Aloo Gobi is een heerlijke manier om bloemkool met aardappels te eten: als een curry! Lekker met doperwten en verse koriander.
Vorige week had ik een vriendin te eten tijdens de lunch en ik had nog bloemkool en aardappels over uit de NOP-box die ik vorige week opgehaald had. Simon was weg voor werk, de kids op school en ja, die bloemkool moest wel op! Ik was het niet van plan, maar jullie weten hoe gek ik ben op de Indiase keuken, dus samen de keuken in om ‘even snel’ wat klaar te maken. Resultaat: een zeer gezellige middag én lekker en gezond eten. Wat wil je nog meer?
Aloo Gobi Mutter
Op het menu stond o.a. Aloo Gobi Mutter. Oftewel, bloemkool, aardappels en doperwten. Nu lijkt het maken van een curry wellicht een beetje overdreven voor een gewone donderdagmiddag, maar het meeste werk is het snijden van de groenten en ui. Als je dit dus samen doet, is het een karweitje van niks!
Wat ik zo prettig vind van de Indiase keuken, is dat het zich zo goed leent voor het ‘opleuken’ van de eenvoudige Hollandse keuken. Elke groenten en peulvrucht verandert van saai naar spannend door toevoeging van kurkuma, knoflook, Garam Masala en komijn. Garneer met koriander en limoen en ik ben een blij mens.
En wat is er nou fijner dan een bord vol felgekleurde groenten?
Aloo Gobi Mutter (Aardappelen met Bloemkool en Doperwten Curry)
Heleen QuantrillIngrediënten
- 1 klein bloemkooltje in roosjes gesneden
- 3 flinke aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 150 gram doperwten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gember geraspt
- 2 tl garam masala
- 2 tl komijnzaadjes
- Verse koriander en limoen om te garneren
- olijfolie of ghee om in te bakken
Instructies
- Kook de bloemkool en aardappel tot deze net aan gaar zijn.
- Giet af en zet apart.
- Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin olijfolie of ghee.
- Draai het vuur lager en bak de uien tot deze glazig worden.
- Voeg de knoflook en overige specerijen toe en bak tot deze geurig worden.
- Doe nu de groenten in de pan en bak even om.
- Draai het vuur verder laag, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten garen.
- Serveer met verse koriander, rauwkost naar smaak, rijst en eventueel chapatti’s.
Notities
Tip 2: Patak’s is een goed merk voor kant en klare kruidenmengsels!
Lijkt jou het ook erg lekker om meer Indiaas te koken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een Indiase foodbox van Asian Food Lovers is dan misschien een leuk startpunt! Klik hier voor meer info.
2 reacties
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.
Wordt er behalve olie geen vocht aan het gerecht toegevoegd?