Deze week zal ik elke werkdag samen met Biologische Toko een nieuw ontbijtrecept publiceren dat niet alleen erg lekker is, maar ook prima snel of van te voren klaar te maken zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan op een moment dat je eigenlijk zo snel mogelijk de deur uit wil (of anderen de deur uit wil werken). Ik hoop dat jullie hier veel plezier van zullen hebben! Vandaag staat er op het recept: Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood
Het is Valentijnsdag vandaag! Niet dat ik meedoe aan de commerciële gekkigheid, maar het is natuurlijk wel leuk om vandaag je lief eens extra te verwennen 😉 Als je nu denkt: “Daar heb ik Valentijnsdag niet voor nodig”, snap ik je ook helemaal. Hoe dan ook, dit brood is iets bijzonders, dus misschien, heel misschien is het een goed recept als je een keer ontbijt op bed wilt serveren.
Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood
14 plakjes
250 gram amandelmeel
2 el kaneel
1 tl bicarbonaat
1/2 tl zeezout
Rasp van 1 sinaasappel
2 eieren
150 ml karnemelk (of een ander melk naar voorkeur met 1 el citroensap toegevoegd)
1 el vanille extract
Een handvol lekkere rozijnen
Amandelschaafsel (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
- Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in. Roer even door.
- Kluts in een mengkom de eieren met de karnemelk en vanille even door elkaar.
- Schenk dit bij het amandelmeel en roer goed door.
- Roer nu voorzichtig de rozijnen door het beslag.
- Schenk het beslag in een broodblik van 15 x 25 cm.
- Bak het brood in 30 minuten gaar.
- Laat nog 30 minuten afkoelen en haal het brood uit de vorm.
- Serveer met roomboter, lekkere jam, notenpasta of gewoon zo.