Weekmenu 2 – Comfort Foods

De komende week staat in het teken van Comfort Foods. We hebben allemaal behoefte aan wat extra’s en het gure weer nodigt uit tot warme stoofschotels, ‘pies’, curry en dikke soep. Met natuurlijk een dessert! Zo ziet mijn weekmenu voor de komende week er uit:

Ontbijt
Maandag: Granola met rauwe melk of yoghurt
Dinsdag: Smoothies van kokosmelk en banaan
Woensdag: Granola met rauwe melk of yoghurt
Donderdag: Smoothies van kokosmelk en kiwi of banaan
Vrijdag: Crackers met boter en kaas
Zaterdag: Gebakken eieren
Zondag: Kaneelbroodjes

Lunch
Maandag: Gebakken eieren en baked beans
Dinsdag: Eten bij moeder (bij deze Mam!)
Woensdag: Auberginesoep
Donderdag: Amandelmeelbrood met kaas en groenten
Vrijdag: Gebakken witvis of zalm
Zaterdag: Zelfgemaakte patat, gebakken eieren en salade
Zondag: ‘Iffits’ (komt van Schoonma, ‘If it’s in the cupboard, we’ll eat it)

Avondeten
Maandag: Groenten Bolognese
Dinsdag: Balti Curry
Woensdag: Erwtensoep (recept volgt)
Donderdag: Kip met broccoli en zelfgemaakte kaassaus
Vrijdag: Kip Tikka Masala (recept volgt)
Zaterdag: Hamburgers!
Zondag: Stoofpot, m.a.w. maak op wat op moet

Bananenijs!

Desserts
Ik ga niet voor elke avond een dessert maken, maar dit staat op het program:
Peer kruimel (met peer, in plaats van appel)
Kokospudding (recept volgt)
Bananenijs

Mijn uitdaging is om bij al deze toetjes stevia te gebruiken in plaats van agave, honing of oerzoet. Ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Heb gisteren custard gemaakt voor de troepen en stevia gebruikt in plaats van mijn gebruikelijke oerzoet en ze hadden niks door! Yay!

Welke lactosevrije, suikervrije desserts maken jullie? Het is namelijk niet erg om een toetje na het eten te nemen, als het maar geen melk (heel moeilijk te verteren) of suiker (rooft al het goeds van je hoofdmaaltijd alleen maar om verteerd te worden!) bevat. Eerdergenoemde custard was een tussendoortje, geen dessert. 😉 Dus als jullie recepten hebben die hier aan voldoen, laat het weten! Het hoeven niet per se desserts te zijn, als ze maar heerlijk zoet en gezond zijn. Verras me!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »