Comfort Food: Kokos Kip Curry

De beste manier om het koude, vochtige weer te weerstaan is met Comfort Food (vind ik). En de beste Comfort Food maak je in 1 pan dat even heeft kunnen pruttelen en waar je minstens twee keer van kan eten (vind ik). Comfort Food moet verder heerlijk smaken, romig of stevig zijn en niet al te ingewikkeld zijn om te maken (vind ik). Deze curry voldoet aan al deze eisen. Ik stel voor dat jullie gauw naar de winkel gaan, ingrediënten halen voor zover je die nog niet in huis had en direct aan de slag gaat.

Kokos Kip Curry
8 porties

1 kilo kipfilet of kipdijen vlees, in blokjes gesneden
Olijfolie, boter of kokosolie om in te bakken
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 el milde currypasta van Pataks, of:
1 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
1 tl chilli poeder
1 tl gemberpoeder
Zout naar smaak
1 blikje (400 ml) kokosmelk
2 tomaten, in blokjes gesneden
Verse Koriander naar smaak

  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin het vet naar keuze.
  2. Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
  3. Bak vervolgens kort de currypasta of specerijen tot deze geurig worden.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  5. Voeg nu de kip toe, breng aan de kook en draai daarna het vuur laag.
  6. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen en kook ondertussen rijst (als je dat wil).
  7. Breng de curry op smaak met zout.
  8. Serveer de curry met rijst, tomaten en verse koriander.

Eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »