Rabarber Moes

Rabarber Moes

Rabarber MoesHebben jullie het recept voor de Rabarber Frangipane plaatcake gezien, vorige week? Ook al gemaakt? Lekker, hè? We hadden een flinke hoeveelheid rabarber dit jaar. Dus ja, dan ga je natuurlijk de keuken in om allerlei lekkere dingen te maken. Maar hoewel cake en smoothies niet verkeerd zijn, is het ook plezierig om gewoon simpele basisrecepten te hebben zoals deze rabarber moes.

Rabarber Moes

Vroeger vond ik rabarber moes verschrikkelijk! Het was zuur, slijmerig en smaakte eigenlijk naar niks anders. Ook Simon had niks op met rabarber. Zal een generatieding zijn, denk ik. Hoe dan ook, rabarber kwam lange tijd gewoon niet voor in onze keuken. Dat is één van de voordelen van volwassen-zijn: als je iets niet wilt (en er niet direct enorme problemen mee op de hals haalt) hoef je het ook niet te doen! De dag dat ik me dat realiseerde staat me nog altijd levendig bij! Wat een uitkomst!

Maar toen hadden we ineens een rabarberplant in de tuin. Net even gevraagd aan manlief hoe wij ooit tot de beslissing zijn gekomen om überhaupt een rabarberplant aan te schaffen, maar ook hij bleef me een antwoord schuldig. Wel wist hij te vertellen dat ik ‘m op die specifieke plek in onze tuin geplant had vanwege de composthoop die we daar hebben. Rabarber houdt van ‘vieze’ grond. Ik heb wel eens gelezen dat rabarber het opmerkelijk goed doet waar gepoept wordt… Ja smakelijk!

En nu is ons rabarberplantje dus uitgegroeid tot een waar fenomeen waar rekening mee gehouden moet worden! Oogsten dus! Ik weet nog wel dat ik achter de combinatie van rabarber met aardbeien kwam. Dat was een eye-opener! Die combi werkt super en trok ook Simon over de streep voor wat betreft het eten van rabarber. Maar sindsdien serveer ik rabarber dus eigenlijk niet meer bij de warme maaltijd, maar meer als ontbijt of dessert.

Kaneel

Hoe dan ook. Het ontbrak mij nog aan een goed recept voor een lekkere moes. En die heb ik gevonden! Het geheim van deze moes? Kaneel! Op een hele pan doe ik twee pijpjes kaneel en die laat ik lekker meekoken. Net als vanille geeft kaneel het idee van een zoete smaak en ik denk dat het daarom zo goed werkt met rabarber.

Rabarber MoesUiteraard maakt dit recept veel meer dan dat je in één avond op kan. Vries daarom het overgeblevene in diepvrieszakken of -bakken waarop je datum, inhoud en gewicht schrijft. Zo heb je lang plezier van je werk!

Rabarber Moes

Rabarber Moes

Heleen Quantrill
Makkelijke Rabarber Moes // Deze moes met maar 3 ingrediënten is erg eenvoudig te maken en staat binnen 20 minuten op tafel. Perfect als snel dessert over zelfgemaakt ijs of custard of over pannenkoekjes!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Dessert, saus
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 5 flinke stengels rabarber
  • 2 pijpjes kaneel
  • 50 gram honing
  • Water

Instructies
 

  • Was de rabarber en snijd het in stukken.
  • Doe alles in de pan met een beetje water, ongeveer 25 ml en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer even goed door zodat de rabarber echt moes wordt.
  • Serveer direct of laat afkoelen.

Wat doe jij het liefst met rabarber?

6 reacties

  1. Harald schreef:

    Die er tijdens het koken een eetlepel koekkruiden in en als het moes is, voeg ik een beetje vloeibaar zoetstof toe

  2. Dorien schreef:

    De kaneelstokjes er uit halen na het koken of na de 20 minuten zachtjes pruttelen?
    Kan met kaneelpoeder ook wel vermoed ik?

  3. heerlijk die moes. Soms krijg je van rabarber zo’n apart droog gevoel in je mond/langs je tanden. Daar is die kalk voor bedoeld, om dat teniet te doen. Je kunt in plaats daarvan de rabarber overgieten met kokend water. Dat water weggooien en dan in vers water koken

  4. Arianne Schouten schreef:

    Hoi Heleen,

    heb jij er ook weleens van gehoord dat je er een beetje kalk aan toe moet voegen?
    Arianne

  5. Esther schreef:

    Ik maak er ook graag moes van. Maar dan met aardbeien en vanille. Wij eten het graag als dessert

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »