Begin je dag met de gezonde vetten van avocado met ei uit de oven!
Avocado’s voor een Prikkie
Van de week was ik in de supermarkt en daar kreeg ik een paar zakken avocado’s mee voor een paar euro die eigenlijk over hun beste punt heen waren. Zo’n koopje kan ik nooit afslaan, dus ik nam het graag aan. Het grootste deel ging meteen in de vriezer, maar er waren nog een paar avocado’s die eigenlijk nog best heel goed waren. Wel kon ik ze niet te lang laten liggen, dus meteen maar aan de slag om er wat lekkers van te maken!
Avocado met Ei uit de Oven
Na wat inspiratie-speuren op het internet kwam ik het fenomeen van avocado met ei uit de oven tegen. Heel simpel, ontzettend gezond en op te leuken naar eigen inzicht. De kinderen hadden hier weinig trek in, maar manlief was wel te porren voor een super-ontbijt en liet zich graag als proefkonijn gebruiken.
Pittige Smaakmakers voor Avocado en Ei
Nu is het zo dat we allebei wel van pittig eten houden, dus ik gebruikte naast zout, peper en bieslook ook chillivlokken om extra smaak aan de avocado te geven. Dit is optioneel, maar ik kan het je wel aanraden. Zowel ei als avocado kan een beetje flauw zijn. Zelf ben ik altijd wel geneigd om met beiden iets extra’s te doen om de smaak een beetje een kick te geven. Chilliepepertjes zijn dan een makkelijke manier voor wat meer pit. Maar ik vind gerookt paprikapoeder of chipotlepoeder ook erg lekker. Die zijn wat meer smaakvol misschien dan chilli’s en wat minder scherp.
Gerookt Zeezout
Een andere manier is om een snufje gerookt zeezout toe te voegen. Ja, dat lees je goed: GEROOKT zeezout. Dit is echt iets bijzonders en eigenlijk zou iedereen hier een potje van in huis moeten hebben. Niet om in te koken en ook niet voor over de salade. Maar als je een gerecht hebt met vrij stevige smaken of wat meer vet bevat, zoals dus bijvoorbeeld avocado met ei, dan is een snuf gerookt zeezout errug lekker.
Avocado met Ei uit de Oven
Ingrediënten
- 1 avocado
- 2 eieren
- zout en peper
- chillivlokken naar smaak
- olijfolie
- bieslook gesnipperd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚ en doe een stukje bakpapier in een bakblik of op je bakplaat.
- Halveer de avocado en haal de pit er – voorzichtig! – uit.
- Schep wat vruchtvlees weg zodat het ei er in past.
- Leg de twee helften in het bakblik of op de bakplaat.
- Breek een ei in een glas en schenk het in de opening van de avocado.
- Bestrooi met zout, peper, chillivlokken en besprenkel met olijfolie.
- Bak in een kwartiertje af, of totdat het eiwit in ieder geval gestold is.
- Serveer uit de oven met wat verse bieslook.
- Erg lekker met geroosterd zuurdesembrood of gerookte zalm!
Laat een reactie achter