Paleo Bananenbrood

De afgelopen week bleek dat smoothies of gewoon zo wat fruit steeds minder in trek waren als ontbijt. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik er ook een beetje simpel van werd. Tijd voor wat anders dus! En hoewel ik dit neerzet als ontbijtrecept, is het uiteraard ook prima geschikt als tussendoortje of om mee te nemen voor lunch. Daar komt bij dat dit brood heel goed in te vriezen is in plakken. Dus als je een heleboel bananen hebt die op moeten, zou het dus de moeite waard kunnen zijn om twee bananenbroden te maken en er eentje in te vriezen!
Paleo Bananenbrood
450 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/4 tl Baking soda
60 ml druivepitolie of gesmolten kokosolie
60 ml honing, agave of ahornsiroop/ 50 gram oerzoet of palmsuiker
1 el vanille extract
1 el appelciderazijn
3 eieren
3 hele rijpe bananen, geprakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een bakblik en doe hier een velletje bakpapier in of vet hem goed in.
  3. Doe de droge ingrediënten in een ruime kom en roer met een vork de klonten er iets uit.
  4. Doe in een mengkom de olie, zoet naar keuze, vanille extract, appelciderazijn en eieren en kluts dit goed door elkaar.
  5. Schenk dit bij het amandelmeel en roer even door.
  6. Doe er vervolgens de bananen door en roer nog even goed door.
  7. Stort het mengsel in het bakblik en bak in 40 – 50 minuten gaar. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen.
  8. Laat een tijdje afkoelen voordat je gaat snijden, het wordt compacter met dat het meer afgekoeld is.
  9. Serveer met een flinke klont boter en 100% fruitjam (bijvoorbeeld van St. Dalfour o.a. te krijgen bij Jumbo en C1000).

Tip 1: Je kan ook variëren met extra ingrediënten als 100 gram pure chocola in stukjes, 2 el notenpasta naar keuze of verse blauwe bessen voor extra anti-oxidanten!
Tip 2: Ik heb ook een recept voor een neutraal brood dat net zo geschikt is als ontbijt of lunch!

Wil je meer heerlijke Paleo recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Nummer 5 met allemaal eten erin
Gezond eten

Wat is de Schijf van 5? Ontdek het hier

De Schijf van 5 is een wetenschappelijk onderbouwd voedingsmodel dat door het Voedingscentrum is ontwikkeld om gezond eten eenvoudiger te maken. Het biedt duidelijke richtlijnen die zijn gebaseerd op onderzoek naar voeding en gezondheid. Zoals je misschien weet, helpt het je om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik vind

Lees verder »
ananas gesneden op een bord
Gezond eten

Is ananas gezond? Ontdek 7 verrassende voordelen

Ananas is een tropische vrucht die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Zoals je misschien weet, is ananas rijk aan vitamine C en vezels. Maar wist je dat deze exotische vrucht nog veel meer voordelen biedt? Laten we samen ontdekken of ananas gezond is. Waar is ananas

Lees verder »
file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »