Gisteren serveerde ik deze soep aan vrienden en onze kinderen. De smaak is vanwege de wortels en kokosmelk verrassend mild, maar heeft toch een kruidige ondertoon. Plus, de knoflook en kurkuma maken deze soep extra gezond! Makkelijk aan te passen aan eigen smaak en nog lekkerder nadat het een dag heeft gestaan. Gauw maken dus, met die overgebleven wortels!
Kruidige Wortelsoep
6 personen
1 kilo wortels, in stukken gesneden
400 ml kokosmelk
1 ui, in parten gesneden
3 tenen knoflook, heel
1/2 rode peper, zaadjes verwijderd
Zout en Peper naar smaak
Extra water om te verdunnen (optioneel)
Kurkuma
- Neem een ruime pan en doe hier de wortels, kokosmelk, ui, knoflook, rode peper en zout en peper in en breng aan de kook.
- Laat zachtjes koken tot de wortels gaar zijn.
- Pureer met een staafmixer.
- Als de soep te dik is (denk babyvoeding), voeg je wat water toe en breng je het nog even op temperatuur.
- Roer kurkuma naar smaak door de soep en serveer.
- Lekker met citroen!
De combinatie van wortels en kokosmelk is al erg lekker. Ik wilde graag iets doen met de rode peper en kurkuma, maar eigenlijk leent deze soep zich in het algemeen erg goed voor de wat kruidige, warme smaken als bijvoorbeeld gember, koriander, garam masala of sinaasappel. Pas deze soep dus aan je eigen smaak en voorkeur aan!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
9 reacties
Een heel gezonde soep en eigenlijk best goedkoop met ingrediënten van de reform-winkel. Lekker makkelijk om klaar te maken is het ook. Ik heb verse kurkuma-wortel gebruikt. Geschrapt, in kleine partjes gesneden en mee laten koken. Een selderijstengel heb ik er ook bijgedaan. Ik was een beetje bezorgd voor een banale wortel-smaak, maar dat had niet gehoeven. Het lijkt wel wat op een versie van de Indiase Mulligatawny soep die ik ooit heb gehad. Heerlijk!
Mijn vrouw vond de geur van de kokos te zwaar. Ik niet! Dus eet ik het lekker allemaal zelf. Ik heb het trouwens gemaakt voor het middageten ter vervanging van brood. Daar eet ik altijd te veel van en ik blijf een onverzadigd gevoel houden. Daarom pak ik nu iedere keer een portie soep uit de vriezer. Dus … bedankt voor het recept van deze gezonde en stevige soep!
Voor de wat frissere smaak zou je er ook wat uitgeperste selderijstengels bij kunnen doen.
De combinatie van wortels en selderij is perfect.
Ik maak ook een soortgelijke soep. Met koriander dan. Heerlijk!! Bij gebrek aan wortel is pompoen net zo lekker.
Geliza
Ik koop de kokosmelk twee keer per jaar bij Lidl. Zij hebben kokosmelk zonder sulfiet.
Als je helemaal geen e-nummers wilt gebruiken kun je santen van bv Toko Lien nemen. Of de kokosmelk zelf maken, maar dat is erg veel werk.
Groetjes, VeggieMo
bedankt voor je reactie!
kga nu naar de Lidl, dus ben benieuwd of het er is,
dan ga ik dit recept zeker maken!
Ik maak ook graag wortelsoep en kruid hem met hindoestaans/surinaamse massala. Dat lijkt op kerrie maar dan lekkerder.
Groetjes, VeggieMo
Lijkt me lekker.
Ga het een deze dagen maken.
Sinds ik pasgeleden kokosmelk heb leren kennen en meer mee werk ben ik er gek op.
Ik denk opeens aan kokosolie.Misschien is het voor sommigen niet nieuw maar ik gebruik hem als deodorant. Is het beste van alles wat ik tot nu toe gebruikt heb.Eindelijk geen geurtjes meer.
natriumbicarbonaat heeft hetzelfde effect:)
In kokosmelk zitten toch E-nummers?
waar kopen jullie je kokosmelk?