Chocolademousse 2.0 (lactose- en suikervrij)

In juni heb ik een recept gepubliceerd over vegan chocolademousse. Vandaag heb ik het overgedaan… en verbeterd! Deze keer heb ik geen koffie gebruikt, omdat ik het daardoor liever niet aan de kinderen wilde geven. Natuurlijk heeft chocolade ook een bepaalde hoeveelheid caffeine, maar doordat pure chocola vanwege de hoge cacao hoeveelheid ook een hoge ORAC waarde heeft en rijk is aan magnesium, heb ik geen moeite om de kids te trakteren op een toetje na het middagmaal!

En vanwege de kokosmelk is het een heerlijk, rijk en luxueus toetje geworden waar je jezelf ook heerlijk mee kan verwennen zonder zorgen te hebben over je taille, bloedsuikerspiegel of lactose-intolerantie! Nu is het niet zo dat wij als gezin veel bezig zijn met lactoseproblemen, afgezien van de stevige hoestbuien die dochter-lief van teveel (gepasteuriseerde) melk krijgt (koemelkallergie is mij verteld). Echtgenoot heeft niet veel met melk, zoonlief drinkt liever water dan wat dan ook, ikzelf vind het wel lekker maar drink dan liever karnemelk en alleen in de zomer… Het komt dus gewoon niet veel voor in ons huis. Wel heb ik altijd een voorraad blikjes kokosmelk in de kelder staan. Lekker in curry, als smoothie, om ijs van te maken en andere heerlijkheden mee te verrijken.

Dus met dit toetje combineer je die twee in een heel eenvoudige manier!

Chocolademousse 2.0
1 reep pure (minstens 70%) chocola, in stukken
200 ml kokosmelk
1/2 el vanille extract
1 el agavenectar of ander zoet naar keuze

  1. Neem een steelpannetje en doe hier de kokosmelk en chocolade in.
  2. Zet het vuur op laag en blijf roeren.
  3. Zodra de chocola bijna gesmolten is, draai je het vuur uit.
  4. Nu roer je de vanille en agave er door.
  5. Neem vier kommetjes en verdeel het mengsel hier in. 
  6. Laat wat afkoelen en zet in de koelkast.
  7. Het heeft minstens twee uur nodig om op te stijven, mijn suggestie is dat je dit de avond ervoor maakt. Bedek de kommetjes in dat geval met wat plastic folie om te voorkomen dat de mousse andere geuren uit de koelkast overneemt. 
  8. Serveer met vers fruit, cacaopoeder of lekkere slagroom naar keuze!

    © 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

    Inhoudsopgave

    Nieuwste blogs

    karnemelk en melk in glazen
    Gezond eten

    Karnemelk of melk: wat is gezonder?

    Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

    Lees verder »
    karnemelk in een glas
    Gezond eten

    Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

    Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

    Lees verder »