Bespaar op je Boodschappen Dag #15: Chocolade Trifle met Kokosmelk Slagroom

Er zijn zo van die dagen dat de tijd voorbij lijkt te hollen en alles om je heen in een waas gebeurd. Je begint met de allerbeste intenties aan de week, om er vervolgens op donderdag achter te komen dat de week al bijna voorbij is en je nog altijd een zelf gemaakte cake in de koelkast hebt staan. Ja, bizar, ik weet het… maar het gebeurd! Zelf gebakken cake en taart en dergelijke drogen gemiddeld genomen iets sneller uit dan reguliere cake uit de supermarkt. Ze bevatten immers geen conserveringsmiddelen. Op zich is dit geen probleem, je zorgt gewoon dat je het iets sneller serveert en je bewaart het in de koelkast.

Maar wat als je het echt vergeten bent? Of het wordt toch niet zo snel opgegeten als je dacht. Of wat als het baksel toch wel erg droog uitvalt? Zonde om weg te gooien of om aan de vogels te geven. Beter is het dus om het alsnog te gebruiken, maar dan in een iets andere vorm.

En daarom vandaag een kliekjes-toetje. Droge cake is namelijk perfect geschikt om heerlijke likeur of sap op te nemen. En bij dit recept is dí¡t het geheim van een geslaagd dessert.

Chocolade Trifle
8 porties

1/2 Recept Chocoladecake
1 Recept Paleo Custard, in tweeën verdeeld.
Diksap, onverdund of likeur naar keuze, of een klein kopje koude espressokoffie
200 ml kokosmelk slagroom (zie methode onderaan)
2 handperen, geschild en in stukjes gesneden

  1. Neem een kom van 1,5 liter inhoud.
  2. Snijd de chocoladecake in plakjes en bedek de bodem van de kom.
  3. Besprenkel de cake met diksap, espresso of likeur, afhankelijk van je voorkeur.
  4. Snijd 1 peer in stukjes en verdeel de stukjes over de cake.
  5. Schenk wat custard op de cake en peer totdat deze helemaal bedekt zijn.
  6. Leg weer wat plakjes cake op de custard en besprenkel.
  7. Verdeel de tweede peer hierboven op en schep de overgebleven custard hier overheen.
  8. Schenk hier de opgeklopte kokosroom overheen.
  9. Serveer direct of laat een aantal uur in de koelkast opstijven en op smaak komen (aanbevolen!).

Kokosmelk Slagroom
Ongeveer 200 ml

1 blikje kokosmelk, ongeopend
of: 1 pakje Kara kokosroom

  1. Zet het blikje kokosmelk in de koelkast en laat daar minstens een nacht staan.
  2. De volgende dag open je het blikje en zul je zien dat de kokosmelk dik is geworden. Meestal gaat dit dikke tot de helft, soms verder.
  3. Schep dit er uit en bewaar het kokoswater voor later. Tip: maak er een smootie mee!
  4. Als je een pakje Kara kokosroom hebt, kun je stap 1 t/m 3 overslaan. 
  5. Neem een handmixer en klop de kokosroom op tot deze luchtig wordt. 
  6. Gebruik in plaats van reguliere slagroom.
Hier zijn we gek op trifles en ik pas ze aan, aan het seizoen. In de zomer is dit erg lekker met Vanille Cake, Paleo Custard en rood fruit. Of wat dacht je van warme appels en overgebleven Appeltaart Cupcakes? Pas het dus aan je eigen smaak aan!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezonde surimi sticks op een snijplank
Gezond eten

Surimi sticks: gezond of misleidend?

Surimi sticks, ook wel bekend als krabsticks, lijken misschien op krabvlees, maar schijn bedriegt. Deze populaire vissticks zie je vaak in salades of sushi, en ze worden gemaakt van witvis die vermalen, gezeefd en gemengd wordt met zetmeel, smaakstoffen en soms kleurstoffen. Maar zijn ze eigenlijk wel gezond? Laten we

Lees verder »
zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »