Weekmenu 2 – Comfort Foods

De komende week staat in het teken van Comfort Foods. We hebben allemaal behoefte aan wat extra’s en het gure weer nodigt uit tot warme stoofschotels, ‘pies’, curry en dikke soep. Met natuurlijk een dessert! Zo ziet mijn weekmenu voor de komende week er uit:

Ontbijt
Maandag: Granola met rauwe melk of yoghurt
Dinsdag: Smoothies van kokosmelk en banaan
Woensdag: Granola met rauwe melk of yoghurt
Donderdag: Smoothies van kokosmelk en kiwi of banaan
Vrijdag: Crackers met boter en kaas
Zaterdag: Gebakken eieren
Zondag: Kaneelbroodjes

Lunch
Maandag: Gebakken eieren en baked beans
Dinsdag: Eten bij moeder (bij deze Mam!)
Woensdag: Auberginesoep
Donderdag: Amandelmeelbrood met kaas en groenten
Vrijdag: Gebakken witvis of zalm
Zaterdag: Zelfgemaakte patat, gebakken eieren en salade
Zondag: ‘Iffits’ (komt van Schoonma, ‘If it’s in the cupboard, we’ll eat it)

Avondeten
Maandag: Groenten Bolognese
Dinsdag: Balti Curry
Woensdag: Erwtensoep (recept volgt)
Donderdag: Kip met broccoli en zelfgemaakte kaassaus
Vrijdag: Kip Tikka Masala (recept volgt)
Zaterdag: Hamburgers!
Zondag: Stoofpot, m.a.w. maak op wat op moet

Bananenijs!

Desserts
Ik ga niet voor elke avond een dessert maken, maar dit staat op het program:
Peer kruimel (met peer, in plaats van appel)
Kokospudding (recept volgt)
Bananenijs

Mijn uitdaging is om bij al deze toetjes stevia te gebruiken in plaats van agave, honing of oerzoet. Ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Heb gisteren custard gemaakt voor de troepen en stevia gebruikt in plaats van mijn gebruikelijke oerzoet en ze hadden niks door! Yay!

Welke lactosevrije, suikervrije desserts maken jullie? Het is namelijk niet erg om een toetje na het eten te nemen, als het maar geen melk (heel moeilijk te verteren) of suiker (rooft al het goeds van je hoofdmaaltijd alleen maar om verteerd te worden!) bevat. Eerdergenoemde custard was een tussendoortje, geen dessert. 😉 Dus als jullie recepten hebben die hier aan voldoen, laat het weten! Het hoeven niet per se desserts te zijn, als ze maar heerlijk zoet en gezond zijn. Verras me!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »