Banaan Havermout Blender Pannenkoeken

banaan havermout blender pannenkoeken

Deze Banaan Havermout Blender pannenkoeken zijn een perfecte begin van de dag. Ze zijn binnen vijf minuten klaar om gebakken te worden en vrij van lactose, geraffineerde suikers en als je de juiste havervlokken kiest, glutenvrij. Je kunt deze pannenkoeken ook prima invriezen, maar ik betwijfel of het je lukt om hier wat van achter te houden!

De kinderen vinden ze zo erg lekker, er hoeft geen extra zoet bij. Ik geef er meestal nog wat nootjes en een ander stuk fruit bij om het geheel af te maken. Maar ook als naschoolse snack zijn deze perfect. Opgerold in hand en smullen maar! Wat ik zo fijn aan deze pannenkoeken vind, is dat ze relatief weinig om het lijf hebben en gemaakt worden met slechts een paar basis ingrediënten die je altijd wel in huis hebt liggen.

Ik bak pannenkoeken altijd in kokosolie. Dit geeft zo’n heerlijk knapperig randje en houdt alles helemaal lactosevrij. Zoonlief smeert achteraf zelf dan nog wat boter op zijn pannenkoeken. Je kunt deze pannenkoeken ook ei-vrij maken, maar dan verandert de structuur wel. De smaak is er niet minder om, maar de pannenkoek brokkelt dan wel sneller uit elkaar. Klik hier om te zien hoe je een ‘lijnzaad-ei’ kunt maken en gebruiken.

Tip: Wil je toch iets over de pannenkoek schenken? Wat denk je dan van een heerlijke rood fruit saus? Kook wat (bevroren) rood fruit in een pannetje met een klein beetje water tot het helemaal zacht is. Doe er eventueel een snufje vanillepoeder bij. Zodra de saus gaar is, pureer je hem en druk je hem eventueel door de zeef om pitjes te verwijderen. Lekker over pannenkoeken, yoghurt of bij een stukje wild!

banaan havermout blender pannenkoeken

banaan havermout blender pannenkoeken

Banaan Havermout Blender Pannenkoeken

Ontzettend lekkere en goed vullende banaan havermout blender pannenkoeken. Deze pannenkoeken maak je dus in de blender en schenk je vandaar uit in de pan. Minimaal afwas na de tijd!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 pannenkoeken

Ingrediënten
  

  • 250 ml amandelmelk of een andere melk naar voorkeur
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 200 gram havermout of havervlokken, glutenvrij als dat de voorkeur heeft
  • kokosolie

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een blender en pureer tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk een deel van het beslag in de pan.
  • Laat de pannenkoek zachtjes garen en draai hem om zodra de bovenkant belletjes krijgt en droog oogt.
  • Haal de pannenkoek uit de pan en herhaal stap 2 en 3 totdat het beslag op is.
  • Tip: Stapel de pannenkoeken op en bewaar ze in een warme over, ongeveer 120 graden. Zo garen ze nog iets na en blijven ze lekker warm.

Notities

Als je deze pannenkoeken wilt invriezen, stapel ze dan op met een velletje bakpapier ertussen. Zo haal je ze makkelijk van elkaar. Of vries ze eerst helemaal los van elkaar in, om ze vervolgens in een ziploc zakje te doen.
Hoewel haver glutenvrij is, wordt veel havermout geproduceerd in een fabriek waar andere glutenhoudende granen worden verwerkt. Echt glutenvrije havermout staat dus vermeld op de verpakking. Let hierop bij de aankoop. banaan havermout blender pannenkoeken

6 reacties

  1. Dit is niet gelukt. Het beslag was te zacht, ook na een banaan extra. Na een klontje boter was het te zacht om na een bepaalde tijd om te draaien.

  2. VeggieMo schreef:

    Lijkt me lekker!
    Over de glutenvrije haver. De fabriek is niet alleen het probleem. Van wat ik heb geleerd op het coeliakieforum wordt haver in wisselteelt verbouwd met tarwe. Worden dezelfde oogstmachines gebruikt en dezelfde opslagplaatsen. Dus best veel meer besmetting dan alleen de fabriek. Helaas.

  3. Renée,
    Dankjewel!

    Havermout is fijner dan havervlokken. Havervlokken zijn nog ‘heel’ om het zo maar te noemen. ALs je het in de blender doet krijg je met havermout een fijnere structuur dan met havervlokken. Net wat je voorkeur is of wat je in huis hebt. 🙂

  4. Renée schreef:

    Hallo,

    Een lekker en snel recept lijkt me, bedankt! Een vraagje, wat is het verschil tussen havervlokken en havermout?

    Alvast bedankt,
    grtjs, Renée

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Paté in een kom
Recepten

Paté Zelf Maken

Zelfgemaakte Paté met Cranberrysaus – Een Feestelijke Klassieker Voor mij is kerst pas compleet als er een rijke, romige paté op tafel staat, gecombineerd met de frisse zoetheid van cranberrysaus. Die mix van hartig en zoet voelt ultiem feestelijk! Dit jaar ga ik een stap verder door zelf paté te

Lees verder »
Pompoensoep met Venkel
Recepten

Pompoensoep met Venkel

Pompoensoep met Venkel Afgelopen vrijdag kreeg ik van mijn moeder weer een pompoen toegeschoven. Hoewel je misschien denkt dat pompoen uit het seizoen is, blijkt dat gelukkig niet zo te zijn! Daarnaast had ik een prachtige biologische venkelknol op de markt gekocht. Vorige week proefde ik een eenvoudige venkelsoep die

Lees verder »
gezonde kikkererwten in een bakje
Gezondheid Algemeen

Zijn Kikkererwten Gezond? Ontdek de Voordelen

Kikkererwten zijn een superfood waar je niet omheen kunt. Zoals je weet, worden ze steeds populairder in gezonde diëten. Benieuwd waarom ze zo goed voor je zijn? In dit artikel ontdek je de voordelen van kikkererwten en hoe ze jouw gezondheid kunnen verbeteren. Lees snel verder en laat je verrassen

Lees verder »