Avocado Invriezen voor Later Gebruik

Ingevroren avocado

Soms ontdek je van die dingen die anderen al jaren doen, maar waar je zelf nooit bij stil hebt gestaan. Voor mij is een avocado invriezen zo’n ontdekking. Het klinkt misschien niet spannend, maar het is ontzettend handig. Zeker als je, net als ik, avocado’s in bulk koopt vanwege de prijs. Zo blijven ze langer goed en voorkom je verspilling.

Waarom een avocado invriezen?

Ik vries avocado’s in kleine porties van één eetlepel in. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Perfect gedoseerd: Eén eetlepel weegt ongeveer 20-25 gram. Ideaal om verspilling te voorkomen.
  • Makkelijk voor smoothies: Eén portie is precies genoeg voor onze ontbijtsmoothies. Meer proef je te sterk, tenzij je dat lekker vindt.
  • Ruimtebesparend: De porties, die ik ‘pucks’ noem, bewaar ik in een ziplockzak in de vriezer. Zo passen ze makkelijk in een hoekje.

Let op: ontdooide avocado ziet er minder aantrekkelijk uit – een beetje slierterig. Daarom gebruik ik het vooral in soepen, smoothies of sauzen. Voor salades houd ik een verse avocado apart op het aanrecht.

De magie van siliconen vormen

Siliconen vormen zijn mijn redder in dit proces. Ze zijn ideaal om avocado’s in te portioneren. De ‘pucks’ druk je er gemakkelijk uit zonder gedoe met papiertjes. Bovendien gebruik ik deze vormen ook voor zelfgemaakte chocolaatjes, dus multifunctioneel!

Waar koop je ze?

  • Bol.com
  • Xenos
  • Action

Omdat ik de vormen niet in de oven gebruik, hoef ik me geen zorgen te maken over het type siliconen.

Hoe kies je de juiste avocado?

Ik kies altijd voor de zwarte avocado’s (zoals Hass). De groene blijven vaak te hard. Een handige truc om te zien of een avocado rijp is:

Steeltje verwijderen:

  • Helder groen: rijp
  • Wit-groen: nog niet rijp
  • Bruin: overrijp

Een rijpe avocado voelt zacht, maar niet boterachtig. Een droge schil wijst vaak op een overrijpe vrucht. Het is bijna een kunst om de perfecte avocado te kiezen!

Tip

Heb je de hulpmiddelen nog niet in huis? Deze tools maken het proces een stuk makkelijker:

  • Siliconen ijsblokjesvormen
  • Vershoudzakken
  • Staafmixer (mijn favoriet is Braun!)

Meer tips over wat je kunt invriezen, vind je hier.

Ingevroren avocado

Avocado Invriezen voor later Gebruik

Een avocado invriezen is een goed idee als je een grote hoeveelheid avocado's langer wilt bewaren en niet per se voor de salade wilt gebruiken. Het proces van verwerken is erg simpel en het gemak dat je er van hebt, is het klusje zeker waard!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 24 porties

Ingrediënten
  

  • Avocado's
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 1 grote ziploc zak

Instructies
 

  • Begin door de avocado's te halveren en de pit te verwijderen.
    Avocado1
  • Doe het vruchtvlees in een blender of gebruik een staafmixer. Je kunt ze ook met een vork prakken, dan is het resultaat grover.
  • Voeg het citroensap toe en pureer de avocado's tot ze de gewenste consistentie hebben.
  • Verdeel de puree met een eetlepel in siliconen vormpjes en strijk glad.
  • Plaats de trays in de vriezer en laat een uur met rust.
  • Na dat uur haal je de avocado pucks er uit en doe je ze in de ziplock zak. Dit leg je in de vriezer tot wanneer je avocado nodig hebt.

Notities

Niet alle hulpmiddelen in huis? Dat maakt het natuurlijk wel zo makkelijk!

9 reacties

  1. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too wonderful. I really like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is actually a terrific web site.

  2. Hoi Heleen
    Goed idee…avocado’s invriezen!!
    Vraagje: de ziplock zakken waar koop jij ze? én zijn ze meermalen te gebruiken? hoe doe jij dat?
    Hoor graag van je.

  3. Nelleke schreef:

    Bij de supermarkt zijn ook ingevroren stukjes avocado te koop, 250 gram voor 2.08. Dus niet perse duurder, ook omdat je nooit meer iets weg gooit.

  4. Rita,

    Ha Rita,

    Nou ik zal je eerlijk zeggen dat ik dat niet meer precies weet. Maar de bekende budgetwinkels hebben ze ook, dus daar kun je sowieso even kijken. Xenos zou dan mijn eerste keus zijn.

  5. goed idee…..heb ook wel eens advocado s weg moeten doen omdat ze bruin waren, jammer.
    waar heb je deze groene vormpjes vandaan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »