Eet Goed, Voel je Goed kookboek

Nog een paar dagen en dan is het zover: Dan is het ein-de-lijk mogelijk om mijn nieuwe kookboek te bestellen! Yay! Voor mij is het een achtbaan aan emoties varierend van het ene moment helemaal week van de zenuwen en het andere moment zo opgewonden als een klein kind vlak voor Sinterklaas, om maar even bij de tijd te blijven. En echt Alles wat daar tussen zit. Het is erg moeilijk voor mij om subjectief naar mijn boek te kijken en ik merk dat ik op dit moment heel veel tijd kwijt ben met hyper-focus op alle dingen die mogelijk mis kunnen gaan. En geloof me, ik kan er veel verzinnen!

En dat wil ik niet. Ik wil genieten van deze ervaring, ongeacht te uitkomst! Jullie warme en opbeurende reacties doen me dan goed omdat ze voor mij helder maken waar ik dit voor doe: Voor jullie.

Dus om voor mijzelf iets perspectief in dit hele gebeuren aan te brengen en om voor jullie een tipje van de sluier op te lichten, bij deze een korte samenvatting van het proces, mijn boek en wat jullie kunnen verwachten!

Het proces
Eet Goed, Voel je Goed is onderhand mijn derde boek en ik heb geen intentie om te stoppen met produceren! Het hele proces met dit kookboek heeft al met al elf maanden geduurd, hoewel het in het begin erg snel ging! Je moet je voorstellen dat ik afgelopen jaar op de donderdag voor Kerst een mailtje stuurde De Banier op aanraden van GBU op Urk omdat ik verder wilde met mijn boekjes. Ze waren direct enthousiast bij de Banier en vroegen om twee exemplaren van mijn boekjes. Die heb ik diezelfde dag nog opgestuurd.

Let wel, ik had echt niet verwacht nog in 2011 reactie te krijgen! Plus we stonden op het punt om naar Engeland te gaan voor de feestdagen! De woensdag na Kerst kreeg ik een positieve reactie terug naar aanleiding van mijn boekjes en een afspraak om te ontmoeten werd begin januari gepland. Van dik hout….

De klik was er eigenlijk direct en mijn ideeën en suggesties voor een derde boekje werden goed ontvangen en omgezet in realiteit. Perfect! De tijdsplanning en stijl werd bepaald en een maand later ging het van start. Eindelijk kon ik aan de slag met iets specifieks en het heen en weer gepraat met de uitgever was voor mij een leerproces in hoe schrijven, wat schrijven en wat niet schrijven. Ook kreeg ik een lesje punctuatie en zinsopbouw (schaamrood…). Ik had het nodig! 😉

Later in het jaar nam een illustrator contact met mij op voor de tekeningen en de omslag. Zij had mijn recepten gezien en vroeg zich af of haar ideeën pasten bij het beeld dat ik bij mijn boek had. Ook dat kwam aardig overeen, en dat is zacht uitgedrukt! Mooie omslag, prachtige illustraties, eenvoudig, herkenbaar en grappig zoals jullie in deze twee voorbeelden kunnen zien. Ik hoop zo dat ze ook bij jullie in de smaak zullen vallen, want ik ben er heel erg blij mee. Nog steeds kan ik het niet laten even de tekeningen te bekijken, gewoon, omdat ze leuk zijn.

De zomermaanden kwamen en gingen en waren erg rustig. Tot eind augustus een folder in de brievenbus lag waarin zowaar mijn boek aangeboden werd! Leuk leuk leuk! Nu wordt het echt!

De communicatie nam weer toe, dingen werden toegestuurd en moesten onder tijdsdruk aangepast en terug verzonden worden, beslissingen werden genomen en het einde kwam in zicht. Eind oktober werd niet gehaald, maar als je iets doet, moet je het goed doen. Begin november is prima!

Het kookboek
Qua inhoud heb ik gekozen voor iets bredere recepten dan puur Paleo bijvoorbeeld. Wel heb ik heel duidelijk gekozen voor recepten zonder suiker en krijgt amandelmeel ook een mooie rol in het boek. Wat ik wilde bereiken is dat ook mensen die niet per se glutenvrij of suikervrij willen eten, zich toch aangesproken zullen voelen door de recepten en mijn beschrijvingen erbij en op een informele manier in aanraking komen met andere gezonde alternatieven voor de geijkte boterham. Ik wil dat ook die mensen lekker en makkelijk gaan eten. Dat ze goed eten en zich goed voelen. Dus alles puur, zelf gemaakt, voedzame ingrediënten, maar zonder link naar wat voor dieet dan ook.

Verder hoop ik dat het een boek wordt voor mensen die hem meenemen in de keuken, openleggen (lang leve ringbandjes!) en vetvlekken in het boek maken. Of kleefvlekken. Of paarse vlekken. Ik hoop dat er naar mijn boek gegrepen wordt als iemand een feestje heeft of een kerstdiner wil organiseren, maar dan zonder onnodige toevoegingen, maximale smaak en toch niet bewerkelijk of extreem duur.

Met andere woorden, ik hoop vooral dat de mensen die mijn kookboekje kopen er veel plezier van zullen hebben… Ik hoop dat júllie er veel plezier van zullen hebben!

Meer informatie over hoe en waar te bestellen volgt zo snel mogelijk. Prijs voor paperback à €12,95. Prijs voor e-boek à €7,50  

Met dank aan Esther Leeuwrik voor de prachtige illustraties!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »