Alles Aubergine

Lieve Vegan Vriendin belde vanmorgen om kwart voor negen op of ik aubergines wilde. Hier kan ik geen weerstand aan bieden en vroeg direct om vier aubergines. Ik heb nog twee in de koelkast liggen, die gaan vandaag op in de soep. Met de andere zal ik wat nieuwe dingen proberen.

Ik kreeg een recept van een lezeres voor Baba Ganoush. Geroosterde aubergines, tahini, olijfolie en citroensap (min of meer). Nu is dat dus een uitgelezen moment om uit te proberen!

Wie heeft er nog meer heerlijke recepten met aubergine? Ik ben altijd geneigd om aubergine met curry of andere sterke smaken te combineren, misschien heeft iemand een heel elegant en subtiel gerecht? Als je een link hebt van een recept, geef het even door dan zet ik het er hieronder bij!

Wat zijn jullie favoriete, ietwat ongewone groenten? Lekkere recepten daarover zijn ook welkom!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezondste granola
Gezond eten

De gezondste granola kies je zo

Granola lijkt gezond, maar schijn bedriegt soms. Veel mensen denken dat alle granola goed voor je is, omdat het haver en noten bevat. Maar als je goed kijkt, zit er vaak veel toegevoegde suiker, siroop of olie in. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Lees verder »
Gezond eten

Venkel: gezond of niet?

Venkel is zo’n groente waar je niet direct aan denkt, maar zodra je het probeert, ben je verkocht. Het heeft een frisse, licht anijsachtige smaak die verrassend goed past in zowel salades als warme gerechten. Maar hoe gezond is venkel eigenlijk? Wat is venkel precies? Venkel is een knolgroente die

Lees verder »
leverworst gezond
Gezond eten

Leverworst gezond of ongezond? Uitleg + tips

Leverworst: je vindt het in veel Nederlandse keukens. Een smeuïg broodbeleg met een kenmerkende smaak. Maar is leverworst eigenlijk wel gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaker dan je denkt. In dit artikel vertel ik je precies wat leverworst is, wat erin zit, en of je het gerust op

Lees verder »