Comfort Food: Kokos Kip Curry

De beste manier om het koude, vochtige weer te weerstaan is met Comfort Food (vind ik). En de beste Comfort Food maak je in 1 pan dat even heeft kunnen pruttelen en waar je minstens twee keer van kan eten (vind ik). Comfort Food moet verder heerlijk smaken, romig of stevig zijn en niet al te ingewikkeld zijn om te maken (vind ik). Deze curry voldoet aan al deze eisen. Ik stel voor dat jullie gauw naar de winkel gaan, ingrediënten halen voor zover je die nog niet in huis had en direct aan de slag gaat.

Kokos Kip Curry
8 porties

1 kilo kipfilet of kipdijen vlees, in blokjes gesneden
Olijfolie, boter of kokosolie om in te bakken
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 el milde currypasta van Pataks, of:
1 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
1 tl chilli poeder
1 tl gemberpoeder
Zout naar smaak
1 blikje (400 ml) kokosmelk
2 tomaten, in blokjes gesneden
Verse Koriander naar smaak

  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin het vet naar keuze.
  2. Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
  3. Bak vervolgens kort de currypasta of specerijen tot deze geurig worden.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  5. Voeg nu de kip toe, breng aan de kook en draai daarna het vuur laag.
  6. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen en kook ondertussen rijst (als je dat wil).
  7. Breng de curry op smaak met zout.
  8. Serveer de curry met rijst, tomaten en verse koriander.

Eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

20 reacties

  1. Jansen schreef:

    Gisteren dit gemaakt en het was overheerlijk!

    Volgende keer doe ik nog een zoet/zure elstar eronder om er helemaal een feest van te maken 🙂

  2. Anonymous schreef:

    Doe je de tomaten in blokjes ook door de saus of ernaast? Ze staan wel bij de ingrediënten, maar niet wanneer ze erin moeten. Kan aan de foto ook niet zien of je ze erin hebt. Verder ruikt het nu al lekker!

  3. Anonymous schreef:

    Vandaag alweer voor de 4e keer kipkerrie paleo…. heerlijk! 2 grote winterwortels en een gele paprika erdoor en ew hebben onze groeten weer binnen! Rozijntjes zijn ook heerlijk als extraatje!

  4. Mamakeuze MadeforHafsa schreef:

    Mmmm, dat ziet er zeer smakelijk uit! Doe ook altijd mijn eigen kruidenmengsel erin.Ik ga jouw recept ook eens proberen! Ik heb laatst paella gemaakt. Heerlijk zonder bouillonblokjes of kant en klare pakketjes.

  5. Laat ik nou net aan zoiets gedacht hebben voor vandaag.
    Iedere week krijg ik groente van de beterbio. Daar zit nog een spitskool,venkel in en andijvie. Maar aangezien een aantal van mijn gezin gister al stampotandijvie gehad hebben (bij de buren) lijkt het me niet lekker en verstandig om dat vandaag weer te eten. Ik heb nog bio pangasiusfilet in de vriezer dus dat ga ik er door doen in plaats van de kip. Dan hoef ik alleen nog maar een blikje kokosmelk te halen. Wat rijst en kool of de venkel erbij. En klaar is kees. Lijkt me lekker. Dank je.

  6. Mariska4kids schreef:

    Dit is hier ook een succes en zelfs de kinderen vinden het lekker. Ik doe er ook nog een schep creme fraiche door om het wat minder pittig te maken.

  7. Oh, wat lijkt me dat heerlijk. Bedankt Heleen, ga deze week nog maken.

  8. Corina schreef:

    Hmm… misschien toch maar eens maken, gekochte kerries verdraag ik niet, maar dit zou misschien best kunnen…

  9. Dit klinkt als de curry die ik gister in wereldrestaurant Dara in Amersfoort at. Was erg lekker!

  10. Anonymous schreef:

    Curry’s gaan er altijd in. Dit is wel een heel makkelijk recept! alles in huis, wilde juist gaan bedenken hoe ik de kip dit keer zou maken!
    Dank je wel. Marjolijn.

  11. Anonymous schreef:

    Ik doe hier vaak nog gekookte eieren doorheen en eet er graag een salade bij van in blokjes gesneden komkommer, paprika en augurk, mjam!
    Gerdien

  12. Ben alleen een blikje kokosmelk nodig. Haal ik vanmiddag! Goed recept voor vanavond, stond nog niets op het menu :-).

  13. Ik hou van curry’s, ik eet ze zowel met kip als met scampi’s. Een lente-uitje vind ik ook altijd een goede toevoeging.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »