Spaghetti Pompoen klaarmaken doe je zo!

spaghetti pompoen

Wanneer je graanvrij of koolhydraatarm eet, is pasta meestal één van de eerste dingen die uit je voorraadkast verdwijnt. Logisch want het is vaak van wit meel gemaakt, sterk bewerkt en in feite niets meer dan lege calorieën. Helemaal als je bedenkt dat er genoeg voedzame en volwaardige alternatieven voor zijn. Zoals bijvoorbeeld de spaghetti pompoen!

Laatst was ik bij Hollands bekendste grootgrutter en daar zag ik ‘m liggen in de aanbieding: een spaghetti pompoen. Jullie weten dat ik gek ben op pompoen. Regelmatig maak ik er eentje klaar voor puree of soep. Razend gezond vanwege de bètacaroteen en vezels en lekker zoet. Helemaal geen straf om te eten. 

Spaghetti Pompoen in de Hoofdrol

Maar spaghetti pompoen, daar had ik me nog niet eerder aan gewaagd. Vreemd eigenlijk, want lasagne met courgette plakken maak ik wel en dat wordt hier met smaak opgegeten. Of bloemkool gebruiken voor rijst. Het idee om een groente te gebruiken in plaats van pasta of zetmeel is dus helemaal niet vreemd hier. 

Maar hoe maak je zo’n spaghetti pompoen klaar? Bij HelloFresh zag ik een leuke stap-voor-stap beschrijving van het snijden van een flespompoen en dat inspireerde me om hier een ’tutorial’ voor jullie te schrijven over het klaarmaken van een spaghetti pompoen. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200º en snijd de pompoen in de lengte door midden. Haal de pitten en membraan er uit (bewaar ze eventueel om lekker te roosteren) en leg de twee helften op een bakplaat met bakpapier. 

Stap 2

Rooster de spaghetti pompoen in 35 – 40 minuten gaar. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. 

Stap 3

Gebruik een vork om de vezels uit de pompoen te schrapen. Omdat het vruchtvlees al gaar is uit de oven, kun je het direct gebruiken in saus of als roerbak noedels. 

Stap 4

Gebruik die spaghetti meteen. Het wordt kledderig als je het invriest of langer dan een dag bewaart in de koelkast. 

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere en aparte pompoenrecepten? Check alles pompoen hier op mijn blog

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

veel verschillende ongezouten noten
Gezond eten

Wat is de gezondste snack?

We snacken allemaal wel eens. Even snel iets tussendoor, of gewoon uit trek. Maar zoals je weet, zijn lang niet alle snacks even goed voor je. De supermarkt ligt vol met verleidingen: van chips tot energierepen. De vraag is dan ook: wat is nou écht de gezondste snack? Wat maakt

Lees verder »
heel veel galia meloenen
Gezond eten

Is Galia meloen gezond?

Galia meloen is een zoete, sappige vrucht die vaak wordt gegeten als tussendoortje of in fruit- en zomersalades. Maar is deze meloensoort ook gezond? Als voedingsdeskundige kan ik je zeggen: ja, Galia meloen is een uitstekende keuze binnen een gebalanceerd voedingspatroon. In dit artikel leg ik uit waarom, wat de

Lees verder »
een glaasje rivella op en tafel
Gezond eten

Is Rivella gezond?

Rivella is voor veel mensen een geliefde dorstlesser. Het heeft een lichte, frisse smaak en staat bekend als een “gezondere frisdrank”. Maar klopt dat beeld eigenlijk wel? In dit artikel leg ik je uit wat Rivella precies is, welke ingrediënten erin zitten, en of het echt zo gezond is als

Lees verder »