Kruidige Wortelsoep

Gisteren serveerde ik deze soep aan vrienden en onze kinderen. De smaak is vanwege de wortels en kokosmelk verrassend mild, maar heeft toch een kruidige ondertoon. Plus, de knoflook en kurkuma maken deze soep extra gezond! Makkelijk aan te passen aan eigen smaak en nog lekkerder nadat het een dag heeft gestaan. Gauw maken dus, met die overgebleven wortels!

Kruidige Wortelsoep
6 personen

1 kilo wortels, in stukken gesneden
400 ml kokosmelk
1 ui, in parten gesneden
3 tenen knoflook, heel
1/2 rode peper, zaadjes verwijderd
Zout en Peper naar smaak
Extra water om te verdunnen (optioneel)
Kurkuma

  1. Neem een ruime pan en doe hier de wortels, kokosmelk, ui, knoflook, rode peper en zout en peper in en breng aan de kook.
  2. Laat zachtjes koken tot de wortels gaar zijn.
  3. Pureer met een staafmixer.
  4. Als de soep te dik is (denk babyvoeding), voeg je wat water toe en breng je het nog even op temperatuur.
  5. Roer kurkuma naar smaak door de soep en serveer.
  6. Lekker met citroen!
De combinatie van wortels en kokosmelk is al erg lekker. Ik wilde graag iets doen met de rode peper en kurkuma, maar eigenlijk leent deze soep zich in het algemeen erg goed voor de wat kruidige, warme smaken als bijvoorbeeld gember, koriander, garam masala of sinaasappel. Pas deze soep dus aan je eigen smaak en voorkeur aan!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

9 reacties

  1. Een heel gezonde soep en eigenlijk best goedkoop met ingrediënten van de reform-winkel. Lekker makkelijk om klaar te maken is het ook. Ik heb verse kurkuma-wortel gebruikt. Geschrapt, in kleine partjes gesneden en mee laten koken. Een selderijstengel heb ik er ook bijgedaan. Ik was een beetje bezorgd voor een banale wortel-smaak, maar dat had niet gehoeven. Het lijkt wel wat op een versie van de Indiase Mulligatawny soep die ik ooit heb gehad. Heerlijk!

    Mijn vrouw vond de geur van de kokos te zwaar. Ik niet! Dus eet ik het lekker allemaal zelf. Ik heb het trouwens gemaakt voor het middageten ter vervanging van brood. Daar eet ik altijd te veel van en ik blijf een onverzadigd gevoel houden. Daarom pak ik nu iedere keer een portie soep uit de vriezer. Dus … bedankt voor het recept van deze gezonde en stevige soep!

  2. Mieke. schreef:

    Voor de wat frissere smaak zou je er ook wat uitgeperste selderijstengels bij kunnen doen.
    De combinatie van wortels en selderij is perfect.

  3. Ik maak ook een soortgelijke soep. Met koriander dan. Heerlijk!! Bij gebrek aan wortel is pompoen net zo lekker.
    Geliza

  4. Anonymous schreef:

    Ik koop de kokosmelk twee keer per jaar bij Lidl. Zij hebben kokosmelk zonder sulfiet.
    Als je helemaal geen e-nummers wilt gebruiken kun je santen van bv Toko Lien nemen. Of de kokosmelk zelf maken, maar dat is erg veel werk.

    Groetjes, VeggieMo

    1. mamavanzes schreef:

      bedankt voor je reactie!
      kga nu naar de Lidl, dus ben benieuwd of het er is,
      dan ga ik dit recept zeker maken!

  5. Anonymous schreef:

    Ik maak ook graag wortelsoep en kruid hem met hindoestaans/surinaamse massala. Dat lijkt op kerrie maar dan lekkerder.

    Groetjes, VeggieMo

  6. Anonymous schreef:

    Lijkt me lekker.
    Ga het een deze dagen maken.
    Sinds ik pasgeleden kokosmelk heb leren kennen en meer mee werk ben ik er gek op.

    Ik denk opeens aan kokosolie.Misschien is het voor sommigen niet nieuw maar ik gebruik hem als deodorant. Is het beste van alles wat ik tot nu toe gebruikt heb.Eindelijk geen geurtjes meer.

  7. mamavanzes schreef:

    In kokosmelk zitten toch E-nummers?
    waar kopen jullie je kokosmelk?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »