Weekmenu Begin

Deze week luidt voor mij iets compleet nieuws in: Van te voren al weten wat we gaan eten en de benodigde spullen al in huis hebben. Tot dit moment deden we sporadisch groot boodschappen en het merendeel werd gedaan in kleine beetjes gedurende de week. Hierdoor spendeerde ik veel tijd met het bedenken van gezonde maaltijden om er vaak op het laatste moment achter te komen dat ik nog een onderdeel miste.

Verre van ideaal. En met het oog op kostenbesparing en gezonde voeding, is een menuplan wel aan te raden als je hier altijd mee geworsteld hebt of nooit een tevreden gevoel er aan overhield. Ik verklaarde gisteren aan Echtgenoot dat ik de laatste paar dagen een continu tevreden en georganiseerd gevoel heb. Ik kijk op mijn lijstje om te zien wat ik bedacht heb dat we zullen eten, ik weet dat ik de spullen er voor in huis heb, omdat dit lijstje ook het boodschappenlijstje bevat.

Dit is mijn plan voor de komende week!

Ontbijt
Maandag: Smoothies en crackers
Dinsdag: Gekookte eieren
Woensdag: Smoothies en crackers
Donderdag: Gebakken eieren
Vrijdag: Yoghurt van rauwe melk met zelfgemaakte granola (recept volgt)
Zaterdag: Full English (gebakken eieren, baked beans, spek, champignons, gegrilde tomaat)
Zondag: Yoghurt van rauwe melk met zelfgemaakte granola

Lunch
Maandag: Gebakken zalmstukjes met doperwtjes en worteltjes
Dinsdag: Amandelmeelbrood met kaas, notenpasta, komkommer en sla
Woensdag: Groentensoep (recept volgt)
Donderdag: Amandelmeelbrood met kaas, eieren, komkommer en sla
Vrijdag: Gebakken zalm of kabeljauw
Zaterdag: Macaroni en Kaas
Zondag: Leftovers

Avondeten
Maandag: Balti en rijst
Dinsdag: Salade, zelfgemaakte patat en hamburgers
Woensdag: Curry
Donderdag: Kip uit de oven met groenten en aardappelen
Vrijdag: Mexicaanse kip met salade, avocado, tomaat en bonensalade
Zaterdag: Eisalade en koude kip
Zondag: Roast Dinner

Verder zal ik teruggrijpen op verschillende trucs om dingen als geroosterde kip, gekookte eieren en groente uit zak langer mee te laten gaan. Op deze manier hoop ik geen eten te verspillen en toch iedere keer op een heel eenvoudige manier (lees: binnen een half uur) een goeie maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Op maandag heeft onze knul zwemles en ben ik niet voor half zes thuis. De balti maak ik voor 14:00 klaar en hoef ik zo alleen maar op te warmen. Door de zilvervliesrijst alvast in een pannetje met ruim water te zetten, is de rijst al lekker zacht en hoeft het maar een kwartiertje te koken. Rauwkost is zo gesneden natuurlijk! Erg chloordamp-hoofd vriendelijk!

Op woensdag help ik voor het laatst op de peuter van mijn dochter. Daarna gaat zij naar de basisschool! Dit betekent trakteren en na een ochtend met schreeuwende kinderen, moe en met hoofdpijn thuiskomen. De groentesoep zal ik de avond ervoor klaarmaken van de kippenbouillon die ik afgelopen week getrokken heb. Wat over was (3 liter) heb ik in drie aparte liters ingevroren. Zo heb ik een rijke en smakelijke groentesoep.

Vanwege het trakteren (mini cupcakes), wil ik dinsdag wat tijd besteden om ook weer wat koekjes te bakken. Ik zit te denken om de sesamkoekjes weer te maken. Ook zal ik dan een kom met noot-dadel mengsel maken. Ook altijd erg lekker voor de zoete trek. Hiermee kan de rest van de week toe voor zoete tussendoortjes.

Donderdag help ik op de overblijf. Dat is elke donderdag en om de twee weken op dinsdag. Dit kan best intensief wezen, daarom dat ik dan eenvoudig een broodje klaarmaak en niet ga staan koken.

Verder heb ik plenty fruit in huis, hoewel dat rond woensdag, net al de eieren, op zal zijn. Dat gaat vrij snel, omdat de kinderen altijd fruit mee naar school krijgen en thuis ook wel een mandarijn of een appel lusten. Andere tussendoortjes zal ik gedurende de week hier kenbaar maken.

Ik hoop echt dat ik het hiermee red, hoewel het wel er op lijkt. En ik hoop dat het dus bij extra fruit en eieren inkopen blijft. Wish me luck!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

wijn dat in een glas word geschonken
Review

3 manieren om wijn binnen no-time koud te krijgen

Komt er visite en ben je vergeten wijn te kopen? Haast je dan naar de supermarkt of slijterij om nog snel even wat in huis te halen. Rode wijn kun je vaak prima drinken op kamertemperatuur, maar dit geldt niet voor witte wijn, mousserende wijn en rosé. Laatstgenoemde wijnen serveer

Lees verder »
kimchi in een pan
Gezond eten

Is kimchi gezond?

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool en radijs, gemengd met specerijen zoals knoflook, gember, chilipeper en vissaus. Het fermentatieproces zorgt niet alleen voor een pittige, unieke smaak, maar ook voor een hoop gezondheidsvoordelen. Maar is kimchi echt zo gezond? En hoeveel kun

Lees verder »
onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »