Glutenvrije Crêpes met Gebakken fruit en Yoghurt

Glutenvrije crepesMarjanne klaagde dat ze wel eens wat anders wil eten voor ontbijt. Dat is niet vreemd. Marjanne wil al gauw weer eens iets anders, of het nu haar eten, haar kleren of haar kamer is. Inmiddels zijn de kids oud genoeg dat ze zelf een ontbijt kunnen klaarmaken ’s ochtends en ik gaf dus ook aan dat ze maar met een paar suggesties moest komen en dat ik zou zorgen dat de spullen in huis zouden zijn. Binnen redelijke grenzen uiteraard 😉

Creativiteit is dan ook nooit haar probleem geweest. Ze kan van alles bedenken en ook zeker wel maken. Haar ehm… uitdaging ligt meer op het gebied van timing. Als ik niet op tijd mijn bed uit kom om haar als eerste aan het ontbijt te zetten, duurt het eindeloos (lijkt het) voordat ze eindelijk uitgeneuzeld is. Een uitgebreid ontbijtbuffet is daarom niet handig.

Maar ze wil wel zelf haar ontbijt klaarmaken. Immers, mejuffrouw is acht-en-een-half en dus heeft zelfredzaamheid nieuwe hoogten bereikt en die moeten gehandhaafd worden! Als compromis bood ik aan om zo wat dingen klaar te maken en in de koelkast of op het aanrecht te zetten zodat ze zelf haar ontbijt klaar kan maken.

Glutenvrije Crêpes van kokosmeel

Een stapel glutenvrije crêpes maken is echt de moeite niet en er staat altijd wel een fles yoghurt in de koelkast. Afgelopen maandag kwam ik beneden en had ze deze combinatie voor haarzelf gemaakt. ‘Gezien op het internet, mama.’ Of ik het recept op de blog wilde zetten, want het was toch zeker wel erg gezond?

Hoe kun je daar nou weerstand aan bieden?

Ik ook niet 😉

Glutenvrije Crêpes

Heleen Quantrill
Supersnelle glutenvrije crêpes op basis van kokosmeel. Maak een hele stapel en bewaar ze in de koelkast zodat je er meerdere keren van kan eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 2 el kokosmeel
  • 100 ml water of melk naar keuze
  • Snuf zout
  • Kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts de eieren, kokosmeel en zout door elkaar.
  • Laat het beslag even staan en verhit ondertussen een beetje kokosolie in een koekenpan.
  • Kluts het beslag nog even door en giet het water of de melk erdoor.
  • Schenk met een soeplepel of vanuit de mengkom als dat lukt, steeds een beetje beslag in de koekenpan.
  • Bak de crêpe 2 minuten aan de ene kant of totdat de bovenkant droog is, en draai hem dan om, om nog een minuut aan de andere kant te bakken.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.

Deze glutenvrije crêpes zijn lekker met zowel hartige als zoete vullingen zoals deze combi: Leg een crêpe op je bord en schep er een paar stukjes gebakken fruit op. Schenk er wat yoghurt overheen, bestrooi met kokosrasp of -vlokken en doe er eventueel wat honing overheen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »