Spaghetti Pompoen klaarmaken doe je zo!

spaghetti pompoen

Wanneer je graanvrij of koolhydraatarm eet, is pasta meestal één van de eerste dingen die uit je voorraadkast verdwijnt. Logisch want het is vaak van wit meel gemaakt, sterk bewerkt en in feite niets meer dan lege calorieën. Helemaal als je bedenkt dat er genoeg voedzame en volwaardige alternatieven voor zijn. Zoals bijvoorbeeld de spaghetti pompoen!

Laatst was ik bij Hollands bekendste grootgrutter en daar zag ik ‘m liggen in de aanbieding: een spaghetti pompoen. Jullie weten dat ik gek ben op pompoen. Regelmatig maak ik er eentje klaar voor puree of soep. Razend gezond vanwege de bètacaroteen en vezels en lekker zoet. Helemaal geen straf om te eten. 

Spaghetti Pompoen in de Hoofdrol

Maar spaghetti pompoen, daar had ik me nog niet eerder aan gewaagd. Vreemd eigenlijk, want lasagne met courgette plakken maak ik wel en dat wordt hier met smaak opgegeten. Of bloemkool gebruiken voor rijst. Het idee om een groente te gebruiken in plaats van pasta of zetmeel is dus helemaal niet vreemd hier. 

Maar hoe maak je zo’n spaghetti pompoen klaar? Bij HelloFresh zag ik een leuke stap-voor-stap beschrijving van het snijden van een flespompoen en dat inspireerde me om hier een ’tutorial’ voor jullie te schrijven over het klaarmaken van een spaghetti pompoen. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200º en snijd de pompoen in de lengte door midden. Haal de pitten en membraan er uit (bewaar ze eventueel om lekker te roosteren) en leg de twee helften op een bakplaat met bakpapier. 

Stap 2

Rooster de spaghetti pompoen in 35 – 40 minuten gaar. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. 

Stap 3

Gebruik een vork om de vezels uit de pompoen te schrapen. Omdat het vruchtvlees al gaar is uit de oven, kun je het direct gebruiken in saus of als roerbak noedels. 

Stap 4

Gebruik die spaghetti meteen. Het wordt kledderig als je het invriest of langer dan een dag bewaart in de koelkast. 

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere en aparte pompoenrecepten? Check alles pompoen hier op mijn blog

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »