Mijn Top 10 Favoriete Producten in de Keuken

Winactie De Notenshop

Vaste lezers weten dat ik in de afgelopen 10 jaar dat ik deze blog nu heb, een duidelijke voorkeur voor bepaalde producten heb. Dit zijn producten die mijns inziens de basis vormen voor mijn glutenvrije baksels en kookkunsten.

Top 10 Favoriete Producten

Het leek me daarom wel leuk om een soort top 10 te maken van mijn meest favoriete producten. Dit is overigens geïnspireerd door een vraag van De Notenshop. Zij wilden graag een winactie met mij organiseren (ja, vervelend, hè?) en vroegen me om een leuk pakket samen te stellen. 

Als eerste aanzet rammelde ik binnen no time een top 10 favoriete producten uit m’n hoofd die samen dus de basis vormen in mijn bakkastje. De jongens van De Notenshop vonden dit een ontzettend leuk lijstje en ik wist meteen waar ik over wilde schrijven. 

Meer info over de winactie vind je onderaan het artikel. Maar eerst dus mijn top 10 favoriete producten in de keuken! 

1. Amandelmeel

Ja, hoe kan het ook anders? Amandelmeel was mijn redder in nood toen ik in 2008 mijn voedingspatroon omgooide. Pannenkoekjes, cake en brood maakte ik er van. En nog heb ik altijd een zak in de vriezer liggen (tip!). Bak amandelmeel nooit op meer dan 175º om verbranden te voorkomen. 

2. Kokosmeel

Kokosmeel gebruik ik nu zo’n 6 jaar en daar moest ik echt even aan wennen. Omdat kokosmeel erg veel vocht opneemt, is het een heel andere manier van beslag maken. Inmiddels heb ik vele recepten op mijn blog met kokosmeel gemaakt en heb ik ook hier standaard een zak van in mijn kast staan. 

3. Kokosolie

Eigenlijk hoort kokosolie op nummer 1 in mijn top 10 favoriete producten, maar omdat ik deze lijst in willekeurige volgorde schrijf, staat hij op de derde plek. Kokosolie is een perfecte vervanger voor boter en olie in de keuken. Een flinke pot of zelfs een tonnetje van 2,2 liter kokosolie is niet meer weg te denken in huize Quantrill.

4. Vanille & Kaneel

Mijn twee favoriete specerijen! Ze geven smaak en geur aan een baksel. Bakken zonder die twee is gewoon niet lekker vind ik. Ik maak zelf vanillepoeder en mijn voorkeur voor kaneel gaat uit naar Ceylon, hoewel ik ook Kassie in huis heb. 

5. Pure Chocola

Lekker om zo te eten bij een kop thee, door de chili te doen of te verwerken in koekjes en cake. Pure chocola (minstens 70%) levert antioxidanten en is rijk aan magnesium. Mag dus niet missen in dit rijtje en mijn keuken! 

6. Havermout

Havermout. Ook zo’n heerlijke all-rounder. Lekker als pap, maar ook lekker in muffins en brood. Ik heb er altijd wel een pot of zak van in huis. Havermout kun je ook gegarandeerd 100% glutenvrij krijgen, maar als alternatief kun je boekweitvlokken gebruiken. 

7. Appelcider Azijn

In combinatie met bicarbonaat zorgt appelcider azijn er voor dat je baksels een ‘lift’ krijgen en lekker luchtig worden. Maar appelcider azijn kun je ook drinken. Een theelepel in een glas water helpt bij de vertering van je eten en kan verlichting geven bij maagzuur. Altijd een fles van in huis hebben, dus! 

8. Bicarbonaat

Daar is ‘ie dan: bicarbonaat. Hét rijsmiddel van mijn voorkeur. Maar ook te gebruiken om geurtjes tegen te gaan en als probaat middel tegen maagzuur. Zoek op mijn blog hier maar eens naar ‘bicarbonaat’ om de vele, vele mogelijkheden te ontdekken. 

9. Gemengde pitten & zaden

Een schepje gemengde pitten en zaden gaat door de dagelijkse smoothie van mijn man en kinderen voor die o zo belangrijke vetzuren en vezels. Ook strooi ik het over de salade en zijn ze erg lekker in zelfgemaakte crackers

10. Zeezout

Zout is heel belangrijk voor de gezondheid. En het brengt smaak aan je eten en baksels. Een klein snufje zout op de tong helpt bij een flauw gevoel en kan helpen bij een te lage bloeddruk. Ik kies altijd ongeraffineerd zeezout vanwege de extra mineralen en spoorelementen die daar in zitten. Onmisbaar in de keuken en voor je gezondheid!

Winactie (GESLOTEN)

Leuk hè, zo’n top 10 favoriete producten? Ik lees ze ook altijd graag om te zien of ik op ideeën gebracht kan worden. En van De Notenshop mag ik 3 van deze pakketten weggeven! 

Meedoen is heel eenvoudig:

  1. ‘Like’ De Notenshop op Facebook.
  2. ‘Like’ dit bericht op mijn Facebook en laat hier een leuke reactie achter 🙂 
  3. Kom woensdag 31 oktober terug om te zien wie de drie gelukkige winnaars zijn! 

Heel veel succes iedereen!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Balsamico azijn
Give-Away & Reviews

Alles over balsamico: gezond, smaakvol en veelzijdig

Balsamicoazijn is al lang niet meer weg te denken uit de keuken. Van saladedressings tot glazuur over gegrilde groenten: deze donkere, stroperige azijn geeft gerechten een complexe, zoetzure smaak. Maar wat is balsamico precies? Hoe wordt het gemaakt? En is het eigenlijk gezond? In dit artikel ontdek je alles wat

Lees verder »
een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »