Heerlijke hamburgers

hamburgers

Echtgenoot is vandaag nog afwezig, dus dan eten de kindjes en ik lekker rundvlees. Voor vandaag heb ik Echt Lekkere hamburgers op het menu gezet. Bij de natuurwinkel heb ik een half pond biologisch rundergehakt gehaald. Hier roer ik een bio eitje, tapenade van olijven en zongedroogde tomaten, boekweitvlokken, zeezout, peper en extra knoflook (geperst en in stukken) door. Deze bak ik in de olijfolie en boter tot ze mooi bruin zijn. Serveer ze met lekkere salade, mayo, zelfgemaakte ketchup en kaas.

Heerlijke Hamburgers

Heerlijke hamburgers

Heleen Quantrill
De lekkerste hamburgers maak je gewoon zelf met een paar simpele ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 el gehaktkruiden bijvoorbeeld deze
  • 1 ei
  • 2 el boekweitmeel
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter en olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kneed het gehakt met alle ingrediënten tot een mooi samenhangend geheel.
  • Verdeel het gehakt in vieren en maak hier ballen van die je vervolgens in hamburger vorm drukt.
  • Verhit in een koekenpan de boter met de olijfolie en bak de hamburgers tot ze gaar zijn.

 

Hebben jullie een favoriet recept met rundvlees? Mijn moeder stooft graag. Zij haalt in Lelystad vlees van Limousin koeien. Wij eten niet vaak rundvlees omdat Echtgenoot het niet kan verdragen, dus voor die enkele keer vind ik het niet erg om meer uit te geven voor goed vlees. En je proeft het!

Fijne middag nog! Geniet van het mooie weer 🙂

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »