Peer en Chocolade Cake – Glutenvrij

peer en chocolade cake
peer en chocolade cake

Heerlijk vakantie! Ontspannen de dag door komen en mijn tijd ook daadwerkelijk MIJN tijd laten zijn. De kids redden zich wel. Tussen vriendjes op bezoek, een keer naar de bios, lekker zwemmen en ook gewoon hangen, vermaken die zich prima (heerlijk van die introverte kinderen!) 🙂

Ontspannen Vakantie

Hoewel mijn agenda er voor deze week redelijk relaxt uitziet, ben ik evengoed elke ochtend om half acht wakker, een resultaat van 9 jaar op hetzelfde tijdstip de wekker horen. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het pas sinds een jaar of twee ook echt routine is geworden en ik ook in het weekend niet meer hoef uit te slapen. Ik neem goeie slaap serieus en daar profiteer ik van.

Verder ziet mijn ochtend in vakanties er eigenlijk altijd hetzelfde uit: Eerst rustig koffiedrinken met manlief, als die de deur uit is maak ik een ontbijt voor mezelf en lees ik de Bijbel. Vervolgens kids wakker maken en hun in beweging krijgen als die tegen die tijd nog niet beneden zijn. Een keertje uitslapen is lekker, maar in principe ben ik om negen uur boven om de boel daar aan kant te maken en dan moeten de ramen open, bedden opengeslagen en wat er nog slaapt wakker worden. Ja, hardvochtige moeder, ik 😉

Peer en Chocolade cake

Hoe dan ook, wanneer ik mijn routine voor de rest van de ochtend heb afgewerkt en de kinderen hun klussen hebben gedaan, gaan we elk ons weegs. En dan duik ik graag de keuken in. Wat heb ik in de koelkast, wat moet op, moet ik naar de winkel, wat kan ik verwerken tot iets lekkers? En die laatste vraag leidde tot deze glutenvrije peer en chocolade cake. Ik had peren liggen die eigenlijk op moesten, maar verwerken tot smoothie vind ik jammer. De perensmaak verdwijnt dan in de overheersende smaak van bijvoorbeeld kokos of banaan. Lekkerder is een cake en helemaal lekker is een chocoladecake!

Voor deze cake koos ik voor amandelmeel omdat dit meel de eigenschap heeft smaken erg goed op te nemen en langer smeuïg te blijven. Deze cake is de volgende dag nog lekkerder en blijft in de koelkast tot wel een week goed. Wel luchtdicht afsluiten, anders neemt het de geuren uit de koelkast over.

peer en chocolade cake

Peer en Chocolade Cake - Glutenvrij

Maak deze overheerlijke en glutenvrije peer en chocoladecake als een uurtje vrij bent. Heerlijk als luxe dessert of voor bij de koffie. Gebruik amandelmeel, dan blijft de cake langer smeuïg.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 100 gram boter plus extra om in te vetten
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram pure chocola
  • 3 eieren gesplitst
  • 4 rijpe peren
  • 100 gram amandelmeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm met een doorsnee van 23 cm in en leg een velletje bakpapier op de bodem. Zet apart.
  • Smelt de boter met de chocola in een steelpannetje. Zet apart. Zodra het wat afgekoeld is, doe je de amandelmeer er bij.
  • Kluts de eidooiers met de suiker tot deze stroperig worden. Dit doe je het beste in een keukenmachine, want dit kan wel 5 minuten duren.
  • Schil ondertussen de peren en verwijder de klokhuizen.
  • Kluts de eiwitten stijf in een ruime kom. Schep een paar lepels eiwit in de gesmolten chocolade om het los te maken. Schenk dit vervolgens voorzichtig in de kom met eiwitten. Doe dit aan de zijkant van de kom om zoveel mogelijk lucht vast te houden.
  • Roer voorzichtig door met een pannenlikker of metalen lepel. Doe dit voorzichtig en rustig zodat er zoveel mogelijk lucht in blijft.
  • Roer ook de eidooiers er voorzichtig door.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en arrangeer de peren in een mooi patroon in het beslag.
  • Zet het geheel in de oven en bak in 45 - 60 minuten gaar.
  • Laat volledig afkoelen in de vorm voordat je de taart er uit haalt.
  • Serveer de taart met een scheutje (kokos-) room!

Notities

Heb je geen keukenmachine? Meng de eidooiers en het suiker dan au-bain-Marie. De hitte versnelt het proces namelijk. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »