Heerlijk vakantie! Ontspannen de dag door komen en mijn tijd ook daadwerkelijk MIJN tijd laten zijn. De kids redden zich wel. Tussen vriendjes op bezoek, een keer naar de bios, lekker zwemmen en ook gewoon hangen, vermaken die zich prima (heerlijk van die introverte kinderen!) 🙂
Ontspannen Vakantie
Hoewel mijn agenda er voor deze week redelijk relaxt uitziet, ben ik evengoed elke ochtend om half acht wakker, een resultaat van 9 jaar op hetzelfde tijdstip de wekker horen. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het pas sinds een jaar of twee ook echt routine is geworden en ik ook in het weekend niet meer hoef uit te slapen. Ik neem goeie slaap serieus en daar profiteer ik van.
Verder ziet mijn ochtend in vakanties er eigenlijk altijd hetzelfde uit: Eerst rustig koffiedrinken met manlief, als die de deur uit is maak ik een ontbijt voor mezelf en lees ik de Bijbel. Vervolgens kids wakker maken en hun in beweging krijgen als die tegen die tijd nog niet beneden zijn. Een keertje uitslapen is lekker, maar in principe ben ik om negen uur boven om de boel daar aan kant te maken en dan moeten de ramen open, bedden opengeslagen en wat er nog slaapt wakker worden. Ja, hardvochtige moeder, ik 😉
Peer en Chocolade cake
Hoe dan ook, wanneer ik mijn routine voor de rest van de ochtend heb afgewerkt en de kinderen hun klussen hebben gedaan, gaan we elk ons weegs. En dan duik ik graag de keuken in. Wat heb ik in de koelkast, wat moet op, moet ik naar de winkel, wat kan ik verwerken tot iets lekkers? En die laatste vraag leidde tot deze glutenvrije peer en chocolade cake. Ik had peren liggen die eigenlijk op moesten, maar verwerken tot smoothie vind ik jammer. De perensmaak verdwijnt dan in de overheersende smaak van bijvoorbeeld kokos of banaan. Lekkerder is een cake en helemaal lekker is een chocoladecake!
Voor deze cake koos ik voor amandelmeel omdat dit meel de eigenschap heeft smaken erg goed op te nemen en langer smeuïg te blijven. Deze cake is de volgende dag nog lekkerder en blijft in de koelkast tot wel een week goed. Wel luchtdicht afsluiten, anders neemt het de geuren uit de koelkast over.
Peer en Chocolade Cake - Glutenvrij
Ingrediënten
- 100 gram boter plus extra om in te vetten
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram pure chocola
- 3 eieren gesplitst
- 4 rijpe peren
- 100 gram amandelmeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm met een doorsnee van 23 cm in en leg een velletje bakpapier op de bodem. Zet apart.
- Smelt de boter met de chocola in een steelpannetje. Zet apart. Zodra het wat afgekoeld is, doe je de amandelmeer er bij.
- Kluts de eidooiers met de suiker tot deze stroperig worden. Dit doe je het beste in een keukenmachine, want dit kan wel 5 minuten duren.
- Schil ondertussen de peren en verwijder de klokhuizen.
- Kluts de eiwitten stijf in een ruime kom. Schep een paar lepels eiwit in de gesmolten chocolade om het los te maken. Schenk dit vervolgens voorzichtig in de kom met eiwitten. Doe dit aan de zijkant van de kom om zoveel mogelijk lucht vast te houden.
- Roer voorzichtig door met een pannenlikker of metalen lepel. Doe dit voorzichtig en rustig zodat er zoveel mogelijk lucht in blijft.
- Roer ook de eidooiers er voorzichtig door.
- Schenk het beslag in de taartvorm en arrangeer de peren in een mooi patroon in het beslag.
- Zet het geheel in de oven en bak in 45 - 60 minuten gaar.
- Laat volledig afkoelen in de vorm voordat je de taart er uit haalt.
- Serveer de taart met een scheutje (kokos-) room!
Laat een reactie achter