Supersnelle Taco’s met Varkensreepjes en Zwarte Bonen

Deze supersnelle taco’s met varkensreepjes en kruidige zwarte bonen zijn binnen 15 minuten klaar. Perfect voor hete zomerdagen wanneer je niet lang in de keuken wil staan!

Zomerse Dagen

Het is zomer! Lange, lange dagen, warm weer en een tuin die werkelijk waar ontploft is! Overal waar ik kijk zoemen bijen, bloeien bloemen en groeien er groenten, fruit en kruiden waar ik ze begin dit jaar neergezet heb. Ik had er een beetje een hard hoofd in, maar ik denk dat ik volgend jaar toch echt voor een volkstuin ga. Moestuinieren vind ik ge-wel-dig, maar de kids willen een trampoline. En hoewel onze tuin lekker groot is voor gemiddelde begrippen, is hij ook weer niet groot genoeg voor een moestuin én een speelplek. Dus: volkstuin voor mama, springveld voor kids = happy husband 😉

Taco’s met Varkensreepjes

Waar ik mijn husband ook happy mee maak, is pittig eten. Maar met dit warme weer heb ik echt geen zin om wat voor tijd dan ook in de keuken door te brengen. Liever steken we de barbecue aan, maar soms (vaak) hebben we van die dagen dat dat gewoon niet praktisch is. Een snel gerecht, tjokvol smaak, groenten en ‘goodness’ is dan wat de klok slaat. Deze taco’s met varkensreepjes, zwarte bonen en een knapperige salade is dan helemaal perfect. Serveer er een koud biertje bij en operatie happy husband is geslaagd 🙂

De ideale smaak-combinatie voor de zomer als je varkensvlees gebruikt is paprika en venkel. Venkelzaadjes is een absolute must in dit recept. Ze geven het varkensvlees extra smaak en interesse en zijn een perfecte balans tegen de ietwat vettige smaak van varkensvlees. Als je ze niet hebt: nu kopen. Gewoon een klein zakje bij de supermarkt is prima, je hebt een flinke theelepel qua hoeveelheid nodig. Dan kun je eens proeven hoe lekker dat is en dat het dus een heel goed idee is om gewoon een pot venkelzaadjes in je kast te hebben staan.

Supersnelle Taco’s met Varkensreepjes en Zwarte Bonen

Een kruidig gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat. Groots in smaak, eenvoudig in bereiding.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken Mexicaans
Porties 4

Ingrediënten
  

Voor het Varkensvlees

  • 350 gram varkensreepjes naturel
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Voor de Bonen

  • olijfolie
  • ½ tl komijnzaad
  • 3 lente-uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram zwarte of gemengde bonen uit blik, water opgevangen

Voor de Salade

  • 150 gram stevige salade Romaine, Little Gem, spinazie
  • 15 gram verse koriander
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 appel
  • appelcider azijn
  • olijfolie
  • 1 limoen

Om te Serveren:

  • 8 taco schelpen
  • yoghurt
  • pittige chilisaus naar smaak

Instructies
 

  • Neem een hapjespan en verhit hier een beetje olijfolie in. Voeg het varkensvlees met de venkel en paprika toe en roerbak tot het gaar is. Laat het een beetje knapperig worden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een koekenpan en verhit hier ook een beetje olijfolie in. Snijd de lente-uitjes fijn en snipper de knoflook. Bak de komijnzaadjes kort tot ze geurig zijn en voeg dan de bonen, lente-ui en knoflook toe. Bak op totdat de bonen makkelijk kapot te drukken zijn. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt.
  • Maak als laatste de salade door de sla en tomaat grof te snijden. Schil en snijd de avocado en snijd de appel in stokjes. Snipper de koriander en doe het allemaal in een ruime kom. Knijp de limoen uit en schenk het sap over de salade. Breng verder op smaak met azijn en olijfolie.
  • Serveer al dit lekkers met snel opgewarmde taco's, frisse yoghurt en eventueel een lekker pittige chilisaus.

Notities

Pro-tip: Gebruik geen gewoon zou meer, maar kies voor heel bijzonder Zeeuws zout om je eten na het bereiden op smaak te brengen. Dit reduceert de hoeveelheid zout die je gebruikt, maar geeft ook een veel smakelijker eindresultaat. Klik hier voor het Zeeuwse Zoute assortiment

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »