Dit snelle recept voor Pad Thai staat letterlijk binnen 15 minuten op tafel. Ideaal dus als het warm weer is en je wel iets gezonds op tafel wilt zetten dat niet sla is… 🙂
De afgelopen dagen was het weer heerlijk warm. We hebben her en der doeken voor de ramen opgehangen en onze voor- en achterdeur kunnen voor de helft open. Staldeuren. Op die manier houden we het koel en prettig in huis. Simon en ik werken beiden vanuit huis en hoewel de kinderen weer naar school gaan, was Marjanne laatst toch niet fit. Dan maar vanuit huis weer les volgen. Blij dat het kan! Maar dan is een koel huis erg belangrijk omdat je je anders gewoon niet kunt concentreren.
Dus naast de flessen water die overal staan, de deuren en ramen die tactisch opengezet worden en doeken aan de buitenkant, is er nog iets wat ik Niet doe als het warm weer is. En dat is: uitgebreid in de keuken staan. Het liefst sta ik helemaal niet in een warme keuken, maar ja, het volk moet te eten krijgen! Dus eten we regelmatig salade, kook ik een flinke hoeveelheid eieren voor makkelijke eiwitten en maak ik regelmatig een smoothie. Zo komen we al een heel eind, maar het avondeten is toch wel een ding. Want om dan wéér sla te eten, nee, daar heb ik zelfs geen zin in.
Pad Thai met Garnalen
Ik wil iets kunnen maken dat gezond, snel en lekker is. Het liefst in één pan en met minimale rommel na de tijd. Roerbakken dus! Ik heb een mooie wok die hier uitermate geschikt voor is. Ja, dat doe je op hoog vuur. Maar het is maar kort en je zou het eventueel zelfs op de barbecue kunnen doen (al vind ik dat zelf wat omslachtig, manlief en kinderen vonden het ge-wel-dig!).
Deze pad thai maakte ik met garnalen en rijstnoedels en de roerbaksaus maakte ik op basis van glutenvrije sojasaus, vissaus, azijn en honing. Verder gebruik ik lekker veel knoflook en frisse groenten om het af te maken. Het resultaat: heerlijke knoflook-garnalen in een zoete-zure-hartige saus met smakelijke rijstnoedels en lekker want groenten waar we met z’n allen wel twee keer van konden eten.
Glutenvrije Pad Thai met Garnalen en Rijstnoedels
Equipment
- Wok
Ingrediënten
- 200 gram brede rijstnoedels
- 4 el glutenvrije sojasaus
- 2 el vissaus
- 2 el witte wijnazijn
- 3 el vloeibare honing
- 1 rode peper optioneel
- 500 gram roerbakgarnalen
- 6 teentjes knoflook
- 3 el boter
- 150 gram taugé
- 400 gram Thaise roerbakgroenten
- 1 lente-ui
- platte peterselie of koriander ter versiering
Instructies
- Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de roerbaksaus door de sojasaus, vissaus, azijn, honing en een fijn gesneden rode chili door elkaar te roeren in een schenkbeker. Zet even apart.
- Verhit een beetje kokosolie in de wok en hak ondertussen de teentjes knoflook fijn. Zodra de olie begint te roken, doe je de garnalen in de wok en roerbak je ze 2 – 3 minuten totdat ze rozig worden.
- Voeg de boter en de knoflook toe en roerbak nog 2 minuten tot het geheel begint te karameliseren.
- Voeg nu de groenten toe en roerbak nog even kort.
- Voeg als laatste de noedels en de saus toe en roerbak tot de noedels de saus op hebben genomen.
- Serveer direct, anders worden de noedels slap. Serveer met verse koriander en een gesnipperd lente-uitje.
[…] Garnalen Pad Thai […]