We hebben weer verse aardbeien gehaald en ik wilde een voorraad(je) cupcakes maken om de vele zoete verleidingen te kunnen weerstaan. Hieronder de stap-voor-stap van deze verrukkelijke cupcakes!
Vanille Amandelmeel Cupcakes
20 kleine cupcakes of 12 gewoon formaat
200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Baking soda
100 gram palmsuiker of ander zoet naar keuze
2 eieren
1 el appelciderazijn
60 ml gesmolten kokosolie
1 el vanille extract
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de droge ingrediënten in een ruime kom.
- Kluts in een schenkbeker oid de eieren met de azijn, kokosolie en vanille extract tot het een mooi geheel is.
- Schenk dit in de droge ingrediënten en roer goed door.
- Gebruik een ijsschep of twee eetlepels om beetjes beslag in papieren cupcake vormpjes te laten lopen.
- Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Heerlijk met zelfgemaakt vanille-ijs en verse aardbeien!
Sabine Vermeulen zegt
Ik kan de recepten niet lezen! Staat reclame doorheen!
Koen Aarsman zegt
Beste Sabine,
Is de reclame nu weg?
Anonymous zegt
net gemaakt.. in de suikerpauze.. kids moeten papa even missen dus compenseren met wat samen bakken. Maar ze vonden het heerlijk, lekkerder dan de gewone cake
Anonymous zegt
Hmm… net de cakejes gemaakt met iets minder palmsuiker en iets minder (zelfegemaakte) vanille-extract. Heerlijk.. In de cupcakemaker gaat het perfect.. gewoon in de gaten houden. Door de palmsuiker wel vrij donker van kleur, dus in de ogen van de kids toch raar. Volgende keer met agave oid proberen. Zoals al eerder gezegd zijn ze van binnen lekker smeuiig.. veel lekkerder dan die droge dingen die we voor paleo aten..
En juist mijn moeilijke eter vind ze wel een beetje lekker…hahaha..
Tina
Anonymous zegt
Deze cupcakes gemaakt met palmsuiker als zoetstof. Helaas vond ik ze daardoor erg tegen vallen. De palmsuiker heeft een duidelijke, overheersende, ietwat zoutige bijsmaak. Qua structuur zijn de cupcakes zeker voor herhaling vatbaar.
Anonymous zegt
Hallo Heleen,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag van afgelopen vrijdag!
Mij wil het wat het gebruik van amandelmeel betreft nog niet helemaal lukken zoals ik wil.
Een tijdje terug maakte ik je amandelmeelbrood. Het beslag kwam niet voldoende omhoog, het brood was droog en de kokosolie was er aan de onderkant uit gelopen.
Nu maakte ik deze cupcakes voor mijn man. Ik gebruik alleen biologische en dezelfde ingrediënten als in het recept. Een kwartier in de oven gehad. Echtgenoot was zeer enthousiast over de smaak. Zelf 1 geproefd, was het er helemaal mee eens. Cakeje had in het midden nog zo’n lekker smeuïg deel. Helaas waren alle ‘kontjes’ verbrand en aan de bovenkant ook wat puntjes. Daardoor zijn ze aan de buitenkant wat droog.
Volgende keer nog korter in de oven?
Heleen zegt
Hoi Cornelia,
Leuk om van je te horen en bedankt voor je berichtje. Het is altijd leuk te horen van volk dat mijn blog volgt. Heb je een beetje het gevoel dat je elkaar ‘kent’!
Fijne dag!
Heleen
♥ Cornelia ♥ zegt
Hey!
Ik kwam op deze site via de mama blogs en heb deze week nog een gesprek gehad met mijn vriend over het zoeken naar een gezondere manier van leven. Nu ik mama ben, voel ik me verantwoordelijk om meer stil te staan bij wat ik eet en uiteindelijk mijn kind mee zal geven.
Dus vandaar dat ik lid ben geworden van je blog 🙂
Vond het wel zo netjes om dat even te zeggen…
Julia zegt
Heleen,
Je bent stout.
Van die plaatjes krijg ik JUIST enorme trek ;-)!
Zoooooooooooooooo grooot!
Zien er super uit!
Groetjes,
Julia
Heleen zegt
Hoi herma,
Die vraag kreeg ik eerder op die post en toen gaf ik ook aan dat ik dat niet meer wist. Ik gokte het op een dikke eetlepel omdat het taartje niet zo heel erg groot/ hoog was.
Groetjes
Goud en Zilver zegt
Mjammie wat ziet dat er heerlijk uit.
Ik zat deze week even te kijken naar het recept voor honing appelcake, maar hoeveel boter doe jij daar bij in?
Groeten Herma