd wel een fles yoghurt in de koelkast. Afgelopen maandag kwam ik beneden en had ze deze combinatie voor haarzelf gemaakt. ‘Gezien op het internet, mama.’ Of ik het recept op de blog wilde zetten, want het was toch zeker wel erg gezond?

Hoe kun je daar nou weerstand aan bieden?

Ik ook niet 😉

Glutenvrije Crêpes

Heleen Quantrill
Supersnelle glutenvrije crêpes op basis van kokosmeel. Maak een hele stapel en bewaar ze in de koelkast zodat je er meerdere keren van kan eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 2 el kokosmeel
  • 100 ml water of melk naar keuze
  • Snuf zout
  • Kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts de eieren, kokosmeel en zout door elkaar.
  • Laat het beslag even staan en verhit ondertussen een beetje kokosolie in een koekenpan.
  • Kluts het beslag nog even door en giet het water of de melk erdoor.
  • Schenk met een soeplepel of vanuit de mengkom als dat lukt, steeds een beetje beslag in de koekenpan.
  • Bak de crêpe 2 minuten aan de ene kant of totdat de bovenkant droog is, en draai hem dan om, om nog een minuut aan de andere kant te bakken.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.

Disclaimer:

De informatie op deze blog is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Hoewel wij streven naar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, is de inhoud niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een arts of gekwalificeerde zorgverlener bij vragen over je gezondheid of voordat je veranderingen aanbrengt in je dieet, supplementgebruik of levensstijl.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

verschillende soorten kaas die bij elkaar staan
Gezond eten

Wat is de gezondste kaas? Ontdek de top 5

Kaas is heerlijk, maar is het ook gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaak. Het korte antwoord: sommige kazen zijn gezonder dan andere. Maar zoals je weet, draait het bij voeding altijd om de juiste balans. In dit artikel ontdek je welke kazen het best scoren op het gebied

Lees verder »
Gezond eten

Brinta gezond of niet?

Brinta is voor veel mensen een nostalgisch ontbijt. Maar hoe gezond is Brinta eigenlijk? Als voedingsdeskundige met een passie voor pure en voedzame producten, heb ik dit populaire graanontbijt onder de loep genomen. In dit artikel leg ik uit wat Brinta precies is, wat erin zit, welke gezondheidsvoordelen het biedt

Lees verder »
Vlees dat op de barbecue gegrild word
Barbecue

Het geheim achter perfect gegrild vlees

Bij het grillen van vlees is het van cruciaal belang om de technieken te begrijpen die leiden tot een sappig en smaakvol resultaat. De kunst van het grillen van vlees is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar met de juiste kennis en vaardigheden kan iedereen een meester-griller worden. In

Lees verder »