Chocolademousse 2.0 (lactose- en suikervrij)

In juni heb ik een recept gepubliceerd over vegan chocolademousse. Vandaag heb ik het overgedaan… en verbeterd! Deze keer heb ik geen koffie gebruikt, omdat ik het daardoor liever niet aan de kinderen wilde geven. Natuurlijk heeft chocolade ook een bepaalde hoeveelheid caffeine, maar doordat pure chocola vanwege de hoge cacao hoeveelheid ook een hoge ORAC waarde heeft en rijk is aan magnesium, heb ik geen moeite om de kids te trakteren op een toetje na het middagmaal!

En vanwege de kokosmelk is het een heerlijk, rijk en luxueus toetje geworden waar je jezelf ook heerlijk mee kan verwennen zonder zorgen te hebben over je taille, bloedsuikerspiegel of lactose-intolerantie! Nu is het niet zo dat wij als gezin veel bezig zijn met lactoseproblemen, afgezien van de stevige hoestbuien die dochter-lief van teveel (gepasteuriseerde) melk krijgt (koemelkallergie is mij verteld). Echtgenoot heeft niet veel met melk, zoonlief drinkt liever water dan wat dan ook, ikzelf vind het wel lekker maar drink dan liever karnemelk en alleen in de zomer… Het komt dus gewoon niet veel voor in ons huis. Wel heb ik altijd een voorraad blikjes kokosmelk in de kelder staan. Lekker in curry, als smoothie, om ijs van te maken en andere heerlijkheden mee te verrijken.

Dus met dit toetje combineer je die twee in een heel eenvoudige manier!

Chocolademousse 2.0
1 reep pure (minstens 70%) chocola, in stukken
200 ml kokosmelk
1/2 el vanille extract
1 el agavenectar of ander zoet naar keuze

  1. Neem een steelpannetje en doe hier de kokosmelk en chocolade in.
  2. Zet het vuur op laag en blijf roeren.
  3. Zodra de chocola bijna gesmolten is, draai je het vuur uit.
  4. Nu roer je de vanille en agave er door.
  5. Neem vier kommetjes en verdeel het mengsel hier in. 
  6. Laat wat afkoelen en zet in de koelkast.
  7. Het heeft minstens twee uur nodig om op te stijven, mijn suggestie is dat je dit de avond ervoor maakt. Bedek de kommetjes in dat geval met wat plastic folie om te voorkomen dat de mousse andere geuren uit de koelkast overneemt. 
  8. Serveer met vers fruit, cacaopoeder of lekkere slagroom naar keuze!

    © 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

    Inhoudsopgave

    Nieuwste blogs

    havermelk in een glas
    Gezond eten

    Havermelk ongezond?

    Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

    Lees verder »
    verschilende soorten rijst
    Gezond eten

    Wat is de gezondste rijst?

    Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

    Lees verder »
    Review

    Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

    De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

    Lees verder »