Af en toe heb je gewoon heel erg behoefte aan lekkere chocola, maar als je net als ik, niet zo gecharmeerd bent van de toch ietwat bittere en haast zure smaak van pure chocola, maar liever niet voor melkchocolade gaat vanwege de extra suiker en melk, blijft er maar één ding over: Zelf aan de slag gaan!
Chocoladetruffels zijn voor mij een uitkomst, omdat ik zelf kan bepalen wat er in gaat. Meestal gebruik ik room of boter om de smaak van de chocola romiger te maken, maar deze keer wilde ik kokos gebruiken. Ik had weer een aantal pakjes santen gekocht en nadat ik dit recept zag bij Coconut Recipes, wist ik precies waar ik vandaag mee bezig wilde gaan!
Makkelijke Chocoladetruffels – Lactosevrij
6 – 8 truffels
75 gram santen
50 gram cacao of carobpoeder
1 el vanille extract
100 ml water of kokosmelk
2 el honing of ahorn
100 gram gehakte noten, kokosrasp of cacaopoeder om in te rollen
- Doe de santen in een kom en verwarm deze au-bain-Marie totdat het zacht wordt. Het hoeft niet heet te worden.
- Neem de kom van het vuur en voeg de overige ingrediënten behalve die om in te rollen, toe en roer goed door.
- Zet de kom 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Neem een dessertlepel en maak mooie balletjes.
- Rol deze in gehakte noten, kokosrasp of cacaopoeder.
- Bewaar deze balletjes in de koelkast.
Tip: Je kunt deze balletjes ook invriezen!
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.