Nutella 2.0

Handen omhoog als je van Nutella houdt.

Oké, nu handen omhoog als je een keer een pot Nutella hebt gekocht met als enige intentie hem helemaal en alleen leeg te eten.

Dank u. Het is fijn te weten dat ik hierin niet alleen ben.

Want wat is er aan de hand met Nutella dat het zo verslavend is? Na Haagen Dasz Vanille roomijs is Nutella mijn tweede kryptoniet. Als ik Food Network kijk en een kok slikt een lepel af waar hij net mee in de pot Nutella heeft gezeten, heb ik mijn jas al aan om naar de winkel te gaan en een pot te halen.

Ik houd me in, ik ga voor de kleinste pot.

Maar eet die vervolgens wel helemaal leeg. Ik verstop hem achter mijn laptop zodat de kinderen hem niet vinden. My precious……

En ja, ik schrijf dit in tegenwoordige tijd.

Zucht…. Nutella…. Laten we allemaal even een moment nemen….

Goed! En we zijn er weer! Nutella heeft alleen 1 heul groot probleem. Echt heel groot. Zal ik het je vertellen?

Nutella is erg ongezond…

Sorry. Ik dacht, ik breng het duidelijk en direct. Zachte heelmeesters, weet je wel.

Beter dus om zelf iets te fabriceren! Nu heb ik al wel eerder een recept voor Nutella gepubliceerd, ergens in het grijze verleden genaamd 2011, dus het wordt wel weer tijd voor een update! Ik geef het toe, deze versie is niet geheel suikervrij vanwege de suiker in de chocola, daarom is kwaliteit in dit recept erg belangrijk. En laten we eerlijk zijn, kwaliteit is een must.

Net als Nutella…..

Sorry, waar was ik? Recept! Hier komt het! Maak het vandaag, verstop het resultaat zodat alleen jij weet waar het is en geniet er dit weekend van. Mag van mij 😉

Nutella 2.0
200 gram 

100 gram hazelnootpasta (te koop bij De Tuinen of Natuurvoedingswinkel)
100 gram goeie kwaliteit pure chocolade (ik gebruikte Lindt 81% cacao)
1 tl vanille extract
Optioneel: extra zoet naar keuze. Ik voegde na de tijd nog 2 el kokosbloesemsuiker toe

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Roer de hazelnootpasta en de vanille erdoor.
  3. Roer eventueel wat extra zoet door de chocopasta. 
  4. Bewaar in een glazen pot met deksel in de koelkast.

Resultaat: Niet zo glad en smeuïg als de echte Nutella, maar zeker een goede vervanger voor dat moment dat Food Network weer besluit mij te plagen. Ik ben voorbereid deze keer!

Ben jij ook Nutella fan? Hoe eet jij het?

Morgen doen we weer gezond met een leuke en ontzettend gezonde Give-Away! Kom morgen dus terug en doe mee!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

een gezond ontbijt met yoghurt en fruit
Gezond eten

Wat is een gezond ontbijt? Ontdek het hier

Een gezond ontbijt is volgens mij een onmisbare start van de dag. Zoals je weet, geeft het je lichaam de energie en voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Zelf merk ik dat een goed ontbijt mijn focus en productiviteit enorm verbetert. Maar wat maakt een ontbijt nu

Lees verder »
Nummer 5 met allemaal eten erin
Gezond eten

Wat is de Schijf van 5? Ontdek het hier

De Schijf van 5 is een wetenschappelijk onderbouwd voedingsmodel dat door het Voedingscentrum is ontwikkeld om gezond eten eenvoudiger te maken. Het biedt duidelijke richtlijnen die zijn gebaseerd op onderzoek naar voeding en gezondheid. Zoals je misschien weet, helpt het je om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik vind

Lees verder »
ananas gesneden op een bord
Gezond eten

Is ananas gezond? Ontdek 7 verrassende voordelen

Ananas is een tropische vrucht die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Zoals je misschien weet, is ananas rijk aan vitamine C en vezels. Maar wist je dat deze exotische vrucht nog veel meer voordelen biedt? Laten we samen ontdekken of ananas gezond is. Waar is ananas

Lees verder »