Ontbijtrecepten Dag 5 – Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood

Deze week zal ik elke werkdag samen met Biologische Toko een nieuw ontbijtrecept publiceren dat niet alleen erg lekker is, maar ook prima snel of van te voren klaar te maken zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan op een moment dat je eigenlijk zo snel mogelijk de deur uit wil (of anderen de deur uit wil werken). Ik hoop dat jullie hier veel plezier van zullen hebben! Vandaag staat er op het recept: Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood

Het is Valentijnsdag vandaag! Niet dat ik meedoe aan de commerciële gekkigheid, maar het is natuurlijk wel leuk om vandaag je lief eens extra te verwennen 😉 Als je nu denkt: “Daar heb ik Valentijnsdag niet voor nodig”, snap ik je ook helemaal. Hoe dan ook, dit brood is iets bijzonders, dus misschien, heel misschien is het een goed recept als je een keer ontbijt op bed wilt serveren.

Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood
14 plakjes

250 gram amandelmeel
2 el kaneel
1 tl bicarbonaat
1/2 tl zeezout
Rasp van 1 sinaasappel
2 eieren
150 ml karnemelk (of een ander melk naar voorkeur met 1 el citroensap toegevoegd)
1 el vanille extract
Een handvol lekkere rozijnen
Amandelschaafsel (optioneel)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
  2. Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in. Roer even door.
  3. Kluts in een mengkom de eieren met de karnemelk en vanille even door elkaar.
  4. Schenk dit bij het amandelmeel en roer goed door.
  5. Roer nu voorzichtig de rozijnen door het beslag.
  6. Schenk het beslag in een broodblik van 15 x 25 cm.
  7. Bak het brood in 30 minuten gaar.
  8. Laat nog 30 minuten afkoelen en haal het brood uit de vorm.
  9. Serveer met roomboter, lekkere jam, notenpasta of gewoon zo.
Tip: Bewaar dit brood in de koelkast in een luchtdichte doos. Je kan er ook plakjes van snijden en die apart invriezen.
Tip 2: Als het brood wat droog wordt, kun je er heerlijke wentelteefjes van maken!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

wijn dat in een glas word geschonken
Review

3 manieren om wijn binnen no-time koud te krijgen

Komt er visite en ben je vergeten wijn te kopen? Haast je dan naar de supermarkt of slijterij om nog snel even wat in huis te halen. Rode wijn kun je vaak prima drinken op kamertemperatuur, maar dit geldt niet voor witte wijn, mousserende wijn en rosé. Laatstgenoemde wijnen serveer

Lees verder »
kimchi in een pan
Gezond eten

Is kimchi gezond?

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool en radijs, gemengd met specerijen zoals knoflook, gember, chilipeper en vissaus. Het fermentatieproces zorgt niet alleen voor een pittige, unieke smaak, maar ook voor een hoop gezondheidsvoordelen. Maar is kimchi echt zo gezond? En hoeveel kun

Lees verder »
onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »