Courgette Omelet – Gastblog

courgette omeletDit is een gastblog van Martine van De Keuken van Martine

Soms krijg ik zomaar uit het niets een idee voor een recept… Zo ging het ook deze keer. Toen ik een keer komkommer stond te raspen voor tzatziki, bedacht ik me dat ik dat ook wel eens kon doen met een courgette… Een leuke manier om véél groenten in een omelet te verwerken.

De courgette heb ik trouwens geraspt in mijn keukenmachine… Zoef zoef zoef klaar!

courgette omeletOnderstaande hoeveelheden geven een royale lunch voor twee personen, maar je kunt de omelet ook in kleine puntjes snijden en serveren als voorafje of bij een buffet. Koud is de omelet ook lekker.

courgette omelet

Courgette Omelet

Martine
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 6 kleine eieren
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • ½ tl Keltisch zeezout

Instructies
 

  • Was 2 courgettes en snijd de uiteinden eraf. Snijd nu in de lengt de buitenkanten van de courgettes, zodat je een vierkant middenstuk (met de zaadjes) overhoudt.
  • Rasp de 8 stukken van de buitenkant van de courgette. (Gooi de middenstukken niet weg, hier kun je later prima een beetje soep van maken!)
  • Doe de courgetterasp in een zeef en strooi het zout erover. Laat de zeef minimaal een half uur uitlekken boven een kom. Druk daarna nog zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  • Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Voeg de courgetterasp toe, samen met wat versgemalen peper. Roer alles goed door.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Verdeel het ei-courgettemengsel over de pan en sluit af met een deksel. Laat de omelet op laag tot middelhoog vuur ongeveer 15 minuten bakken.
  • Verwijder nu de deksel en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
  • De omelet mag van onderen wel wat bruin worden, maar van boven blijft hij mooi geel zoals dat hoort bij een omelet!

Notities

Tip: Draai deze omelet niet om in de pan. Als je dit doet verdwijnt de zachte, luchtige structuur!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Is rijst met groenten in een bowl
Gezond eten

Is rijst met groenten gezond? Dit moet je weten

Rijst met groenten is een klassiek gerecht dat wereldwijd op tafel staat. Of je nu kiest voor een simpele wokschotel, een curry of een rijstsalade, het lijkt op het eerste gezicht gezond. Maar hoe zit het écht? In dit artikel leg ik je als voedingsexpert uit waarom deze combinatie meestal

Lees verder »
rookworst op een snijplank
Gezond eten

Is rookworst ongezond?

Rookworst is een klassiek onderdeel van de Nederlandse keuken. Vooral in de wintermaanden zie je hem vaak op tafel, bijvoorbeeld bij stamppot of erwtensoep. Maar is rookworst eigenlijk wel zo gezond? Als voedingsdeskundige en liefhebber van pure voeding, leg ik het je graag uit. Wat is rookworst precies? Rookworst is

Lees verder »
gezonde surimi sticks op een snijplank
Gezond eten

Surimi sticks: gezond of misleidend?

Surimi sticks, ook wel bekend als krabsticks, lijken misschien op krabvlees, maar schijn bedriegt. Deze populaire vissticks zie je vaak in salades of sushi, en ze worden gemaakt van witvis die vermalen, gezeefd en gemengd wordt met zetmeel, smaakstoffen en soms kleurstoffen. Maar zijn ze eigenlijk wel gezond? Laten we

Lees verder »