Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –

Glutenvrije Rozijnenkoekjes, gebakken door Marjanne!

Glutenvrije Rozijnenkoekjes

Van de week mocht Marjanne van ons eindelijk weer naar school. Ze keek er halsreikend naar uit en heeft ’t enorm naar ’t zin gehad. Thuis schoolwerk maken was een beetje leuk omdat je snel klaar was, maar daarna zette de verveling toch al gauw in, want ja, er was eigenlijk niet zo heel veel meer te doen.

Bakken als Tijdverdrijf

Iets wat Marjanne altijd erg leuk vindt om te doen, is bakken. Lekker knaken en kliederen en ik moet eerlijk zeggen, de recepten lukken over het algemeen heel aardig. Maar ze werkt het liefst met regulier meel en suiker, want dat moet van het recept. Om de verveling tegen te gaan en om haar uit te dagen haar repertoire iets uit te breiden, vroeg ik haar om glutenvrije rozijnenkoekjes te maken.

Glutenvrije Rozijnenkoekjes

Na wat zoek en speurwerk vond ze een glutenvrij koekjesrecept op basis van amandelmeel… op mijn blog 🙂 Ik heb altijd een flinke zak amandelmeel in de vriezer, dus nadat er verse eitjes gekocht waren, kon het glutenvrije bakfeest beginnen!

De truc met koekjesdeeg op basis van amandelmeel is door het eerst even in de koelkast of vriezer op te laten stijven. Het deeg laat zich dan makkelijker uitrollen of balletjes van maken.

Glutenvrije Rozijnenkoekjes 2

Opmerking:

Let op: deze glutenvrije rozijnenkoekjes zijn niet suikervrij. Ze zijn echt een verwennerij voor bij een kop koffie of thee of zo 🙂

Zoek je nog andere glutenvrije ’treats’ om te maken? Wat denk je van:

Of kijk hier in de categorie Zoete Lekkernijen!

Glutenvrije Rozijnenkoekjes

Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept -

Glutenvrije Rozijnenkoekjes zijn erg makkelijk om te maken. Het resultaat is een knapperig koekje dat nog een beetje zacht is van binnen. Een echte traktatie!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 8 koekjes

Ingrediënten
  

  • 120 gram boter of kokosolie
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 75 gram rietsuiker of oerzoet
  • 1 ei
  • 240 gram amandelmeel
  • 1 mespunt zout
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 100 gram gedroogde cranberries of rozijnen

Instructies
 

  • Warm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Smelt de boter of kokosolie in een steelpannetje, maar verhit het niet.
  • Schenk de boter of kokosolie in een kom en roer de suiker er door totdat het een romig geheel is. Voeg daarna het ei toe en roer door tot het ei volledig is opgenomen.
  • Roer het amandelmeel met het zout en bicarbonaat in een aparte kom even door elkaar en voeg dit dan bij het boter-mengsel. Roer goed door.
  • Voeg als laatste de rozijnen (of cranberries) toe en maak er een mooi deeg van.
  • Laat het deeg een half uur opstijven in de koelkast. Rol er daarna 8 balletjes van die je platdrukt op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15-17 minuten gaar. Laat de koekjes eerst goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, ze zijn nog wat zacht als ze warm zijn.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte pot.

Notities

Tip: Vries het deeg in balletjes in voor later! 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »
zeekraal
Gezond eten

Is zeekraal gezond? Ontdek de voordelen en nadelen

Zeekraal is een uniek groentegewas dat vooral voorkomt langs kustgebieden en zoutmoerassen. Het staat bekend om zijn knapperige textuur en zilte smaak, maar is het ook echt gezond? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen, nadelen en voedingswaarde van zeekraal. Wat is zeekraal? Zeekraal, ook wel bekend als

Lees verder »