Dus naast heel veel eitjes en lamsvlees, kunnen we ook het een en ander aan (zoete) dingen maken die prachtig bij het feest passen. Niet allemaal graanvrij, maar zeker wel de moeite waard om uit te proberen.
Pretzels
De ‘strik’ van pretzels doet denken aan gekruiste armen in gebed en was een populair brood bij vroege Christenen. Omdat het ook wel gemaakt wordt van alleen meel, water en zout, werd/ wordt het gegeten tijdens de vastenperiode. Het deeg is heel eenvoudig te maken en de kinderen kunnen zelf aan de slag hiermee.
Hot Cross Buns
Een typisch Engels krentenbolletje waar met een mes een kruis in gesneden is, dat vervolgens met glazuur opgevuld wordt. Lekker zoet en heel symbolisch! Dit bolletje wordt op Goede Vrijdag gegeten.
Soep der zeven smarten
Deze soep op basis van zeven bittere kruiden en groenten is niet alleen heel gezond (werkt zuiverend op de lever), het staat ook symbool voor de smarten van Maria, de moeder van Jezus. Je kan elke groene en bittere groente of kruid hiervoor gebruiken. Net wat er in seizoen is. Denk bijvoorbeeld ook eens aan zevenblad of jonge paardebloembladeren. Hoewel de soep vegetarisch is, kun je er een krachtige smaak aan geven door soepbotten of een soepkip mee te koken.
Paasverhaal koekjes
Deze koekjes zijn heel bijzonder omdat bij elk ingredient dat toegevoegd wordt aan het mengsel er een deel van het paasverhaal voorgelezen kan worden. Het uiteindelijke resultaat is een hol koekje (het graf is leeg!) en ze ‘moeten’ daarom op Paasochtend gegeten worden 😉 Wederom een ontzettend leuke en leerzame activiteit om met de kinderen te doen.
Natuurlijk gekleurde eieren
Gekleurde eitjes wekken bij mij ook het kind van binnen op. Vraag me niet waarom, maar ik vind het gewoon erg gezellig. We hebben ook bedacht om dit jaar eieren te gaan zoeken. Een ei is natuurlijk een fantastisch symbool voor nieuw leven en mag daarom niet ontbreken! Waar ik minder van gecharmeerd ben, zijn de (vaak) chemische kleuren waar je een ei mee kan beschilderen. Ik vind dat altijd een beetje jammer van heerlijke biologische eitjes. Kiezen voor natuurlijke verfstoffen elimineert dat probleem en is erg leuk om te doen.
Waterkers
Waterkers is niet alleen erg lekker bij gekookt ei, het groeit ook ontzettend snel. Zeker met dit mooie weer! Zaai op een bedje van vochtige watten en zie het groeien!
Wie doet er nog meer iets extra’s met Pasen? Wie heeft er bepaalde tradities die elk jaar terugkomen en wat zijn die? Nog andere suggesties voor heerlijke Paasgerechten? Ik hou me aanbevolen!
Ik heb niet echt veel op Nederlandse websites kunnen vinden, maar als je iets leuk lijkt en je worstelt met het Engels, laat het me dan weten, dan vertaal ik het voor je.