Een nieuw jaar, een nieuw gezicht

Een nieuw Jaar, een nieuw gezicht

Een nieuw jaar, een nieuw begin met een nieuw gezicht voor Eet Goed, Voel je Goed. Vandaag is het zover en neem ik, Iris, het stokje over van Heleen hier op Eet Goed, Voel je Goed. De hoogste tijd dus dat ik me eens ga voorstellen!

Als je EGVG al enige tijd volgt, ben je mijn naam vast al wel eens tegengekomen, bijvoorbeeld bij een receptenruil. Ik schrijf namelijk al enkele jaren over voeding en gezondheid op mijn eigen blog de Voedzame Keuken. Toentertijd ben ik daarmee begonnen, omdat er amper iets in het Nederlands te vinden was op het internet dat informatie gaf over het bereiden van puur en echt eten.

Behalve van lekker kokkerellen, schrijven en het internet afstruinen naar gezonde informatie, ben ik gek op lezen, (moes)tuinieren en handwerken. ’s Winters doe ik niets liever dan schaatsen en droom ik van strenge winters….. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen (nu 15, 12 en 8 jaar oud) in Noord-Holland aan de rand van de randstad. Mijn achtergrond heeft niets met voeding te maken, want ik ben opgeleid aan de kunstacademie tot grafisch ontwerpen. Maar wie weet ga ik in de toekomst nog een opleiding doen op het gebied van voeding, kan alleen nog niet zo goed kiezen welke… Voorlopig is dat toekomst muziek.

Net als Heleen, heb ik in de loop der jaren hier en daar geflirt met verschillende manieren van eten. Ik ben ooit een periode vegetarisch geweest, heb zelfs raw food overwogen en ben ik door het GAPS-dieet dat ik nu volg ook geïnteresseerd in het zogenaamde oerdieet of de paleo leefstijl. Hoewel ik kom vanuit de Weston A. Price Foundation (WAPF), ben ik net als Heleen nogal wars van labels en geloof ik niet dat hele voedselgroepen door iedereen uitgesloten zouden moeten worden. Er is volgens mij niet één dieet dat goed is voor iedereen, wat voor de een goed is, kan voor de ander als vergif werken.

Wat ik wél geloof is dat je om gezond te zijn, je zo min mogelijk (fabrieksmatig) bewerkt voedsel moet eten, zonder synthetische toevoegingen en geraffineerde suikers, zoveel mogelijk uit het seizoen en lokaal geproduceerd. Gewoon puur en echt eten! 

Dus ook van mij kun je lekkere, gezonde recepten verwachten en informatie over gezondheid en alles wat daarmee te maken heeft. De ene keer zal dat glutenvrij zijn of zelfs zonder granen, dan weer zuivelvrij of vegetarisch. Gewoon min of meer je ook gewend bent van Heleen. Natuurlijk ben ik niet Heleen en is mijn stijl van schrijven anders. Haar proberen na te doen zou enkel geforceerd overkomen, dat ga ik dan ook niet proberen. De tijd zal het leren of mijn stijl jou aanspreekt!

Wat ik je nu in ieder geval al kan zeggen dat anders gaat zijn dan je gewend bent op EGVG, is de frequentie van het schrijven. Voorlopig hebben we besloten het op twee keer per week te houden in plaats van de keer of vijf die je van Heleen gewend was. De bedoeling is dat in ieder geval een van die twee keren een recept zal zijn. Het andere stukje kan achtergrondinformatie zijn, een productreview, een winactie, tips etc.

Als je verzoeken hebt voor een bepaald onderwerp of je bent opzoek naar een gezond recept met een bepaald ingrediënt bijvoorbeeld, laat me weten in de reacties hieronder, dan kan ik kijken of ik daar iets mee kan in de toekomst!

Dus een nieuw jaar voor de boeg met 365 dagen om er samen iets moois van te maken en we laten het natuurlijk niet bij die 365, we gaan voor meer! Ik heb er zin in!

 

Een gezond 2015!!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »