Perfecte Chocolademousse… VEGAN!!

Perfecte chocolademousse

Niet dat ik nou hevig ‘into’ vegan ben, maar gezien de beperkingen die ik mijzelf vrijwillig en volledig bij zinnen heb opgelegd, gebeurd het dat er regelmatig ‘vegan’ recepten voorbij komen in mijn keuken. Al dan niet zelfbedacht. Feit is, dat wanneer je koeienmelk uitsluit, honing liever niet gebruikt en te lui bent om eieren te kopen (schokkend, ik weet het), maar je toch per se, absoluut, zonder tegenspraak, overduidelijk en vastbesloten een toetje/iets zoets/ iets zondigs wilt nuttigen, je op veganistische variaties uitkomt.

En dit is zo’n moment.

Lieve lezers, I present to you….. Chocolademousse….

Zoet, chocola, romig, vet… Na een fijne man zijn dit de dingen die ik het leven wil. En een fijne man heb ik al 😉

Dit recept is trouwens ook te vinden in mijn kookboekje ‘Lekker gluten- en suikervrij’. Voor degenen die direct na dit gelezen hebbende, de keuken inrennen om het te maken en er achter komen dat hun computer zichzelf heeft uitgeschakeld wat betekent dat je dit niet meer terug kan vinden.

Handen omhoog wie dit regelmatig meemaakt… Fijn te weten dat ik niet alleen ben!

Dit gezegd hebbende. Mocht het dus zo zijn dat je computer er over tien minuten mee ophoudt en je daarom mijn blog bent kwijtgeraakt, betekent dat ook dat je dus niet in staat zult zijn om het boekje te bemachtigen, dus daarmee heb ik deze hele voorstelling ietwat belachelijk gemaakt.

Het is laat, de witte wijn was erg smakelijk en ik Moest iets schrijven. Hou dus nog even vol, recept volgt!

Ga dus naar je kast en neem er uit mee:

1 reep pure chocola, dit zal ongeveer 125 gram zijn,
1 blikje kokosmelk waar je 100ml vanaf haalt. Blikje zet je in de koelkast en maak je morgen een smoothie mee.
Twee koffie pads, decaf indien je dat beliefd,
agavenectar,
vanille extract en amandelextract (dit is optioneel).

Zet met de twee koffiepads 1 kopje sterke koffie. Precies, twee padjes erin, knopje voor 1 kopje indrukken.
Warm in een steelpannetje de kokosmelk met de chocola op, tot laatstgenoemde gesmolten is. Blijf roeren!
Haal het van het vuur en roer de agave, koffie, vanille en eventueel het amandelextract erdoor.
Schenk dit over in vier kommetjes, laat iets afkoelen en zet in de koelkast.
Na twee uur heb je perfecte chocolademousse. Perfect, niets op aan te merken.

Behalve dan dat het tamelijk machtig is, dus ik moest het met wat rood fruit eten om het lichter te maken.

Maar dat geeft niet, want het was Perfecte Chocolademousse. Ongecompliceerd, sterk, donker en zoet…

Dames, welterusten 😉

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

een gezond ontbijt met yoghurt en fruit
Gezond eten

Wat is een gezond ontbijt? Ontdek het hier

Een gezond ontbijt is volgens mij een onmisbare start van de dag. Zoals je weet, geeft het je lichaam de energie en voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Zelf merk ik dat een goed ontbijt mijn focus en productiviteit enorm verbetert. Maar wat maakt een ontbijt nu

Lees verder »
Nummer 5 met allemaal eten erin
Gezond eten

Wat is de Schijf van 5? Ontdek het hier

De Schijf van 5 is een wetenschappelijk onderbouwd voedingsmodel dat door het Voedingscentrum is ontwikkeld om gezond eten eenvoudiger te maken. Het biedt duidelijke richtlijnen die zijn gebaseerd op onderzoek naar voeding en gezondheid. Zoals je misschien weet, helpt het je om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik vind

Lees verder »
ananas gesneden op een bord
Gezond eten

Is ananas gezond? Ontdek 7 verrassende voordelen

Ananas is een tropische vrucht die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Zoals je misschien weet, is ananas rijk aan vitamine C en vezels. Maar wist je dat deze exotische vrucht nog veel meer voordelen biedt? Laten we samen ontdekken of ananas gezond is. Waar is ananas

Lees verder »