Geweldige Vegan en Rauwe Brownies

Rauwe vegan brownies

Rauwe vegan browniesHeerlijke, kleverige brownies die niet gebakken hoeven te worden. Een perfecte snack als je zin hebt in brownies maar geen zin hebt in rommel. Brownies zijn mijn zwakke plek. De intense chocolade smaak. Die ietwat kleverige structuur… Verrukkelijk! Maar helaas zijn brownies veelal gemaakt met wit meel, suiker en als je echt pech hebt, margarine. Zoooo jammer! De oplossing is dus om zelf te maken! Af en toe bak ik een schaal brownies op basis van amandelmeel of volkoren speltmeel, maar deze variant hieronder brownies zijn ongebakken. Rauw dus. Ja ja, helemaal trendy!

Ik en trendy. Zullen we even een moment nemen om smakelijk te lachen? 😉

Hoe dan ook, als je dadels en walnoten en cacao poeder in huis hebt, kun je vrijwel direct aan de slag. En als je ze ’s avonds maakt en in de koelkast zet, zijn ze morgen nog lekkerder.

Rauwe vegan brownies

Geweldige Vegan en Rauwe Brownies

Heleen Quantrill
Heerlijke, luxueuze brownies die volledig rauw en vegan zijn. Erg lekker als je ze een dag in de koelkast laat staan zodat de smaken net wat beter uitkomen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Gebak
Porties 16

Ingrediënten
  

  • 100 gram dadels ontpit (weeg zonder pit)
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 125 gram walnoten
  • 6 el cacaopoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 2 el water
  • Snuf zeezout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten behalve het water in een keukenmachine met messen en pureer tot je een deeg hebt.
  • Als het toch wat droog lijkt, doe er dan steeds een eetlepel water bij tot je een mooi glanzend deeg hebt. Ik had twee eetlepels water extra nodig.
  • Druk dit deeg in een vierkant bakblik van ongeveer 24 x 24 cm. Tip: gebruik de achterkant van een natte lepel.
  • Zet in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd er 16 vierkantjes uit en bewaar in de koelkast.

Walnoten en dadels zijn een erg lekkere combinatie. Maar als je geen walnoten in huis hebt, zijn pecannoten of hazelnoten ook perfect!

2 reacties

  1. VeggieMo schreef:

    Heb ze zojuist voor de eerste keer gemaakt. Deeg is nu al heerlijk , maar ik bewaar ze voor morgen bij een potluck.
    Heb meteen de dubbele hoeveelheid gemaakt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

ananas gesneden op een bord
Gezond eten

Is ananas gezond? Ontdek 7 verrassende voordelen

Ananas is een tropische vrucht die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Zoals je misschien weet, is ananas rijk aan vitamine C en vezels. Maar wist je dat deze exotische vrucht nog veel meer voordelen biedt? Laten we samen ontdekken of ananas gezond is. Waar is ananas

Lees verder »
file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »