Koffie Met Kokosmelk en Rauwe Honing

Koffie met kokosmelk en honing

Zin in een luxe start van je dag? Probeer een kop koffie met kokosmelk en rauwe honing. Het is eenvoudig, lekker én vullend!

Hoe maak je koffie met kokosmelk en rauwe honing ?

  1. Kies je kokosmelk: Het merk maakt verschil. De kokosmelk van Lidl is dunner, waardoor je meer nodig hebt. De Nutco-blikjes van de AH werken goed met minder.
  2. Sterke koffie: Gebruik een pittige koffie zodat de kokos niet overheerst.
  3. Zoet met honing: Voeg een lepeltje rauwe honing toe voor een subtiele, natuurlijke zoetheid.
  4. Mix & geniet: Roer alles goed door, en je kokoskoffie is klaar!

Waarom kokosmelk?

Kokosmelk is romiger en vetter dan gewone koffiemelk. Het geeft je sneller een verzadigd gevoel, waardoor je minder behoefte hebt aan iets erbij. Een fijne bonus als je, net als ik, graag iets lekkers bij je koffie neemt.


Rauwe honing

Rauwe honing, ook wel koud geslingerd genoemd, behoudt zijn enzymen omdat het zonder hitte wordt verwerkt. Dit maakt het gezonder dan gewone honing. Je vindt rauwe honing in supermarkten of reformwinkels.


Maak van je luie zaterdagochtend een feestje met deze heerlijke kokoskoffie! Probeer het eens en ontdek hoe eenvoudig en smaakvol het kan zijn.

Heb je nog kokosmelk over? Maak dan nog een lekkere kokosmelk banaan smoothie! Of check hier hoe gezond kokosmelk voor je is!

14 reacties

  1. hanneke schreef:

    Ik vind met kokosmelk niet zo lekker. Maar met hazelnootmelk dan wel weer!!
    Aangezien ik die toch over had van de zelfgemaakte chocomelk, geprobeerd in de koffie. Heerlijk.

  2. Anonymous schreef:

    Ik vond kokosmelk ook vies. Tip: Eigengemaakte amandelmelk in de koffie! Heerlijk! Handjevol witte amandelen een nachtje laten weken (verhouding ongeveer 60 gram amandelen met 200 cl water), de volgende dag het geheel in de blender doen met een scheutje honing of ahornsiroop. Daarna zeven en je hebt prachtige, zoete amandelmelk die nog een paar dagen houdbaar is in de koffie. Iedere morgen een scheutje zoete melk in de koffie, maakt dat ik geen koemelk+zoetje nodig heb 😉
    Groetjes!
    Jerry

    1. Anonymous schreef:

      paar dagen houdbaar is in de koelkast* natuurlijk >.<
      Jerry

  3. Inge kortekaas schreef:

    Gister kokosmelk in mijn koffie geprobeerd, maar vond het echt vies!!!!
    Het was wat zurig. Nou drink ik altijd verkeerd, dus veel warme melk. Is dat het probleem, kan je kokosmelk niet opwarmen?

    Ik heb ook nog geitenmelk staan, kan dat wel verwarmd in de koffie?

  4. Anonymous schreef:

    Gisteren was ik bij de AH en daar hebben ze nu biologische kokosmelk (light) van Nutco. Ik gelijk even op mijn e-nummerwaaier gekeken en het enige e-nummer E412 is dat van guargom, een natuurlijk polysaccharide. Op mijn waaier een groen nummer, dus eindelijk een goed alternatief van de oranje blikjes Nutco waarin wel (volgens mij)een rood e-nummer zit.

    Groetjes Sjoukje

  5. Anonymous schreef:

    Wat dachten jullie van stevia i.p.v rietsuiker? Prima in de koffie, vind ikzelf 🙂

  6. Unknown schreef:

    Als je persé zoet wilt, palmsuiker inderdaad 🙂 En eigenlijk romig geklopte bio grasboter 🙂

  7. Anonymous schreef:

    aaah, dank je wel, ik ga palmsuiker halen, kokosmelk heb ik wel gehaald 🙂 bij de deen trouwens, het merk waar jij het over hebt.

  8. Anonymous schreef:

    hoi, ik had een vraagje. als je jezelf niet verwend met deze koffie, drink je dan koffie zwart of wel gewoon suiker en koffiemelk? mij lukt het niet om zwart te drinken, en een alternatief dan gewone halfvolle koffiemelk en rietsuiker heb ik nog niet gevonden, tot het lezen van dit stukje. zoetstof begin ik niet aan, dan maar rietsuiker 🙂 dank je wel, groetjes maria

    1. Nou, ik drink mijn koffie meestal zonder zoet maar wel met kokosmelk of koffiemelk. De kokosmelk geeft het een heerlijke smaak, maar maakt de koffie niet erg ‘wit’. Ik hou zelf ook niet van zwarte koffie, maar zoet kan ik prima zonder. Dat is echt een traktatie!

      Haal lekkere volle koffiemelk van Goudband bijvoorbeeld en doe een drupje honing of palmsuiker in je koffie. Dat is al wat zoeter, dus je hebt er minder van nodig. Ik doe ook wel eens appeltaartspecerijen of speculaaskruiden in mijn koffiefilter, geeft de koffie nog meer smaak!

      Veel plezier met uitvogelen, want dit is geen straf lijkt mij! 😉
      (Hier spreekt een koffieleut uiteraard….)

      Fijne dag!

  9. Anonymous schreef:

    Kom net van de AH en heb daar alle kokosmelk bekeken maar hebben alle een E-nummer. (ook de Nutco, wel pakjes) Welke moet ik dan kopen?

    Grtjs, Ine Schroen

    1. Hoi Ine,

      Ga op het internet even na wat die e-nummers zijn. Niet alle e-nummers zijn slecht namelijk. www.food-info.net geeft je hier goeie informatie over.

      Groetjes
      Heleen

    2. Anonymous schreef:

      Hai Heleen,

      Kan je misschien iets vertellen over Kokosroom (creamed coconut)ik heb het net besteld bij gekruid.nl kan je dit ook gebruiken voor de koffie bijvoorbeeld? En heb je nog meer tips voor dit product?

      groetjes Angelique

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »