Gezonde Paasbrunch Ideeën

Gezonde Ideeën voor een heerlijke Paasbrunch

Binnenkort is het alweer Pasen! En voor de meesten is het een excuus om heerlijk en uitgebreid te brunchen. Als je de diverse supermarkt tijdschriften moet geloven, betekent een paasbrunch vooral heel veel broodjes, zoet beleg en een keur aan paaseitjes en voorverpakte ‘lekkernijen’ die de paasbrunch tot een succes moeten maken.

Het ziet er allemaal erg gezellig uit en ik geef toe dat ik dat soort tijdschriften altijd in huis haal en meerdere keren doorblader. Alles ziet er ook gewoon erg aantrekkelijk en lekker uit!

Maar ik weet dat als ik voor de bijl zou gaan en zo’n paasbrunch zou klaarmaken het resultaat zou zijn dat ik met hoofdpijn en buikpijn de rest van Pasen op de bank zou liggen. Niks aan! Daarom vandaag een opsomming van leuke, makkelijke én lekkere suggesties zonder gluten, pakjes of zakjes om zelf een gezonde paasbrunch te maken.

1. Eieren

Ja, Pasen is niet compleet zonder eieren! Een erg makkelijke manier om eieren te serveren is uiteraard gekookt. Klik hier om erachter te komen hoe je het perfecte ei kookt.

Maar wat denk je van ei-muffins? Eigenlijk is het de binnenkant van een quiche die je maakt, maar dan zonder bodem. Maken is heel eenvoudig:

  • Klop 2 eieren per persoon (dus 8 in totaal als je met z’n vieren bent) los in een kom en voeg zout, peper, geraspte kaas en fijngesneden groenten en kruiden toe naar smaak. Denk bijvoorbeeld aan verse spinazie, paprika, champignons en basilicum.
  • Neem een muffinpan en vet die goed in. Schenk het ei-mengsel in de vormpjes en bak op 180 graden in ongeveer 15 minuten gaar. Laat eerst 5 minuten afkoelen voordat je de ei-muffins uit de vorm haalt.

2. Asperges en Zalm

Een klassieke combinatie! Lekker met verse roomkaas bijvoorbeeld. Liever geen lactose? Zonder is ook erg lekker. Prak er wat avocado bij en serveer met knapperige lijnzaadcrackers! Groene asperges bak je kort in de koekenpan terwijl de gerookte zalm op kamertemperatuur komt. Maak het bord mooi op en laat iedereen er van pakken wat ze willen!

Asperge voorgerecht

3. Wafels of Pannenkoekjes

Beiden maak je de dag van te voren en bewaar je in de koelkast. Terwijl je de tafel dekt, warm je ze op in de oven. Wafels zijn altijd feestelijk, maar pannenkoekjes zijn wellicht iets sneller om te maken. Heb je extra hulp in de keuken? Dan is dit iets waar ze misschien bij kunnen helpen!

Eiwitrijke wafels2

4. Kaasplank

Lekkere kaas en een kopje thee. Laatst heb ik hier al over geschreven en ik zeg het nogmaals: echt gewoon een keertje doen! Ook bij de Paasbrunch is een stukje goeie boerenkaas of biologische Jersey kaas een hele mooie aanvulling.

Thee en Kaas combinaties

5. Lekker en glutenvrij Brood

Echte broodeters, wij Hollanders. Maar wanneer je echt geen gluten kunt verdragen, dan is dat natuurlijk geen optie meer. Inmiddels heb ik een aantal recepten voor lekker glutenvrij brood waarvan je precies weet wat er in gaat. Want veel glutenvrij brood uit de winkel bevat nog erg veel vullers en bindmiddelen die zo’n broodje er nou niet per sé gezonder op maken.

Mijn absolute favoriet op dit moment is het zonnebloembrood. Heerlijk van smaak en het vult goed. Zelfs mijn niet-glutenvrije vriendin vond het erg lekker toen ze kwam lunchen!

zonnebloembrood

Wil je een zoet brood maken? Een lekker fruitbroodje wellicht? Is iets meer werk, maar dan heb je ook echt wat. Maak het een paar dagen van te voren zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Fruit Noot Brood

Je ziet het. Een lekkere Paasbrunch hoeft helemaal niet een ongezonde toestand te worden. Een beetje plannen, goed kiezen en als het kan wat hulp inschakelen garanderen een gezellige en ontspannen Paaszondag!

Wat zou jij nog aan een paasbrunch toe willen voegen? Deel het hieronder!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »