Broccoli Aardappel Ovenschotel

Broccoli aardappel ovenschotel

Al eerder schreef ik dat ik mijn groenten, fruit, eitjes en aardappelen thuis laat bezorgen. De lokale biologische boerderij brengt het voor een klein bedrag aan huis. Zo krijg ik elke twee weken een flinke lading AGF waar ik me dan doorheen werk. Het resultaat? We eten een grotere variatie aan groenten en meer fruit. Grote fruiteters zijn we eigenlijk niet, maar als het in huis is, moet het op! Het is tenslotte gezond en ik hou niet van verspilling.

Broccoli aardappel ovenschotel

Bij de laatste levering zat er een mooie broccoli bij. In de keuken lagen nog rode uien en aardappels van de vorige keer. Tijd om die op te maken! Ik besloot een ovenschotel te maken in een van mijn nieuwe ovenschalen met pittige mosterd, belegen boerenkaas en spekblokjes. Die spekjes zijn optioneel, maar geven net dat beetje extra smaak.

De kinderen vonden het heerlijk! Eigenlijk vinden ze alles uit de oven lekker, vooral als er kaas overheen zit. Ze helpen graag mee in de keuken en vinden het geweldig om hun eigen gerechten te maken. Dat maakt ze nog trotser als het op tafel staat. Dit gerecht is een echte ‘go-to’ om groenten op te maken en zorgt ervoor dat iedereen goed eet.

Tips

  • Vervang de aardappels deels door bloemkool voor een lichtere variant.
  • Voeg kerriepoeder toe in plaats van mosterd voor een andere twist.
  • Geen spekjes? Probeer eens walnoten! Kort gebakken met rode ui geeft een heerlijke smaak.

Zo zet je eenvoudig een voedzame, smaakvolle schotel op tafel waar iedereen van geniet!

Broccoli aardappel ovenschotel

Broccoli Aardappel Ovenschotel

Een heerlijk doordeweeks recept waar je eventueel zelfs twee keer van kunt eten!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram aardappels
  • 700 gram broccoli
  • ½ el mosterd
  • 250 ml room reguliere of plantaardig
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte, pittige kaas
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ en vet een ovenschaal van 2 liter in. Zet apart.
  • Schil de aardappels en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en blancheer kort.
  • Bak in een koekenpan de spekjes met de rode ui knapperig. Zet apart.
  • Kluts het ei los in de room en voeg de mosterd en de kaas toe.
  • Snijd de aardappels in plakjes en doe samen met de broccoli in de ovenschotel.
  • Hussel om met de spekjes en rode ui en schenk het room-kaas mengsel hier overheen.
  • Bak het geheel in 15 minuten gaar en goudbruin.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Nummer 5 met allemaal eten erin
Gezond eten

Wat is de Schijf van 5? Ontdek het hier

De Schijf van 5 is een wetenschappelijk onderbouwd voedingsmodel dat door het Voedingscentrum is ontwikkeld om gezond eten eenvoudiger te maken. Het biedt duidelijke richtlijnen die zijn gebaseerd op onderzoek naar voeding en gezondheid. Zoals je misschien weet, helpt het je om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik vind

Lees verder »
ananas gesneden op een bord
Gezond eten

Is ananas gezond? Ontdek 7 verrassende voordelen

Ananas is een tropische vrucht die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Zoals je misschien weet, is ananas rijk aan vitamine C en vezels. Maar wist je dat deze exotische vrucht nog veel meer voordelen biedt? Laten we samen ontdekken of ananas gezond is. Waar is ananas

Lees verder »
file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »