Avocado’s Invriezen voor later Gebruik

avocado's invriezen

Soms ontdek je van die dingen die eigenlijk ie-de-reen al jaaaaren doet, maar waar je zelf nooit zo bij stilgestaan hebt. Avocado’s invriezen is zoiets voor mij. Ja, ik weet het, niet bepaald een sexy onderwerp, maar vooruit. Sinds avocado’s meer en meer gegeten worden, zijn mensen op zoek naar manieren om die verdraaide dingen wat langer te kunnen bewaren. Helemaal als je net als ik avocado’s graag in grotere aantallen inkoopt vanwege de prijs.

Avocado’s Invriezen

Ik vries avocado’s in hoeveelheden van één eetlepel in en dit is ontzettend handig om meerdere redenen:

  1. Ik heb nooit teveel. Eén eetlepel is ongeveer 20 – 25 gram en op die manier kan ik goed doseren.
  2. Eén zo’n ‘puck’ is perfect voor de smoothies die we ’s ochtends als ontbijt hebben. Meer dan dat proef je best sterk door alles heen. Tenzij je dit lekker vindt, maar wij niet zo.
  3. Het is makkelijk te bewaren en te ontdooien. Ik bewaar de ‘pucks’ in een ziplock zak in de vriezer die ik makkelijk in een hoekje druk om ruimte te besparen.

Ontdooide avocado ziet er overigens niet zo smakelijk uit. Een beetje snottig. Dus ik gebruik het voornamelijk om in iets te verwerken. Soep, smoothie of saus. Voor in de salade heb ik meestal gewoon een avocado op het aanrecht liggen.

Siliconen Vormen

De uitkomst in dit hele verhaal zijn siliconen vormen die ik gebruik. Door de tijd heen heb ik verschillende van die vormen gekocht en ook een aantal weer weggegeven. De vormpjes die ik nu heb zijn perfect om zelfgemaakte chocolaatjes in te doen of om avocado’s in te portioneren. En je drukt ze er daarna heel makkelijk weer uit. Geen gedoe dus met cupcake papiertjes of wat dan ook. Gewoon je duimen gebruiken en plop, ze zijn er uit. Omdat ik deze vormen niet in de oven gebruik, maak ik me niet heel veel zorgen over welk soort siliconen het is. Bol.com heeft een leuke selectie, maar Xenos en Action ook.

Soort Avocado

In principe ga ik altijd voor de zwarte avocado’s. Niet die avocado’s die groen blijven, die vind ik te hard. Een handig trucje om te zien of de avocado al rijp, overrijp of nog lang niet rijp is, is door het steeltjete verwijderen. Helder groene kleur is rijp, wit-groen is onrijp en bruin is overrijp. Uiteraard kun je het ook voelen. Een rijpe avocado voelt zacht maar niet boterachtig. En een heel droge schil duidt ook op een overrijpe avocado.

Het is haast hogere biologie, dat uitkiezen! 🙂

Meer tips over wat je kunt invriezen, vind je hier.

avocado's invriezen

Avocado's Invriezen voor later Gebruik

Avocado's invriezen is een goed idee als je een grote hoeveelheid avocado's langer wilt bewaren en niet per se voor de salade wilt gebruiken. Het proces van verwerken is erg simpel en het gemak dat je er van hebt, is het klusje zeker waard!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 24 porties

Ingrediënten
  

  • Avocado's
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 1 grote ziploc zak

Instructies
 

  • Begin door de avocado's te halveren en de pit te verwijderen.
    Avocado1
  • Doe het vruchtvlees in een blender of gebruik een staafmixer. Je kunt ze ook met een vork prakken, dan is het resultaat grover.
  • Voeg het citroensap toe en pureer de avocado's tot ze de gewenste consistentie hebben.
  • Verdeel de puree met een eetlepel in siliconen vormpjes en strijk glad.
  • Plaats de trays in de vriezer en laat een uur met rust.
  • Na dat uur haal je de avocado pucks er uit en doe je ze in de ziplock zak. Dit leg je in de vriezer tot wanneer je avocado nodig hebt.

Notities

Niet alle hulpmiddelen in huis? Dat maakt het natuurlijk wel zo makkelijk!

7 reacties

  1. Hoi Heleen
    Goed idee…avocado’s invriezen!!
    Vraagje: de ziplock zakken waar koop jij ze? én zijn ze meermalen te gebruiken? hoe doe jij dat?
    Hoor graag van je.

  2. Nelleke schreef:

    Bij de supermarkt zijn ook ingevroren stukjes avocado te koop, 250 gram voor 2.08. Dus niet perse duurder, ook omdat je nooit meer iets weg gooit.

  3. Rita,

    Ha Rita,

    Nou ik zal je eerlijk zeggen dat ik dat niet meer precies weet. Maar de bekende budgetwinkels hebben ze ook, dus daar kun je sowieso even kijken. Xenos zou dan mijn eerste keus zijn.

  4. goed idee…..heb ook wel eens advocado s weg moeten doen omdat ze bruin waren, jammer.
    waar heb je deze groene vormpjes vandaan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

kokosmelk in een glas
Gezondheid Algemeen

Is Kokosmelk Gezond? Ontdek de Voordelen en Nadelen

Kokosmelk wordt steeds populairder in onze keukens. Het is romig, veelzijdig en heeft een unieke smaak. Maar is kokosmelk gezond? In dit artikel ontdek je de voordelen en nadelen van kokosmelk en hoe je het op een verantwoorde manier kunt gebruiken in je dieet. Wat is kokosmelk? Zoals je misschien

Lees verder »
gezonde frambozen
Gezondheid Algemeen

Zijn Frambozen Gezond? Ontdek de Gezondheidsvoordelen!

Zijn frambozen gezond? Ja, frambozen zijn gezond! Ze zitten boordevol vitamine C, foliumzuur en antioxidanten zoals ellagitannines. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën en suiker, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een gezond dieet. Geniet van de vele gezondheidsvoordelen van frambozen!! Wat zijn frambozen? Frambozen zijn kleine, rode bessen die

Lees verder »