Glutenvrije Crêpes met Gebakken fruit en Yoghurt

Marjanne klaagde dat ze wel eens wat anders wil eten voor ontbijt. Dat is niet vreemd. Marjanne wil al gauw weer eens iets anders, of het nu haar eten, haar kleren of haar kamer is. Inmiddels zijn de kids oud genoeg dat ze zelf een ontbijt kunnen klaarmaken ’s ochtends en ik gaf dus ook aan dat ze maar met een paar suggesties moest komen en dat ik zou zorgen dat de spullen in huis zouden zijn. Binnen redelijke grenzen uiteraard 😉

Creativiteit is dan ook nooit haar probleem geweest. Ze kan van alles bedenken en ook zeker wel maken. Haar ehm… uitdaging ligt meer op het gebied van timing. Als ik niet op tijd mijn bed uit kom om haar als eerste aan het ontbijt te zetten, duurt het eindeloos (lijkt het) voordat ze eindelijk uitgeneuzeld is. Een uitgebreid ontbijtbuffet is daarom niet handig.

Maar ze wil wel zelf haar ontbijt klaarmaken. Immers, mejuffrouw is acht-en-een-half en dus heeft zelfredzaamheid nieuwe hoogten bereikt en die moeten gehandhaafd worden! Als compromis bood ik aan om zo wat dingen klaar te maken en in de koelkast of op het aanrecht te zetten zodat ze zelf haar ontbijt klaar kan maken.

Glutenvrije Crêpes van kokosmeel

Een stapel glutenvrije crêpes maken is echt de moeite niet en er staat altijd wel een fles yoghurt in de koelkast. Afgelopen maandag kwam ik beneden en had ze deze combinatie voor haarzelf gemaakt. ‘Gezien op het internet, mama.’ Of ik het recept op de blog wilde zetten, want het was toch zeker wel erg gezond?

Hoe kun je daar nou weerstand aan bieden?

Ik ook niet 😉

Glutenvrije Crêpes

Heleen Quantrill
Supersnelle glutenvrije crêpes op basis van kokosmeel. Maak een hele stapel en bewaar ze in de koelkast zodat je er meerdere keren van kan eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 2 el kokosmeel
  • 100 ml water of melk naar keuze
  • Snuf zout
  • Kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts de eieren, kokosmeel en zout door elkaar.
  • Laat het beslag even staan en verhit ondertussen een beetje kokosolie in een koekenpan.
  • Kluts het beslag nog even door en giet het water of de melk erdoor.
  • Schenk met een soeplepel of vanuit de mengkom als dat lukt, steeds een beetje beslag in de koekenpan.
  • Bak de crêpe 2 minuten aan de ene kant of totdat de bovenkant droog is, en draai hem dan om, om nog een minuut aan de andere kant te bakken.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.

Disclaimer:

De informatie op deze blog is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Hoewel wij streven naar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, is de inhoud niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een arts of gekwalificeerde zorgverlener bij vragen over je gezondheid of voordat je veranderingen aanbrengt in je dieet, supplementgebruik of levensstijl.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Is rijst met groenten in een bowl
Gezond eten

Is rijst met groenten gezond? Dit moet je weten

Rijst met groenten is een klassiek gerecht dat wereldwijd op tafel staat. Of je nu kiest voor een simpele wokschotel, een curry of een rijstsalade, het lijkt op het eerste gezicht gezond. Maar hoe zit het écht? In dit artikel leg ik je als voedingsexpert uit waarom deze combinatie meestal

Lees verder »
rookworst op een snijplank
Gezond eten

Is rookworst ongezond?

Rookworst is een klassiek onderdeel van de Nederlandse keuken. Vooral in de wintermaanden zie je hem vaak op tafel, bijvoorbeeld bij stamppot of erwtensoep. Maar is rookworst eigenlijk wel zo gezond? Als voedingsdeskundige en liefhebber van pure voeding, leg ik het je graag uit. Wat is rookworst precies? Rookworst is

Lees verder »
gezonde surimi sticks op een snijplank
Gezond eten

Surimi sticks: gezond of misleidend?

Surimi sticks, ook wel bekend als krabsticks, lijken misschien op krabvlees, maar schijn bedriegt. Deze populaire vissticks zie je vaak in salades of sushi, en ze worden gemaakt van witvis die vermalen, gezeefd en gemengd wordt met zetmeel, smaakstoffen en soms kleurstoffen. Maar zijn ze eigenlijk wel gezond? Laten we

Lees verder »