Weekmenu 3 – Kokos!

Ik ben de laatste tijd weer helemaal verzot op alles kokos. Kokosmelk, kokosolie, kokosrasp… kan er niet genoeg van krijgen. Aankomende vrijdagochtend krijg ik een lieve, veganistische vriendin op de koffie en ik wil een heerlijk kokostaartje voor die gelegenheid maken. Aankomende donderdag is mijn verjaardag en aankomende zaterdag vieren we mijn moeders verjaardag. Al met al een feestelijk weekje dat ik wil vieren met zeer veel lekker eten!

Afgelopen zondag en maandag hebben we rustig aan gedaan qua eten omdat Echtgenoot en de kinders ziek waren. Een kip uit de oven, witte kool, soep en rijstpudding gingen lang mee. Vanavond hebben we heerlijk Mexicaans gegeten met gemarineerde kipstukjes, bonen in chilisaus, zelfgemaakte guacamole, flink sla en kaas. Heerlijk en ongecompliceerd! Deze week ga ik er weer meer moeite voor doen.

Tot en met zondag ziet mijn menuplan er zo uit:

Ontbijt
Woensdag: Gierstpap met boter en kokosmelk
Donderdag: Kokossmoothie met banaan en appel
Vrijdag: Eieren in kokosolie gebakken, volkoren crackers en boter
Zaterdag: Kokossmoothie met fruit dat over is
Zondag: Full English (gebakken eieren, biologisch spek, gebakken tomaten en gebakken champignons, toast of crackers met boter)

Lunch
Woensdag: Auberginesoep
Donderdag: Geroosterde walnoten, kaas, appel, rauwe melk (ik eet die dag buiten de deur)
Vrijdag: Groene salade met koude kip en romige dressing
Zaterdag: Champignonsoep met tauge, ‘waldorf’ salade, scones (verjaardag bij mijn ouders)
Zondag: Thaise groentesoep met kokosmelk

Diner
Woensdag: Gebakken kipstukjes met kokos-notensaus, salade
Donderdag: Lamsboutjes met jagersaus en broccoli
Vrijdag: Hamburger avond, salade, kaas en zelf gemaake mayonaise
Zaterdag: Mogelijk uit eten, Echtgenoot wilde wat doen voor mijn verjaardag en kids logeren bij opa en oma!
Zondag: Restjes van voorafgaande dagen, mogelijk soep.

Tussendoortjes
Rauwe melk
Groene thee of koffie
Noot-dadelsnoepjes (met kokos!)
Pure chocola

Van de vetgedrukte gerechten volgen de recepten nog.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »