Al eerder schreef ik dat ik mijn groenten, fruit, eitjes en aardappelen thuis laat bezorgen. De lokale biologische boerderij brengt het voor een klein bedrag aan huis. Zo krijg ik elke twee weken een flinke lading AGF waar ik me dan doorheen werk. Het resultaat? We eten een grotere variatie aan groenten en meer fruit. Grote fruiteters zijn we eigenlijk niet, maar als het in huis is, moet het op! Het is tenslotte gezond en ik hou niet van verspilling.
Broccoli aardappel ovenschotel
Bij de laatste levering zat er een mooie broccoli bij. In de keuken lagen nog rode uien en aardappels van de vorige keer. Tijd om die op te maken! Ik besloot een ovenschotel te maken in een van mijn nieuwe ovenschalen met pittige mosterd, belegen boerenkaas en spekblokjes. Die spekjes zijn optioneel, maar geven net dat beetje extra smaak.
De kinderen vonden het heerlijk! Eigenlijk vinden ze alles uit de oven lekker, vooral als er kaas overheen zit. Ze helpen graag mee in de keuken en vinden het geweldig om hun eigen gerechten te maken. Dat maakt ze nog trotser als het op tafel staat. Dit gerecht is een echte ‘go-to’ om groenten op te maken en zorgt ervoor dat iedereen goed eet.
Tips
- Vervang de aardappels deels door bloemkool voor een lichtere variant.
- Voeg kerriepoeder toe in plaats van mosterd voor een andere twist.
- Geen spekjes? Probeer eens walnoten! Kort gebakken met rode ui geeft een heerlijke smaak.
Zo zet je eenvoudig een voedzame, smaakvolle schotel op tafel waar iedereen van geniet!
Broccoli Aardappel Ovenschotel
Ingrediënten
- 800 gram aardappels
- 700 gram broccoli
- ½ el mosterd
- 250 ml room reguliere of plantaardig
- 1 ei
- 100 gram geraspte, pittige kaas
- 200 gram spekblokjes
- 1 rode ui
- Olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚ en vet een ovenschaal van 2 liter in. Zet apart.
- Schil de aardappels en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en blancheer kort.
- Bak in een koekenpan de spekjes met de rode ui knapperig. Zet apart.
- Kluts het ei los in de room en voeg de mosterd en de kaas toe.
- Snijd de aardappels in plakjes en doe samen met de broccoli in de ovenschotel.
- Hussel om met de spekjes en rode ui en schenk het room-kaas mengsel hier overheen.
- Bak het geheel in 15 minuten gaar en goudbruin.
2 reacties
Wat een heerlijk recept! De combinatie van broccoli en aardappel klinkt fantastisch. Zeker van plan om dit een keer uit te proberen, bedankt voor de tip!
Thanks for another informative website. Where else could I get that kind of info written in such an ideal way? I have a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such information.