Varkensfiletlapjes zijn malse lapjes varkensvlees die binnen mum van tijd klaar zijn. Ideaal dus voor drukke dagen! Combineer met rode kool stamppot en gebakken appeltjes voor een ultiem herfstgerecht.
Iedereen een keer in de Keuken
Dit is een recept van mijn dochter! Eens per week maakt elk van de kinderen (behalve de baby, die is daar nog te jong voor…) het avondeten of een warme lunch klaar. Dit doen ze op basis van wat er in huis is en wat nog op moet. Marjanne vindt het leuk om gewoon aardappel groente vlees klaar te maken en ik had nog rode kool in de vriezer die wel op mocht.
We zijn momenteel druk bezig om de vriezer weer leeg te eten zodat ik hem kan schoonmaken voor de feestdagen. Rond de feestdagen vul ik hem dan weer met van alles en nog wat zodat ik eigenlijk niet of nauwelijks naar de winkel moet. En in deze tijd vind ik dat dubbel belangrijk, want ik vind boodschappen doen nu even een noodzakelijk kwaad. Plus, ik heb weer een rode kool in het groentepakket gekregen die ik graag wil verwerken. Oude rode kool er uit, nieuwe er in!
Ook vond ze lekkere filetlapjes. Die zijn makkelijk te bereiden en snel klaar, dus het enige werk dat ze had was aardappels schillen en een beetje smaak aan het vlees toevoegen. Appels, rozemarijn en versgemalen zwarte peper… Lieve mensen, we hebben gegeten als dikkerds! 🙂
Varkensfiletlapjes van Livar Varkens
Wat zijn Livar varkens? Van Beef & Steak:
In 1999 bedachten 5 varkensboeren in Limburg uit ontevredenheid van hun toenmalige werk en leven, het Livar varken. Dit varken moest zich gaan onderscheiden in smaak, vleeskwaliteit en dierenwelzijn. Na een ontdekkingsreis door Spanje, waar het Iberico varken al volop werd gehouden, werd in Nederland begonnen met een strenge selectie van varkensrassen. De uiteindelijke, ultieme kruising werd gehouden op Abdij Lilbosch in Echt (L). Daar lopen de varkens nog steeds rond en worden verzorgd door de op de abdij wonende monniken. Door de populariteit en gebrek aan ruimte op de abdij, werkt Livar inmiddels met een zevental boerderijen die de omgevingen en werkwijze zoals op de abdij, zo goed mogelijk nastreven. Kwaliteit en dierenwelzijn worden zeer streng gecontroleerd.
Varkensfiletlapjes met Mosterd, Appeltjes en Rozemarijn
Ingrediënten
- 4 varkensfiletlapjes
- 1 el mosterd
- 1 takje rozemarijn gerist en fijn gehakt
- 2 appels geschild en klokhuis verwijderd
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Neem een ruime koekenpan en verhit hier wat olijfolie in.
- Smeer de filetlapjes in met mosterd, rozemarijn en zout en peper.
- Snijd de appels in parten en doe ze in de pan.
- Doe nu de filetlapjes in de pan en bak ze om en om op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Dit duurt niet langer dan 15 minuten.
- Serveer met een stamppot van rode kool en aardappelen met extra mosterd en de gebakken appeltjes er bij.
Laat een reactie achter